Др Тачева,
Благодаря и аз за помощта, търпението и подкрепата!
Моят въпрос е следният: Правя опити за инвитро на спонтанен цикъл. За втори, последователен път след пункция, ембрионът е дефектен - миналият месец беше с 2 пронуклеуса (което, сега като ровя в интернет, май е нормално, но нещо в случая не беше точно така, сиреч, яйцеклетката имаше някакви хромозомни дефекти), а този месец е дори с четири пронуклеуса. Пропуснах да кажа, че имам един неуспешен ин-витро опит, при който от 14 аспирирани яйцеклетки, се оплодиха 11, но се развиха успешно 6, които трансферирахме. Лекарят ми каза, че при стимулацията подобни хромозомни проблеми ,като тези, които сега наблюдаваме във втори пореден спонтанен цикъл, не е имало.
Имунологични проблеми нямаме, генетични изследвания ще направя, но ми се иска от сега да знам какви са възможностите да имаме някакъв нелечим проблем.. Иначе при нас причината за стерилитет са липсващи тръби.
Благодаря ви предварително.
PS Пропуснах също така да отбележа, че тези "нуклеарни" проблеми (извинявам се за невежия израз:-) се наблюдават в първите 24 часа след пункция.