Здравейте, момичета! Не знам как не съм попаднала на този форум досега, при положение, че непрекъснато ровя из Нета. Вече съм на 37 г. и имам два аборта- първия на 04.09.06г./след кървене и лечение в болница последва кюртаж/ и втория /мисед аборт/ на 01.03.07г. За първия ми казаха, че е нормално- 15% от бременностите завършвали с аборт и не ме изпратиха на изследвания. Направих си само профилактичен преглед, изчакахме си трите месеца /както ме посъветваха/ и на втория месец забременях отново. Уж всичко беше нормално, излязох в болнични, лежах у дома, на 08.02.07 г. чухме тоновете на плода и реших, че лошото е минало. И на 1 март, на редовната консултация, се оказа, че няма сърдечна дейност. Последва консултация с друг гинеколог, който потвърди- и отново кюртаж. Не мога да ви опиша кошмара, в който се намирах. Гинеколожката ми се опита да ме успокои, че било, защото съм забременяла по време на грипната епидемия, че е защото имах бронхит. Но този път реших да не вярвам на никого. Изчетох всичко и започнахме изследвания- токсоплазмоза, рубеола, влалищен секрет, полови хормони, консултация с ендокринолог и хормонални
изследвания.Всичко беше наред. Оказа се, че имам завишен пролактин, повторих изследването и беше в норма. Ендокриноложката каза, че е нормално след аборт пролактина да е завишен, а и това бил хормон на стреса. Оттам заминахме за София при д-р Мазнейкова- каза, че всичко ми е наред/ макар да не ми прави изследвания, само преглед/, предписа ми превантивно фолиева к-на, аспирин и магнезий. Това не ми беше достатъчно. Свързах се с доц. Малинова в Пловдив, която ме прегледа обстойно /потвърди също, че съм здрава/и ни прати на генетична консултация и имунологични изследвания. Генетичните излязоха в петък- нормални са /и слава Богу/, имунологичните ми са на граница- ще ги повторя следващата седмица. Забравих да кажа, че непрекъснато подържам връзка и с доц. Конова в Плевен, на която пращам резултатите от изследванията и тя дава мнението си.Та така-с две думи не съм спирала тези изминали три месеца. Готова съм да продължа. Ако можете да ме посъветвате какво още съм пропуснала, ще ви бъда страшно благодарна. И още- трябва ли съпругът ми да си направи спермограма и възможно ли е това, че той вземаше лекарства за високо кръвно налягане, холестерол и проблеми със стомаха по време на бебеправенето да се е оказало фатално? Благодаря предварително! И успех на всички!