Милички!
Благодаря за подкрепата и са съветите.
Знаете ли, всъшност, едно от нещата, които не ми дава покой и ме кара да се чувсвам неспокойна освен мъката, болката и страховете е разговора с моята гинеколожка. Тя води така да се каже и двете ми бременности, дори първия кюртаж ми направи тя. Когато бях на контролен преглед при нея след втория кюртаж и първия нормален цикъл разговарях с нея за изследвания. Каза, че няма нужда да правя засега. Питах я за различни видове изследвания, а тя каза, че не е необходимо все отще. Да изчакаме 3 месеца и да опитаме отново. Дори изследването за токсоплазмоза си го изпросих сама. А тя е добър лекар. Пред частния й кабинет винаги е пълно и 2/3 са бременни, заместник шеф е на отделиние. И сега, от една страна си мисля, че е добра лекарка и ако имаше нужда от изследвания със сигурност щеше да ме насочи да направя такива. От друга страна, четейки различни статии и материали, разкази на момичета във форуми се чувствам неспокойна, че може би не правя всичко, което зависи от мен, за да бъде ок, че може би трябава да направя някакви изследвания. Естествено, моля се всичко да е наред следващия път и се опитвам да мисля положително, но след две такива преживявания е трудно. Оххх Боже, защо всичко е толкова сложно и мъчително. Утре минават два месеца от случилото се, а аз уж се държа, уж продължавам напред, но има такива серии от няколко дни, в които изпадам в ужасно настроение. Тъга, плач, безнадеждност, ярост и притеснения. Добре, че съпругът ми е чудесен човеек и ме подкрепя, и стоически издържа истериите ми. Травмата е голяма и ако в будно състояние имам известен контрол, залисвам се и опитвам да не мисля, то тнощете са моята стихия. Кошмари, смърт, експлозии ужас. Изглежда ми се включва някакво катастрофално мислене, защот от тогава забелязах, че като пътувам с кола и се разминаваме с тир например имам визии, че се сблъскваме. Пътувахме със самолет и имах чувствоно, че сърцето ми ще изскочи от страх, бах червена като рак, а никога не съм се страхумала да летя. Седяхме на 13 ред и до аварийния изход. Естествено това вече беше достатъчен материал да се развихри страха в главата ми, а забравих да кажа, че пътувайки към летището по радиото пуснаха погребалния марш - супер. Зная, че това е ирационално мислене, но въпреки това ми се случва. Надявам се като мине повече време висичко да отмине.
Успех на висчки!