0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Огромна киста
« -: Март 29, 2007, 11:54:42 am »
Момичета, откриха ми киста на десен яйчник - 59.1мм. Аз съм с поликистозни и лятото пих клостил, май оттогава се е получило. Сега ще пия Примолут-нор 5, за да се спука, ДАНО!!! Как мислите, какво ще стане, ако не се махне. Умирам от страх, моля ви кажете си мнението.
*
Re: Огромна киста
« Отговор #1 -: Март 29, 2007, 12:22:40 pm »
Сега се успокой :)! Изпий си Примолута и ако няма промяна, тогава ще му мислиш и притесняваш.
Успех и дано се разкара гадната киста!
« Отговор #2 -: Март 29, 2007, 13:15:11 pm »
  Преди време и аз имах киста съвсем малко по-мъничка от твоята и се спука с назначените ми лекарства.Както те съветва Бори,сега пий твоите и бъди спокойна!!!  :P
« Отговор #3 -: Март 29, 2007, 15:45:18 pm »
Благодаря ви, момичета! Малко се поуспокоих, но трябва да ми дойде и тогава чак на 16ти ден да пия лекарствата, аз затова се притеснявам, защото има още време. Вчера търсих инфо из форума и на няколко места прочетох, че трябвало да се правят коремни преси, за да се спука по-лесно кистата, вярно ли е това.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Март 30, 2007, 10:49:27 am »
В никакъв случай не се правят коремни преси при киста над 30 мм, защото може да се спука и да се наложи операция.
При големите кисти се взимат противозачатъчни и се предполага, че или ще отворят малко и ще изтекат постепенно, или ще претърпят обратно развитие.
Ако продължават да растат се прави или аспирация, или операция.
« Последна редакция: Март 30, 2007, 10:50:59 am от Lali »
« Отговор #5 -: Март 30, 2007, 11:35:15 am »
Благодаря ти ,Лали, за отговора, нищо няма да правя, ще си чакам цикъла и ще си пия лекарствата.
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #6 -: Април 04, 2007, 01:01:17 am »
i na men mo otkriha ujas moiata e 46-50mm i az sam pritesnena,pia sega orgametril 10dni 2 po 1,ako ne se mahne operatsi ujas dali taka triabva ili ........ ne sam rajdala oshta

Пиши на кирилица
« Последна редакция: Април 05, 2007, 08:39:35 am от Lali »
« Отговор #7 -: Април 04, 2007, 08:46:18 am »
i na men mo otkriha ujas moiata e 46-50mm i az sam pritesnena,pia sega orgametril 10dni 2 po 1,ako ne se mahne operatsi ujas dali taka triabva ili ........ ne sam rajdala oshta

Миналия месец моята киста беше със същите размери и изчезна от оргамитрила.Не се притеснявай!   :)
*

f4eli4kata

• *
  • 24
  • Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете
« Отговор #8 -: Април 04, 2007, 22:16:50 pm »
Здравейте,момичета,
И на мен ми откриха миналия ден киста 40мм-36мм.Била двукамерна(с по-плътна обвивка)и с бистра течност.Стреснах се,признавам.Взеха ми кръв за изследване на хормони,за да се види по-добре и ще се лекувам с хапчета,а ако не може за 3 месеца да я махнем-операция.Това са думите на лекарката.Надявам се да не се стигне до нож. 8O
Аз съм на 29 и от година се опитваме със съпруга ми да имаме бебе.Утре вече трябва да отида за резултатите и ще ви пиша какво става.
Вие,и особено Перошинка,сте ми голяма утеха и ме осведомявате за много неща.
Регистрирах се и в Овулационния календар и му се радвам много.Всяка сутрин съм с термометър в дупето  :D
Предстои ни и спермограма след дни в Пловдив.
Ще споделям емоциите си с всички вас.Споделяйте и вие.Пожелавам ви много заченати и износени здрави бебета.Очаквам и снимките на малките ни пухчовци.Дай Боже!

« Отговор #9 -: Април 11, 2007, 21:46:45 pm »
Здравейте на всички!
Аз съма на 21 години.Януари месец ме оперираха от киста на яйчника 7 на 9,извадиха левия яичник. Сега след 3 месеца ми откриват нова киста на десния яйчник 4,6 мм. Моля ви кажете ми какво да правя???? Защо на мен се случва???? Каква е причината? Мога ли по някакъв начин да се защитя от по-нататъчни появи на кисти. Всяко ваше мнение ще ми е от полза.
Благодаря ви!
« Последна редакция: Април 17, 2007, 19:02:17 pm от BebEshOnDeL »