0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Зацапване:(
« Отговор #20 -: Април 02, 2007, 13:56:16 pm »
нямам намерение да споря до безкраи ,ако др можеха да помогнат няма6е да има спонтанни аборти в на4ална бременост ,но това е друга тема казах кво то имах да казвам които разбрал разбрал нито сам по наясно от лекарите не сам казвала такова не6то просто от можеби от опит и това което сам 4ела и "зака4ането" става вав 5- та седмица преди това си плава ефир4е,ти си много барза бе не му дава6 време да се дели ни6то веднага да се имплантира  :lol:
много ти благодаря за курса по балгарски   :)
Когато човек не е дстатъчно компетентен, по-добре е да замълчи, вместо да изказва неверни твърдения.
И да продължим с курса по български- БЪЛГАРСКИ, БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИН. :D
« Отговор #21 -: Април 02, 2007, 17:42:36 pm »
Интересно как човек, който незнае как да напише "български", ще знае кога се закачва ембриона?  :lol: :lol: :lol:

Бианка, кафеникавото кървене обикновенно означава, че кръвта е стара, т.е. възможно е да е останала и от самата имплантация, възможно е да е и от нещо друго. Но е хубаво да се отиде на лекар и да се направи ултра звук. Ако апаратът е хубав, може да се види всичко. Аз бях в края на 5 г.с., когато за първи път отидох на ултра звук и лекарят ми каза, че имам ембрионче, което изглежда много добре и е с няколко дни по-голямо отколкото очаквах. Наистина ми олекна. Пожелавам ти успех и дано всичко е наред. 

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #22 -: Април 02, 2007, 23:37:15 pm »
Шаки пише с кредор, може би затова се получават недоразумения.
Едва ли не знае как се пише България.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #23 -: Април 03, 2007, 06:56:05 am »
Ся, да се намеся и аз:
Принципно Шаки не е права в теорията си за закачването и кървенето. В Белгия могат да правят магии, но в България изписват задържаща терапия. Вагиналния ултразвуков преглед не може да навреди на плодния сак - трансдюсера стига до влагалището, а плодния сак се намира в матката все пак.

Колкото до правописа на Шакира - ползва кредор и за това изказът й е такъв. Моля да не я нападате заради това.

Постарах се да бъда обективна.
*
« Отговор #24 -: Април 03, 2007, 18:15:19 pm »
Отивай на лекар, защото от тук изказалите се никой не е специалист и всеки ще ти говори според това какво на него са му казали, каво е чел и т. н. Дано да не е нещо сериозно и да отшуми! Аз пих дуфастон от началото на втората си бременност (неуспешна) и въпреки това имах зацапване и после кървене и после край. При всеки е различно. Няма два еднави случая. Малко оф: Писна ми от правописните забележки! Винаги се вади като железен аргумент и повод за присмех това, че другият бил неграмотен. Да не забравяме все пак, че това е форум , в който жени от всякакви социални слоеве могат да се консултират по репродуктивни, а не по правописни проблеми! Имайте предвид, че не всички жени имат компютър, някои трудно намират и Интернет, не всички са толкова образовани, колкото някои си мислят, че са. И когато след толкова перипетии си научил за Зачатие и си успял все пак да се добереш до Интернет и развълнуван от това, което преживяваш, все пак успееш да зададеш въпроса си, то какво получаваш отсреща? Съветите, които съм срещала тук, са: мисли преди да питаш; оправи си правописа; ма, тая как не може да напише една дума правилно, пък и тя тръгнала по форуми да пита; много са ти елементарни въпросите, историята ти не е истинска и т. н. Това, че и с нас в началото някой се е държал грубо тук, не означава, че и ние трябва да се превърнем в грубияни! Слава богу, че има и много отзивчиви момичета, които не търсят причина да се присмеят, а си казват личните впечатления.
« Последна редакция: Април 03, 2007, 18:19:21 pm от DivaRoza »
*
« Отговор #25 -: Април 03, 2007, 19:50:36 pm »
DivaRoza, аз лично много се дразня от лош правопис, но рядко си позволявам да поправям хората. А трябва!
Не виждам нищо лошо в това, някое момиче да каже на друго как е правилно да се пише еди коя си дума. Тово, споре4д мен, само помага. И не би трябвало да се обиждаме, когато ни правят забележки, а да благодарим и да се поправим.
Чудесната тема, която позабравихме "Неделно училище" е много полезна.

Нека не превръщаме всяка тема в скандал. Нали уж търсим помощ и подкрепа и се стараем да помогнем, когато имаме възможност и опит.
« Отговор #26 -: Април 03, 2007, 20:35:58 pm »
Sia да те светна малко в 5-та седмица едва става зака4енто на ембриона.И какво от това д-р като види матката 6те и напарви магия за задаржане сигурно.ЗА консултация да лежи и болни4ен сам сагласна каква терапия 6те и предпи6е според тебе ???6тото аз не сам 4увала за такава вав 5-та седмица ,както и да е .И в толкова ранен период не се препора4ват много ехографи,то4но поради тази при4ина ,4е тогава ембриона се зака4ва(ефографа не е за забавление ,а медецински преглед) .В цяла Европа парвият преглед за установяване на бременноста и сарде4ния ритам е в 7-ма сдемица ,сигурно европеиците са по глупави и по малко магиосници незнам:).Няма зна4ение кои е крив и кои е прав важното е  вси4ко да е наред с Бианка и сас вси4ки бременелки

Шакира, Шакира, нека да се уважаваме мила!

Моят доктор (Стаменов) потвърди бременността ми именно с УЗИ в 5 г.с и сърдечен ритъм ми установиха 7 г.с. И стотици други доктори така потвърждават бременностите на пациентките си...За какво се ядосваш?

По повод кървенето - от теб чувам, че всяка втора го има. Тогава защо ли моя док в началото ми каза, че не трябва да допускаме кървене, а по-късно, когато направих плацента превиа ми каза, че на всяка цена не трябва да го допускаме...
И малко офф: ние българите сме си европейци отвсякъде - географски, исторически, икономически, политически, религиозно, културологично. Много, много преди горецитираните европейци да се самоопределят като племена, камо ли народи. С едно-две изключения разбира се. Но прекалено често се забравя, че сме европейци и че България е в Европа.
С разделянето на европейци и не толкова европейци, няма да ни зауважават повече. Защото с това "европейците" изтласкваме завиден европейски комплекс, че може да си помислят, че не сме европейци, комплекс, който още Паисий е открил - О, юродиви, поради что се срамиш....
Серозно се оспамих. Спирам
 :bighug:
« Последна редакция: Април 03, 2007, 20:39:13 pm от korinka »
*
« Отговор #27 -: Април 03, 2007, 21:41:36 pm »
Коринка с хора като тебе ваоб6те не контактувам и няма и да ти удисам на акала знам ,4е се опитва6 да ме ядоса6 ,но ти трябва многооо мили4ка ...Парво такива спорове и забележки са просто сме6ни,но както и да е .Доколкото си спомням темата бе6е "ЗАЦАПВАНЕ",а не "Те4ение" и т.н .Д-р Стаменов е много добар специалист радвам се ,4е си успяла благодарение на него ,но ако оби4а6 бади малко по толерантна не сам кам мен, а кам вси4ки ХОРА .
За6то намесва6 историята на БГ,БГ може да е в Европа ,но знае6 ли о6те колко години 6те минат ,за да стигне ЕU стандартите.
Друго  да  ТИ кажа ,4е не само ТИ си минала през трудният пат на забременяването и не си изживяла само ТИ неуспехите от АРТ процедури  и не си 4акала само ТИ толова далго ,аз продалжавам да си 4акам има о6те много моми4ета ,които и ТЕ продалжават борбата .Не е вапроса като има6 ве4е 3 звезди4ки на профила си да се заяжда6 вав всяка втора тема.Това ,4е не пи6а редовно вав форума нали незна4и ,4е не 4акам от в4ера за бебе и 4е по малко сам изтрадала от теб например и как да ги притеглим страданията има6 ли идея?
Благодаря на хората (те си знаят)  макар ,4е не одобриха моите постинги,не се заядоха и пожелавам на вси4ки ви лека бременост и дано вси4ко да е наред с Бианка и да няма повод за притеснения
« Последна редакция: Април 03, 2007, 21:57:04 pm от Shakira25 »
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #28 -: Април 04, 2007, 09:39:55 am »
Честно да ви призная тази тема плаче за заключване, защото се изроди от контструктивни съвети в лични нападки! Дано момичето да е добре и бебето му, защото това е най-важното!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #29 -: Април 04, 2007, 09:54:16 am »
DivaRoza , това че си правим забележки за правописа Е от значение , поне според мен.
Никой не сортира хората на образовани ,или по-малко образовани.
Тук става въпрос за грамотност. А ограмотяването става до 7 клас на основното училище.
Ако аз ,съм си позволила да правя забележка ,то е добронамерено и е от уважение към родния ми език.
Не бих се обидила ,ако на мен ми направят подобна.
Разбрахме ,че може би е от кредора , ок!
Въпросът е приключен!
А колкото до-"мисли преди да питаш; много са ти елементарни въпросите", аз лично ,подобни твърдения не съм чела тук.
Явно е от различния начин на тълкование.
По скоро , важното е да мислим какво препоръчваме, защото ,пак казвам, това е отговорност !
Аз лично не бих посмяла да давам съвет ,ако не съм достатъчно сигурна или най-малкото не съм преживяла нещо подобно.
И да Роби , права си ,важното е всичко да е наред с авторката на темата!
*

вили

« Отговор #30 -: Април 18, 2007, 22:02:37 pm »
А на вас случвало ли ви се е да имате и съсиреци със зацапването?
*
« Отговор #31 -: Април 18, 2007, 22:59:52 pm »
На мен, да. И то 2 пъти. При втората ми неуспешна бременност и при сегашната. При сегашната кървенето и кръвоизливите бяха със сигурност от изчистването на втори гестационен сак.
Отиди на лекар - няма безобидно кървене по време на бременност.
*
« Отговор #32 -: Април 19, 2007, 10:44:11 am »
При зацапване ,особено придружено със съсиреци, веднага на доктор, най-малкото за собствено успокоение. След това, пазете леглата, пийте се лекарствата и си слушайте докторите. За да не стане като с моята първа бременост :balk_145: От тогава съм параноичка на тема гинекологични проблеми и "тормозя" доктора си при най-малкото притеснение, но това е по-добрият вариант, отколкото като не го слушах и загубих първото бебе.:balk_145:
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #33 -: Април 21, 2007, 15:56:01 pm »
Аз съм в 24 г.с. и днес за първи път от началото на бременноста ми се случи да имам зацапване /еднократно и то много малко количество до този момент/. Преди няколко дни имах сериозни проблеми с киселини в стомаха и почти нищо не можех да хапна /или ако хапвах, то после го повръщах/. Лекарят ми каза да пия Магнерот 3*2 и Но-шпа 3*1, но аз бях толкова притеснена когато му се обадих, че не го попитах от какво може да е това зацапване. Моля ви споделете с мен.

*
« Отговор #34 -: Април 22, 2007, 00:00:56 am »
 denito, а ти каза ли на док за зацапването? На твое място бих отишла на преглед за всеки случай.
За съжаление, с друго не мога да помогна, защото не съм стигала никога до 24 седмица. Надявам се да не е нещо серИозно! Стискам палци!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #35 -: Април 22, 2007, 13:09:17 pm »
благодаря ти sia, казах му на лекаря и той ми каза да взимам Магнерот. В една друга тема korinka ми е отговорила. Днес слава на бога съм по-добре и нямам зацапване. От все сърце ти желая успех и много скоро да се сбъднат всичките ти мечти.  :bighug:

« Отговор #36 -: Април 22, 2007, 14:50:08 pm »
Сиа,спазвай съветите на доктора,лежи си ,вземай съответните мерки и УСПЕХ.И догодина
 :bori_003: :bori_006: :bori_002:
   Шаки ,много те моля седни и прочети малко повече.Не може да твърдиш неща за които си некомпетентна.Ембрионът се "закача"до 1 седмица след оплождането.Второ кървенето не епризнак да се радваш.Това че има зацапване може да означава много неща-нисък прогестерон,цветна бременност ,предстоящ спонтанен аборт-като за последното също може да има няколко причини.
И трето това,че в ЕС били магьосници,а в България не :wink:-е извинявай много.Това че имаме дълъг път да ги настигаме в друго отношение -да.Но по отношение на клиниките по стерилитет и технологиите са много добри.Така ,че не си права за последното.И те моля не давай съвети с такива глупави твърдения.Поне не заблуждавай хората с тях.А така няма да се излагаш в очите на другите.
« Отговор #37 -: Април 22, 2007, 14:51:11 pm »
Сиа,спазвай съветите на доктора,лежи си ,вземай съответните мерки и УСПЕХ.И догодина
   Шаки ,много те моля седни и прочети малко повече.Не може да твърдиш неща за които си некомпетентна.Ембрионът се "закача"до 1 седмица след оплождането.Второ кървенето не епризнак да се радваш.Това че има зацапване може да означава много неща-нисък прогестерон,цветна бременност ,предстоящ спонтанен аборт-като за последното също може да има няколко причини.
И трето това,че в ЕС били магьосници,а в България не :wink:-е извинявай много.Това че имаме дълъг път да ги настигаме в друго отношение -да.Но по отношение на клиниките по стерилитет и технологиите са много добри.Така ,че не си права за последното.И те моля не давай съвети с такива глупави твърдения.Поне не заблуждавай хората с тях.А така няма да се излагаш в очите на другите със своята некомпетентност.
*
« Отговор #38 -: Април 23, 2007, 17:39:32 pm »

Ляне, Благодаря за пожеланията, ама бебето ако е живот и здраве, ще се появи в ранна есен - началото на октомври. Аз бая полежах - близо два месеца!  Отдавна вече нямам зацапване и кръвоизливи и всичко изглежда да е наред. Сега чакам да видя какво ще покаже биохимичния скрининг и феталната морфология, за да се успокоя съвсем.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #39 -: Април 24, 2007, 19:32:42 pm »
Стискам палци и на двете ви, момичета! Аз се уповавам на това, че хубавите неща в живота стават бавно, а често и трудно. Но за това пък могат да бъдат толкова хубави!!!  :balk_118:  :rainbow: