0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Зацапване:(
« Отговор #40 -: Май 18, 2007, 20:31:47 pm »
Моля,някой ако може да ми каже ПРЕГНИЛ за какво точно го изписват,защото на мен ми го биха за спиране на кървенето,но уви не спира.Много ми е притеснено.Ще съм ви благодарна ако някой ми помогне. :(
*
« Отговор #41 -: Май 20, 2007, 18:24:31 pm »
Ето тук можеш да прочетеш повече за прегнила при кървене по време на бременност. http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=12&topic=256.0
« Отговор #42 -: Юли 16, 2007, 16:02:21 pm »
аз също имам същия проблем,бремена съм в 9 г.с. и на 07.07 получих бледо розово зацапване отидох на преглед,те ме приеха в болницата.Пуснаха ми две системи,биха ми но-шпа-6бр.(макар да нямах болки)и ми изписаха magnerot.Докторката ми каза че се дължало на полов контакт(преглед обаче нямаше) изписаха ме на 11.07 и на 14.07 вечерта пак получих леко зацапване(вече нямам).Моля кажете ми какво да правя!
*
« Отговор #43 -: Юли 16, 2007, 16:21:57 pm »
аз също имам същия проблем,бремена съм в 9 г.с. и на 07.07 получих бледо розово зацапване отидох на преглед,те ме приеха в болницата.Пуснаха ми две системи,биха ми но-шпа-6бр.(макар да нямах болки)и ми изписаха magnerot.Докторката ми каза че се дължало на полов контакт(преглед обаче нямаше) изписаха ме на 11.07 и на 14.07 вечерта пак получих леко зацапване(вече нямам).Моля кажете ми какво да правя!

Какви лекарства вземаш в момента? Аз лично ти препоръчвам пълна почивка на легло. Също да се консултираш с лекар, който да установи от къде е зацапването и евентуално да ти предпише задържащеа терапия. Успех!
« Отговор #44 -: Юли 17, 2007, 14:40:27 pm »
Какви лекарства вземаш в момента? Аз лично ти препоръчвам пълна почивка на легло. Също да се консултираш с лекар, който да установи от къде е зацапването и евентуално да ти предпише задържащеа терапия. Успех!
В момента пия само Magnerot,но ми казаха да го пия до сряда.Когато ме изписаха от болницата миналата седмица,още на другия ден отидох при мойта лекарка(тогава си ми беше и деня за консултация)и й обясних всичко(даже й казах че в болницата не са ме прегледали),но тя нищо не каза.Само ми взеха цитонамазка и вагинален секрет(но те бяха предвидени от предния преглед),после ми опипа корема каза че било наред и тва беше.
*
« Отговор #45 -: Юли 17, 2007, 14:53:07 pm »
На твое място щях да потърся второ мнение.
*

gost_

« Отговор #46 -: Януари 27, 2009, 13:23:24 pm »
връщам темата на дневен ред с няколко въпроса.
на 14 ден след овулация слабоположителен тест. тъй като съм с хашимоото реших да не рискувам и отидох на кръвен при референтни от 0 до 3 аз съм с 67,27. да но на 15 ден получавам зацапване. много съм притеснена. обадих се на лекарката си тя ми изписа 2х2 утрогестан и ме вика утре за да решим дали да не ме бодне с хумегон. за пръв път чувам за този препарат, разрових се той е за стимолиране на овулация, не знам какво да правя. моля ви за помощ и съвет, за което предварително ви благодаря
*
« Отговор #47 -: Януари 27, 2009, 13:58:42 pm »
 8O  тука за Humegon пише, че:

Експерименатални  проучвания при животни и клинични изследвания при хора са доказали, че тератогенният риск при използване на лекарството от бременни жени значително превишава потенциалната полза. Лекарството е противопоказано при жени, които са бременни или имат намерение да забременеят.

Стискам палци всичко да е наред!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #48 -: Януари 30, 2009, 16:40:41 pm »
И аз пак да вдигна темата. Консултирах се с 4 лекари (дано не ме сметнете за луда) и всичките казват, че всичко е наред и само трябва да лежа. Но пак си се тревожа... преди 4 седмици получих силно кървене и влязох спешно в болница, кървенето се повтори след седмица въпреки, е си лежах само в болницата. Сега вече кървене няма от две седмици, но има едно постоянно слабо кафяво течение. На 4 УЗ уреда, 4 различни лекаря ми казаха - няма отлепване на плацентите, нормално развитие, нормално количество околоплодни води. Две вероятности за кървенето и сегашното кафяво течение - едната плацента била малко по-ниско разположена или пък се изчиства третото празно сакче. Ако някоя от вас е имала подобни проблеми, моля да ми пише.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #49 -: Януари 30, 2009, 17:22:07 pm »
Не съм имала подобн проблем но щом четирима лекари ти казват че няма нищо страшно значи е така  :D.Успокой се всичко ще бъде наред само си лежи и си почивай :D
« Отговор #50 -: Януари 30, 2009, 22:01:37 pm »
Писала съм вече по темата. Много ниско прикрена плацента - резултат от 14 г.с. с много силен кръвоизлив в болница, изписаха ме след 7 дни с кафяво течение. След 1 седмица отново силен кръвоизлив с огромни съсиреци - отново в болница - 15 дена без да стана от леглото /обслужване с подлога/, изписаха ме на 27 ден с кафяво течение. Към 20 г.с. се изчисти съвсем, но при влизането в 22 г.с. отново прокървих - отново болница този път кратко 7 дни, течението овладяно - пиех и гинипрал за контракции, лежах до края на бременността - ставане само до тоалетна. След това направих и прееклампсия, но това е друга тема. Важен е резултата!!! Прекрасен, здрав син, пожелавам ти го и на теб!!! Стискам палци!!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #51 -: Януари 31, 2009, 20:40:37 pm »
Права си Дани - важен е резултатът и дай Боже и моите момчета дойдат живи и здрави! Благодаря за споделено и за това, че знам, че и други са минали по моя път - успешно. Да са ти живи и здрави и твоите дечица и да ти носят само радост!

« Отговор #52 -: Февруари 01, 2009, 16:59:15 pm »
Стискам палци скоро да гушнеш и ти твоите момчета :D Сигурна съм, че всичко ще е наред,мисли си само положителни неща, като например какви ще бъдат парвите дрешки, които ще им облечеш, какъв цвят ще са очите им, на кого ще приличат, такива дребни неща си мислех и аз и ми действаха отморяващо! Пожелавам ти много късмет!!!!!
« Последна редакция: Февруари 01, 2009, 17:02:28 pm от danny22 »
« Отговор #53 -: Февруари 01, 2009, 17:12:28 pm »
например при закъсняващ цикъл се изписва дуфастон за предизвикването му и никога утрогестан.
[/quote]
Това не е така!
Моя лекар ми изписваше утрогестан след О за подготвяне на матката за евентуална инплантация на плода. И ако не стане оплождане след свършването му ти идва М. И двата препарата са прогестеронови, но утрогестана го водят по добър и изчистен. Като лежах в болницата за кървене на мен и всички момичета там ни даваха Дуфастон. Така, че не е проблем че са и изписали.
*
« Отговор #54 -: Февруари 01, 2009, 23:13:00 pm »
Бебе, възможно е да е от чистещото се трето сакче. При мен беше такава причината за кръвоизливите, кървенето и зацапването. Във второто сакче не се разви ембрион и то започна да се чисти. Вярно, в по-ранни седмици беше - от 5та та чак до 12та. Също е възможно да е стара кръв от отлепването и сега да се оттича.
Но щом четирима лекари са казали, че всичко е ок, значи се успокой. Лежи си, чети си книжки, гледай забавни филмчета и скоро всичките ти тревоги ще се разсеят. Стискам ти палци това да е по-скоро, за да се насладиш на остатъка от бременността.
Успех и ще ти стискам палци до края.
:bighug:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #55 -: Февруари 05, 2009, 13:13:16 pm »
И аз да се включа със скромния си опит! Аз почти през цялото време /13 г.с./ имах кога по-малко , кога повече зацапване, кафеникаво. Когато се появеше-бегом при доктора-уж нищо притеснително. По едно време почти беше изчезнало аз се успокоих влязох и в 13 г.с. и на 01.01.09г.пак се появи и естествено в 9 часа сутринта бегом при доктора-и веднага в болницата, така 3 дни УЖ нищо ми нямало, нямало притеснения, бебето било ок........... дрън дрън не издържах отидох в Плевен и там ми казаха че бебето си сее свило и си е умряло-просто му е спряло сърчицето  :balk_145:. Та основната ми мисъл е БЯГАЙТЕ ПРИ ДОКТОРА при такова зацатване и то НЕ ПРИ ЕДИН САМО. Не е лошо да те види и някой друг доктор-от 2 мнения нищо няма да ти стане!!! От все сърце ти пожелавам да не споделиш горчивия ми опит, а просто да ти се размине и да гушкаш най-голямото съкровище на земята!!!  :bighug:
*
« Отговор #56 -: Март 06, 2009, 15:53:58 pm »
И аз да се оплача :(:
На 9.2 ми беше трансфера. На 17-ти ден ЧХГ 193, на 19-ти ден 520. От 19.2 имам кафяво зацапване. От вчера обаче е в червено. Днес е малко повече от зацапване по тоалетната хартия. И гърдите не ме болят от вчера....... Мисля, че отиваме към края :(. Тази вечер съм на лекар. Много ме е страх 8O!

*
« Отговор #57 -: Март 06, 2009, 17:02:52 pm »
cream, не мисли негативно предварително, успокой се. Няма как да знаеш какво става преди прегледа. Предполагам колко ти е тежко, но устискай до прегледа, не се настройвай за най-лошото. :bighug:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #58 -: Март 06, 2009, 17:47:46 pm »
И аз да се оплача :(:
На 9.2 ми беше трансфера. На 17-ти ден ЧХГ 193, на 19-ти ден 520. От 19.2 имам кафяво зацапване. От вчера обаче е в червено. Днес е малко повече от зацапване по тоалетната хартия. И гърдите не ме болят от вчера....... Мисля, че отиваме към края :(. Тази вечер съм на лекар. Много ме е страх 8O!

Много често се получават такива неща при момичета след процедура (а и не само след процедура), успокой се cream изчакай прегледа си. А и второто ЧХГ е много добро!  :grouphug2: Вярвам, че нещата не са толкова черни както ти ги описваш. Успех!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #59 -: Март 06, 2009, 21:23:51 pm »
Не всички бременни ги болят гърдите. Това не е признак. Почивай си много щом имаш зацапване, пий си лекарствата и изчакай следващия преглед. Ако многоси притеснена, непременно го сподели с лекаря си.
Стискам палци!