здравей,
първо честита бременност и успех!
мен също ме очаква редукция и ето какво знам до сега: има два варианта и при двата най-големият риск е спонтанен аборт.
първият е по-рано в 6-8 г.с с много тънка игла се влиза през влагалището и се изсмуква околоплодната течност на ембриона, в резултат на това той загива. има случаи, когато ембриона си произвежда течност отново и продължава да се развива, което налага повторна интервенция. при този вариант се получава и рязка промяна на хормоналните нива, което според някои статии е повод за спонтанен аборт.
вторият вариант е в 9-11 г.с. отново с тънка игла този път през коремната стена, макар че е възможно и през влагалището, се вкарва калиев хлорид в ембриона и това спира развитието му. този вариант също има своите недостатъци.
според мен трябва да провериш какво показва опитът на болницата, където ще правиш редукцията, при кой вариант са по-успешни.
вярвай, че ще успееш и не се притеснявай, че после бебетата ти ще бъдат много ревливи, като се притесняваш, де.
успех!
здравей,
първо честита бременност и успех!
мен също ме очаква редукция и ето какво знам до сега: има два варианта и при двата най-големият риск е спонтанен аборт.
първият е по-рано в 6-8 г.с с много тънка игла се влиза през влагалището и се изсмуква околоплодната течност на ембриона, в резултат на това той загива. има случаи, когато ембриона си произвежда течност отново и продължава да се развива, което налага повторна интервенция. при този вариант се получава и рязка промяна на хормоналните нива, което според някои статии е повод за спонтанен аборт.
вторият вариант е в 9-11 г.с. отново с тънка игла този път през коремната стена, макар че е възможно и през влагалището, се вкарва калиев хлорид в ембриона и това спира развитието му. този вариант също има своите недостатъци.
според мен трябва да провериш какво показва опитът на болницата, където ще правиш редукцията, при кой вариант са по-успешни.
вярвай, че ще успееш и не се притеснявай, че после бебетата ти ще бъдат много ревливи, като се притесняваш, де.
успех!
jimn, аз също не мога да ти дам съвет, но искрено се надявам, че нещата ще се подредят по най- добрият за теб и бебчетата начин.
Пожелавам ти една успешна, лека бременност и много късмет!
Безкрайно съм Ви благодарна момичета за всичко с което можете да ми помогнете .И за прекрасните пожелания Дано има господ да мога да премина през това и наистина всичко да е наред .Но само мога да се моля в момента нещо не мога да направя .
Аз съм при док-р Стаменов и определено вярвам на екипа му .А тази процедура се правила до 10 г.с както сте ми писали !От-другата седмица влизам в 9-г. с.
Да!!! в момента съм в 8-г.с и са 3-бр но съм и на 37-38 год. и е категоричен че няма да ме остави с 3 бр.-въпроса наистина е много сложен .???
Това което докторите ми обясниха е варианта с калиевия хлорид -с игла под ултра звуков контрол се влиза и се боцка набелязания ембрион и се аспирира .
Т.е -нещо подобно като взимането на яйцеклетките .Процедурата е на същия принцип .
Това е момичета -адцки съм уплашена ,не от процедурата а от това какво ще стане после .
Базкрайно съм благодарна още веднъж на всички и всяка ин-формация ще ми е от полза .
Целувам Ви всички -и желая от сърце на тези които се борят в АРТ още веднъж късмет .