Има различни типове потребители.
1. Една част от тях са съвсем нови и неориентирани не само в сайта, но и в Интернет като цяло. Те дори не знаят, че има търсачка и изобщо такава опция (но са на зор и имат своите проблеми).
2. Друга част знаят, че има опция за търсене, но не знаят как да търсят. Не могат да определят правилно заявката, така че да им върне точния за тях резултат.
3. Трета част знаят за нея, използват я, но това, което са намерили по някакъв начин не ги удовлетворява и искат да опитат чрез питане да получат повече информация по интересуващата ги тема. Все си мислиш, че може да има нещо по-ново по-темата или нещо, което не е написано до момента.
4. Четвърти са получили всичко, което им е необходимо като информация, но въпреки това искат да споделят проблема си, т. е. искат си персоналното внимание.
5. Пети - познавам такива приятелки, за които впоследствие съм разбрала, че с години са висели тук в сайта и форума, но не са написали нито едно мнение, защото всичко, което са търсили са го намерили и прочели вече обсъждано и във форума и в статиите на сайта.
6. Има и други, дето знаят как да използват търсачката, знаят къде се намират статиите, но в момента са под напрежение, не могат да се концентрират да четат, нито да търсят, нито да мислят - искат подкрепа, веднага, на момента.
Ние трябва да намерим някакъв баланс за всички, така че да се чувстваме уютно заедно. И тези, които търсят информацията и тези, които им я дават, и тези, на които дублирането на теми на всяка страница създава дискомфорт и усещане за безпорядък, което е вярно, но някак си неизбежно. Но можем да направим нещо до някаква степен. Затова и аз като Мели мисля да измислим нещо - дали като организация, подредба, структура ... Давайте предложения да обсъдим заедно.