0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Запушени тръби...
« -: Април 04, 2007, 20:40:09 pm »
Здравейте на всички!
 Аз съм от тези, които си казват "Това на мен няма да ми се случи!" :oops:  Да, ама НЕ!!! Днес ми направиха цветна снимка, в резултат на което се оказа, че и двете тръби са ми запушени :balk_136: Веднага попитах доктора какво следва и той ми каза, че чак след най-рано 3 месеца(???) може да се мисли за лапароскопия, ама да съм обсъдила с мъжа ми варианта ин витро...
Какво е вашето мнение? Няма ли шанс да се отпушат тръбите с лапаро?
Благодаря предварително...

Re: Запушени тръби...
« Отговор #1 -: Април 04, 2007, 21:02:02 pm »
Незнаем какво е видял лекаря и дали е 100% сигурно че са запушени, понякога се случва тръбите да направят спазъм, не разбирам и каква е причината в такъв случай да се чака 3 месеца за лапаро. Инвитро хубаво, стига да няма салпингси. То зависи и от възрастта ти дали имаш време да чакаш и отлагаш.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Април 04, 2007, 22:58:35 pm »
velizaria,едва по време на лапаро ,ще стане ясно в какво състояние са тръбите и какво може да се направи.Вариантите са няколко.....................!

1. понякога при снимката се получава спазъм и снимката показва запушени тръби
(подобен случей беше при мен,лапаро обаче показа напълно проходими тръби)
2. ако са наистина запшушени,в някои случеи може да се направи пластика ,но това лекар преценява на място,след като внимателно огледа тръбите

Тръбите имат едни ресни,които придвижват яйцеклетката към матка  -фимбриален апарат.Ако е запазен фимбриален апарат може да се направи пластика,ако обаче е увреден няма смисъл.
Просто нищо неможе да се планира предварително.Освен това ако наистина са запушени,трябва да се види дали няма хидросалпинкс ,и ако е налице той трябва да се отстрани!
Само неразбрах,защо най-рано след 3 месеца можеш да правиш лапаро.???

УСПЕХ!!! :D
*
« Отговор #3 -: Април 04, 2007, 23:54:33 pm »
аз съм типичен пример за неправилно поставена диагноза в следствие на цветна снимка.благодарна съм на д-р александров, че още на първата ни среща извади цветната ми снимка от папката ми и каза, че за него това не е диагноза.
последва лапаро.всичко е ок.
така, че направи лапаро и тогава му мисли!!!
успех!!!!
« Отговор #4 -: Април 05, 2007, 09:50:51 am »
Честно казано и аз не разбирам защо трябва да чакам 3 месеца??? след като попитах лекаря той ми каза, че трябва да се възстановя, защото това било манипулация??? Е хубаво де, ама чак 3 месеца...и това инвитро...За това и реших да се обърна към вас за съвет.
Благодаря ви за бързите отговори!!! Все пак има светлина в тунела!

*

меги 23

« Отговор #5 -: Септември 23, 2008, 18:09:44 pm »
здравейте!аз преживях две оперции за пластика на тръби,имах и много сраствания,три мес.след операцията цветната снимка показа отново 100% запушени,сега д-р Александров и доц.Маркова са на мнение че трябва да махна тръбите и инвитро.
*
« Отговор #6 -: Септември 23, 2008, 18:21:58 pm »
След моята първа цветна снимка се оказах с двустранно запушени тръби. Последва лапаро - още следващия месец. Пет месеца по-късно направихме втора цветна снимка, която показа свободно пропускаща лява тръба. Не съм забременяла все още, но явно има друг проблем. Не виждам защо трябва да чакаш толкова много за лапарото. По-добре да минава и да си наясно с нещата. Пък после ще мислиш за инвитро. Сега още е рано. Защо не потърсиш и второ мнение, може да не си случила на лекар...
« Отговор #7 -: Септември 24, 2008, 14:27:00 pm »
   Здравейте момичета, не съм писала от години тук, защото се примирих с факта, че никога няма да имам деца. Имах 100% запушени тръби и след неуспешно инвитро ми отстраниха едната тръба с лапаротомия. Тогава ми откриха и ендометриоза. Лекувах се със Золадекс три месеца. На контролен преглед докторът ми каза, че преди следващо инвитро трябва да се махне и другата тръба и тогава да опитам. Знаете колко са скъпи тези процедури, пък не съм от богато семейство за това - се примирих с факта, че скоро мама няма да стана. Примирих се дори, че това никога няма да се случи. Зяживях нормално, спрях да мисля и да се надявам. Спрях да плача след всеки цикъл. Спрях да се тормозя и обвинявам.
Преди няколко месеца цикълът ми закъсня доста. Притесних се, защото не се беше случвало до сега. Реших, че нещо не съм добре, че ме гони някаква ранна критическа и всякакви подобни глупости. Не си направих тест, защото знаех, че това е невъзможно. Правила съм десетки. Изчаках още няколко седмици и отидох на лекар. Направиха ми тест и ме прегледаха и се оказа, че съм бременна. Опитах се да ги убедя, че е невъзможно, че сигурно е извънматочна бременност, показвах си епикризи, диагнози и т.н. и в крайна сметка се навиха да ме прегледат на видеозон /живея в Лондон, а тук е трудно да се добереш до видеозон/ и тогава доктора ми каза, че бебето е добре и че си е на мястото. Плаках много, не можех да повярвам, че се случва на мен. Сега се моля всичко да бъде наред и да родя едно здраво бебе.
   Разказвам ви това мили момичета, за да не бързате с махането на каквото и да е. В България лекарите са много категорични и прибързват. Не казвам, че са некъдърни напротив, смятам да се прибера и да родя в България живи и здрави. Но наистина вземат бързо бързо ножа и след това наистина шанса е 0%.
   Прегръщам ви силно и ви желая много късмет!
« Отговор #8 -: Септември 24, 2008, 15:44:19 pm »
честито чудо!
Да се роди живо и здраво и много да те радва.
Наистина е трудно да повярваш че се случват такива неща, но не мога да си преставя какво щастие е да го изпиташ на собствен гръб.
« Отговор #9 -: Септември 24, 2008, 16:06:48 pm »
Мерси мила, дай боже такова чудо на всички. Трудно е да се обясни чувството и е трудно да повярваш. Само всичко да е наред, това искам.
« Отговор #10 -: Септември 24, 2008, 17:06:25 pm »
WOW!
докато ти четях постинга настрьхнах, страхотно се радвам За теб. и аЗ сьм сьс ЗапуШени трьби и отдавна живея с това, че спонтанна бременност е невьЗможна. ама ето че при теб е станало чудо :D
приятно бременеене  preggo и стискам палци да ни родиШ едно Здраво лондонско бебе  :sleepingbabygirl:
« Отговор #11 -: Септември 24, 2008, 17:21:17 pm »
Точно за това реших да споделя със вас! За да не прибързвате. Имам близка приятелка, с която заедно минахме през този кошмар. Тя също е със запушени 100% тръби - има момченце на годинка и половина. Може би и нейната история ми помогна да се успокоя.
Не знам как се случи, не знам как забременях с една запушена тръба и ендометриоза, но се случи и нямам думи да опиша как след тая страшна диагноза се чувствам.
Успехи и усмивки!
« Отговор #12 -: Септември 25, 2008, 12:51:49 pm »
Аз също през 2006г правих инвитро тъй като и двете ми тръби са запушени. Забременях от първия опит. Родих прекрасно момиченце. Но сега след 5 дневно закъснение - направих тест и не вярвам на очите си - теста положителен. Сега съм бременна и се надявам да няма проблем с бременността.Всички доктори се чудят какво е станало обаче. Правени са ми 2 цветни снимки на които ясно се вижда че тръбите са наистина непроходими. При нас имаше и мъжки фактор - лоша спермограма - малко на бр. сперматозоиди, но някакво чудо може би стана. Някои доктори смятат, че тръбите са били запушени само до матката в началото и след раждането при прибирането на матката е възможно да се дръпнат, или другия вариант - да е имало някакъв спазъм и двата пъти и затова да имам такива снимки.
« Отговор #13 -: Септември 25, 2008, 12:52:23 pm »
Аз също през 2006г правих инвитро тъй като и двете ми тръби са запушени. Забременях от първия опит. Родих прекрасно момиченце. Но сега след 5 дневно закъснение - направих тест и не вярвам на очите си - теста положителен. Сега съм бременна и се надявам да няма проблем с бременността.Всички доктори се чудят какво е станало обаче. Правени са ми 2 цветни снимки на които ясно се вижда че тръбите са наистина непроходими. При нас имаше и мъжки фактор - лоша спермограма - малко на бр. сперматозоиди, но някакво чудо може би стана. Някои доктори смятат, че тръбите са били запушени само до матката в началото и след раждането при прибирането на матката е възможно да се дръпнат, или другия вариант - да е имало някакъв спазъм и двата пъти и затова да имам такива снимки.
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
« Отговор #14 -: Септември 25, 2008, 15:30:36 pm »
Алекс, Katikat, страхотни новини.Наиситна давате сили и кураж на нас, вече позагубилите надежда и вяра в чудесата. А вие сте иситнски пример, че чудеса съществуват.Желая ви здрави бебчета, които само радост да ви носят :D :D

« Отговор #15 -: Септември 25, 2008, 22:15:31 pm »
Благодаря и дано и вашето чудо стане по-скоро! Лесно ми е да говоря сега, но наистина смятам, че спокойствието прави чудеса.  :bighug:
*
« Отговор #16 -: Септември 25, 2008, 23:36:50 pm »
Алекс, Катикат, честито! Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност! При мен също чудото се случи при 2 напълно непропускливи тръби /това беше установено при лапароскопия/, освен това съм с един яйчник - другият беше премахнат поради дермоидна киста! Подготвяхме се за първото инвитро и ето...месец преди това чудото се случи! Мили момичета, не се отчайвайте, на мен доктора ми каза, че има неща, които медицината не може да обясни, вярвайте и ви пожелавам чудото да достигне и вас! :bighug:
*
« Отговор #17 -: Септември 29, 2008, 16:08:10 pm »
   Здравейте момичета, не съм писала от години тук, защото се примирих с факта, че никога няма да имам деца. Имах 100% запушени тръби и след неуспешно инвитро ми отстраниха едната тръба с лапаротомия. Тогава ми откриха и ендометриоза. Лекувах се със Золадекс три месеца. На контролен преглед докторът ми каза, че преди следващо инвитро трябва да се махне и другата тръба и тогава да опитам. Знаете колко са скъпи тези процедури, пък не съм от богато семейство за това - се примирих с факта, че скоро мама няма да стана. Примирих се дори, че това никога няма да се случи. Зяживях нормално, спрях да мисля и да се надявам. Спрях да плача след всеки цикъл. Спрях да се тормозя и обвинявам.
Преди няколко месеца цикълът ми закъсня доста. Притесних се, защото не се беше случвало до сега. Реших, че нещо не съм добре, че ме гони някаква ранна критическа и всякакви подобни глупости. Не си направих тест, защото знаех, че това е невъзможно. Правила съм десетки. Изчаках още няколко седмици и отидох на лекар. Направиха ми тест и ме прегледаха и се оказа, че съм бременна. Опитах се да ги убедя, че е невъзможно, че сигурно е извънматочна бременност, показвах си епикризи, диагнози и т.н. и в крайна сметка се навиха да ме прегледат на видеозон /живея в Лондон, а тук е трудно да се добереш до видеозон/ и тогава доктора ми каза, че бебето е добре и че си е на мястото. Плаках много, не можех да повярвам, че се случва на мен. Сега се моля всичко да бъде наред и да родя едно здраво бебе.
   Разказвам ви това мили момичета, за да не бързате с махането на каквото и да е. В България лекарите са много категорични и прибързват. Не казвам, че са некъдърни напротив, смятам да се прибера и да родя в България живи и здрави. Но наистина вземат бързо бързо ножа и след това наистина шанса е 0%.
   Прегръщам ви силно и ви желая много късмет!

Katikat колко е красиво топва което казваш, повярвай ми докато го четях цялата настархнах и ми се насълзиха очите.много се радвам за теб. незнам сигурно вече си родило, да сте живи и здарви  и мн. щастливи  :)
*
« Отговор #18 -: Септември 29, 2008, 16:10:10 pm »
едва ли, сега видях че темата е нова, извинявай катикат  :), щастливо бременеене ще ти пожелая мила  :)
« Отговор #19 -: Септември 29, 2008, 22:15:46 pm »
Здравей Заяна и благодаря от сърце. Има още доста време, ама поне най-критичния период мина и сега стискам палци всичко да продължи добре. Поздрави и късмет.