здравейте,
преди около 6 месеца започнаха да ми правят най-различни хормонални изследвания заради нередовен цикъл и куп други проблеми. оказа се, че тестостеронът ми е повишен. след това изследваха някакви хормони на надбъбречните жлези, но бяха наред. с ултразвук ми гледаха яйчниците- нямало проблеми /кисти и т.н. според лекаря няма/. на какво тогава може да се дължи тестостеронът и как да го оправя? изчетох сума неща, но не ми се изяснява много.... около 4 г. пиех Диане 35, около ноември миналата година го спрях, защото и с Диането 2 месеца пропусках цикъл...изобщо- шаш и паника. аз имам едно дете, на 7 години, но си спомням, че и тогава много трудно беше станало забременяване. сега искам да си направим второ дете, но с тези хормонални нива ми се струва мн сложно. според ендокринолога тези хормони спирали действието на яйчниците. а никой лекар не ми казва какво конкретно трябва да направя, все ме препращат от един на друг, а аз продължавам да се притеснявам. моля, ако някой знае нещо по въпроса, да ми даде съвет.