0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ЛОри

Утрогестан???
« -: Април 10, 2007, 11:25:15 am »
15 дни слагах утрогестан във влагалището.За задържане на плода,ако има такъв.3 сутрин и 3 вечер по предписание на лекар Спрях го преди 3 дни Още не ми е дошъл цикълаЗнае ли някой ,колко дни след спирането му трябва да ми дойде,ако не съм бременна?Предварително благодаря за отговорите!Лекарката ми е в отпуск до края на април
Re: Утрогестан???
« Отговор #1 -: Април 10, 2007, 11:38:28 am »
15 дни слагах утрогестан във влагалището.За задържане на плода,ако има такъв.3 сутрин и 3 вечер по предписание на лекар Спрях го преди 3 дни Още не ми е дошъл цикълаЗнае ли някой ,колко дни след спирането му трябва да ми дойде,ако не съм бременна?Предварително благодаря за отговорите!Лекарката ми е в отпуск до края на април
При мен идва до два, но мисля може да отнеме и повече дни.  :)

« Отговор #2 -: Април 10, 2007, 12:13:09 pm »
При мен е закъснявал до 4 дни. Но ти май можеш вече и уринен тест да направиш, той не се влияе от утрогестана, само прегнил може да даде фалшив положителен резултат. Късмет!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #3 -: Април 10, 2007, 12:43:12 pm »
Направи тест :?. На мен никога не ми е закъснявал цикъл от утрогестан.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Април 10, 2007, 12:48:10 pm »
а защо го спря?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Април 11, 2007, 13:01:46 pm »
Направи тест.
« Отговор #6 -: Април 11, 2007, 13:11:13 pm »
На мен също ми дойде 2 дена след като спрях утрогестана.
А ти защо го спря?
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #7 -: Април 17, 2007, 22:03:53 pm »
Аз също приемам утрогестан, орално. Изписан ми е за 10 дни, но си мислех следното: ако има оплождане и се захване може ли като спра след 10 дни утрогестана да се загуби оплодената яйцеклетка? Последния път преди да ми дойде често ми ставаше лошо, а и нямах усещане за пред мензис. На датата на очаквания мензис получих много слабо видимо зацапване, което продължи 2 дни. В края на втория ден ми дойде за мое огромно съжаление. После се чудех дали ако е имало оплождане и захващане не съм повлияла лошо спирайки утрогестана. Аз го спрях защото така ми е изписан, но нека тези които знаят повече да споделят мнение и съвет. Благодаря ви предварително и дай боже положителни тестове!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #8 -: Април 18, 2007, 23:29:37 pm »
На мен винаги ми е идвало на датата след приема на Утрогестан.
*
« Отговор #9 -: Април 19, 2007, 10:56:19 am »
а защо го спря?

На мен също ми дойде 2 дена след като спрях утрогестана.
А ти защо го спря?

Не трябва ли да се спира???
На мен док ми каза да си го слагам 15 дни. Трябва ли някаква консултация като наближи края на този срок?

*
« Отговор #10 -: Април 19, 2007, 10:59:21 am »
Пипи, като минат 15 дни се обади на лекаря си за съвет. Можеш да направиш и тест. По възможност положителен. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #11 -: Април 19, 2007, 11:15:02 am »
Пипи, като минат 15 дни се обади на лекаря си за съвет. Можеш да направиш и тест. По възможност положителен. :D

Тенкююю :hug2:

*
« Отговор #12 -: Април 21, 2007, 00:58:42 am »
Моят д-р ми казва: "Ако дойде цикъл спираш всички лекарства, ако не дойде ги спирам аз."
Така, че след 15 дни, ако нямаш цикъл задължително се обади на лекаря си.
*
« Отговор #13 -: Април 23, 2007, 08:37:06 am »
Здравейте на всички :hello:Да се включа и аз :D, на мен ми казаха да пия утрогестан, защото преди да ми дойде имам няколко дена кафяво зацапване.Пия го от 16- 26 ден от МЦ и ако няма добра новина :oops:, трябва да дойде до няколко дена.Следващия месец пак.(а от 1-15 ден на МЦ може да се взима герикапс-вит. А+Е
*
« Отговор #14 -: Април 24, 2007, 17:14:29 pm »
фре, а прогестерона мерила ли си? мисля, че не е редно да пиеш утрогестан само ако имаш зацапване. много често това зацапване е от нисък прогестерон, но не винаги. утрогестана е прогестеронов препарат, затова се взима при нисък прогестерон и помага за имплантирането на яйцеклетката.
иначе такова зацапване може да се появи и по други причини, и ако е така, е важно те да се установят.

*
« Отговор #15 -: Април 24, 2007, 23:25:49 pm »
Pippi, благодаря за отговора.Пиша за първи път и за мен е голямо насърчение някой да ми отговори :flower:.Не съм си изседвала прогестерона.Доктора направо ми го изписа.Това зацапване ми се появи след спонтанен аборт преди около 9 месеца.Тогава го пих 1 месец, след това противозачатъчни и сега пак ми го изписа.Не знаех, че може да има и други причини за зацпването.
*
« Отговор #16 -: Април 25, 2007, 00:49:12 am »
На мен ми е идвало с 2-3 дни закъснение след спирането му. И на мен ми е предписван да го взимам до деня на теста, даже и в момента. А вие колко дълго го взимате?

*
« Отговор #17 -: Април 25, 2007, 10:02:46 am »
Фре, една от възможните причини за такова зацапване е евентуалното наличие на полип. аз също имам този проблем и моят доктор първо ме провери дали имам полип (това се вижда около 11-13 ден от зикъла на ултразвук), за щастие нямам. след това ми изписа утрогестан, но след като изследванията показаха, че имам нисък прогестерон.
специално приемането на утрогестан увеличава нивото на прогестерона, т.е. то не е необходимо ако прогестерона ти е нормален. най-добре го изследвай - с кръвен тест, 7 дни след доказана овулация.
Възможно причината да е друга, и определено е важно да се установи. Говори с твоя доктор. може би той има други методи...
Успех!

*
« Отговор #18 -: Април 26, 2007, 17:10:14 pm »
Pippi,мисля да направя това, което ми препоръча.Много съм  ти благодарна!
*
« Отговор #19 -: Април 26, 2007, 17:27:46 pm »
За нищо  :)
Дано всичко при теб е наред!
:goodluck: