Съгласна съм с le, това не е оправдание, че не са имали такъв проблем и не могат да разберат. Според мен тук става въпрос за една деликатност, за опит да бъдеш поне малко, колкото можеш емпатиен към човека с "проблем". Моята приятелка, с която дълги години споделяхме приятелството, започна да ме изненадва с поведението си и дори така бързо се промениха нещата, че чак не мога да го осъзная още. Преди да започна с ин витро опитите за бебе, ние наистина се разбирахме, били сме близки и в хубави и в лоши моменти. Но после нещо се пречупи, в началото исках да излея мъката си пред нея, но тя все по-рядко и все по-предпазливо, с половин уста започна да ме пита за нашите опити. Разбрах, че не иска да задълбава, че неиска да й обяснявам подробно сложните процедури. И защо да иска - всеки желае да изживее своето щастие, което пък съвпадна с моето нещастие, в деня в който аз разбрах, че теста ми е отрицателен след първото ин витро, тя ми каза, че е бременна. Нито тя е виновна, нито аз, но факта си е факт - отношенията ни охладняха, вече нямаме едни и същи преживявания и мисли.