0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

овулация - тестове
« -: Юни 29, 2005, 12:58:22 pm »
Имам тест за овулация "Дона" а също и от тези clear ovu. Интересното е, че и двата теста показаха овулация чак 24-25 дни след предишното ми неразположение. По принцип знам, че овулацията е по средата между двата цикъла. Някои може ли да ми каже защо толкова късно се появява овулацията?
*
овулация - тестове
« Отговор #1 -: Юни 29, 2005, 13:23:12 pm »
Здравей,
зависи на колко дни ти е цикъла?
овулация - тестове
« Отговор #2 -: Юни 29, 2005, 13:30:30 pm »
Мики, първо овулацията е посредата при нормален 28 дневен цикъл и то просто защото се брои от края на цикъла назад 14 дни да е овулацията. Дано да ме разбирате, какво пиша.
Та това при нормален цикъл. А температура мериш ли?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
овулация - тестове
« Отговор #3 -: Юли 22, 2005, 09:28:07 am »
Аз също ползвам clear test и при мен така трябва да имам ову на 12 ден а то показва че е на 15 ден а като ходих на фуликуметрия показваше 3 месеца че ми е на 13-14 ден.
И да питам показвал ли ви е теста по светла черта а всъщност да има ову?
много целувки от мен
овулация - тестове
« Отговор #4 -: Юли 22, 2005, 09:39:23 am »
Цитат на: sany
Аз също ползвам clear test и при мен така трябва да имам ову на 12 ден а то показва че е на 15 ден а като ходих на фуликуметрия показваше 3 месеца че ми е на 13-14 ден.
И да питам показвал ли ви е теста по светла черта а всъщност да има ову?
много целувки от мен

Да.
Защото пикът на ЛХ трае накъде около 12 часа и може да е сутринта, ти да се тестваш вечерта или обратно.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

овулация - тестове
« Отговор #5 -: Септември 23, 2005, 17:57:39 pm »
в тази връзка да попитам кога е добре да се прави теста-примерно около обяд,защото пише че не трябва да е първата сутришна урина,или кога?мерси предварително Wassilena :biglove:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
овулация - тестове
« Отговор #6 -: Септември 24, 2005, 10:27:41 am »
След обяд.Сутрин концентрацията на хормоните е по-голяма.Резултата може да е неточен.Тествай се винаги по едно и също време.Напр.16.00 часа.1-2 часа преди това не пий вода и не пишкай.
Моя опит от тестовете за Ову:Отчитам 2 дена положителен резултат,но вторият ден е по-наситена линията.Събирай лентичките и ги сравнявай.Тествай от отрицателен до отрицателен ,за да уловиш вълната на ЛХ.При мен овулацията е в деня когато е най-добре оцветене тестовата линия.В листовките пише 12-24-36 часа.3-4 пъти го засичах с УЗ.А БТ тогава ми е 36.8.( най-високата при мен е 37.2).Спада на БТ при мен е 2-3 дена преди Ову.
При мен е така,но при теб може да е друго.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
овулация - тестове
« Отговор #7 -: Септември 24, 2005, 15:24:43 pm »
да, мисля да започна от днес тестването.меря си и БТ но още не съм му хванала цаката,но благодарение на вас ще се справя момичета.СТРАХОТНИ СТЕ :!:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
овулация - тестове
« Отговор #8 -: Септември 24, 2005, 19:11:32 pm »
Мисля че е рано още за тестове.Само ще ги изхабиш и когато най-много трябва няма да имаш.Трябва да използваш средно около 5 теста.Понякога трябват и повече.Един трик от мен:следиш цервикалната слуз,когато започне да става белтъкоподобна,прозрачна и точлива(това става постепенно,последният ден са  най-добре изразени тези и качества ) започваш да тестваш(при мен тя е такава общо 4 дена)Аз започвам да тествам от 2 ден.Като за първи път-тествай още първият ден.
БТ ти е висока-да не си болна?Когато започваш да мериш БТ премери и Телесната температура.Ако имаш висока тел.температура,БТ не може да се използва ,като метод.ТТ премери през деня.Успех.Метода на БТ е много полезен и интересен.В началото е трудно ,но по- късно ще ти е дори интересно.Дано да не стигаш обаче до този етап.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
овулация - тестове
« Отговор #9 -: Септември 25, 2005, 01:08:21 am »
ДЕНИС,и аз си мислех че нещо не е наред с БТ,иначе не съм болна.днес направих едното тестче за ову.появиха се две бледи чертички :!:  :?:  :!: направо изпаднах в шах.означават ли нещо като са бледи?
*
овулация - тестове
« Отговор #10 -: Септември 25, 2005, 06:58:08 am »
Розичка, на колко време горе долу ти е цикъла?
овулация - тестове
« Отговор #11 -: Септември 25, 2005, 14:38:12 pm »
точен е като часовник-на 28 дена е-много рядко има разминаване с ден-но това е нормално ако сменя климата или съм под стрес.днес пак ще направя тест за ову да видя какво ще покаже.но онези бледите не ги схванах-две са ама бледи.а и БТ нещо не е наред-мисля че правилно правя всичко а днес пак оказва 36,9. :?:  :roll:
*
овулация - тестове
« Отговор #12 -: Септември 25, 2005, 14:47:05 pm »
Розичка, и моя цикъл е на 28 дни, но почнах да тества от 10-я, а две черти показа чак на 14 ден. Е едната беше по-бледа та не знам дали значи че съм имала ову или не, но поне някво покачване на ЛХ е отчел. Според мен си почнала рано да тестваш, проблем няма, но може да ти се наложи да купиш още един компплект от 5 броя. Аз си купувах по 2 комплекта също да съм сигурна, че няма да я изтърва случайно.  И на мен ми е странно ову на 8 ден при 28 дневен цикъл.
овулация - тестове
« Отговор #13 -: Септември 25, 2005, 14:50:20 pm »
проблем няма-ще си взема за да имам но се чудя защо ги показа толкова рано макар и бледи.а се притеснявам вече и за БТ защото както ДЕНИС каза висока е,а не съм болна.според теб нормално ли е да е висока или е нещо необичайно.кажете ми момичета защото повече разбирате от мен а аз започвам да се шашкам повече :roll:  :cry:
*
овулация - тестове
« Отговор #14 -: Септември 25, 2005, 14:51:23 pm »
Къде я мериш?
овулация - тестове
« Отговор #15 -: Септември 25, 2005, 14:53:54 pm »
ми в дупето :roll: правилно мисля че съм изчела всичко по сайта ви.чакам минимум 5 мин -даже и повече преди да видя колко е
*
овулация - тестове
« Отговор #16 -: Септември 25, 2005, 14:55:04 pm »
Ама сутрин, нали? Преди да станеш още и да си правила каквото и да е?
овулация - тестове
« Отговор #17 -: Септември 25, 2005, 14:57:57 pm »
да, точно така.сутрин-гледам да е по едно и също време.преди да стана и гледам да не мърдам много.всичко държа на шкафчето до мен да ми е под ръка.
*
овулация - тестове
« Отговор #18 -: Септември 25, 2005, 15:01:34 pm »
Rозичка, ами не знам, може да си по-топлокръвна пък.:wink:  Изчакай мери до края на цикъла, по-важно е не толкова големината на стойностите, а в това да има покачване на температурата (т. нар. двуфазност на графиката) през втората половина на цикъла :)
Късмет :)
овулация - тестове
« Отговор #19 -: Септември 25, 2005, 15:06:34 pm »
добре,аз ще си продължа меренето и тестовете и като дойде края на цикъла пак ще ми погледнете графиката да си кажете мението.а колкото до топлокръвието :roll:  :lol: все са ми стъдени краката и ръцете.нали съм змия :lol: така де,нали така ни наричат :roll: шегувам се.ще почакам и ще питам пак за мнението ви.