0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Утрогестан и странични ефекти?
« -: Април 13, 2007, 10:47:47 am »
Здравйте,
ще използвам утрогестан за първи път, трябва да почна да си ги слагам вагинално от понеделник. Исках да попитам, ако имате опит, дали има някакви странични ефекти? все пак е хормон, а и ще си слагам най-високата доза - 3 сутрин и 3 вечер. в листовката не пише за странични ефекти при вагинална употреба, а само за такива като се приема преорално. Знам, че и страничните ефекти принципно са индивидуални, но все пак, да ви питам за мнение.
Благодаря предварително!

(и следварително също ще ви благодаря, ама после :lol:)

*
Re: Утрогестан и странични ефекти?
« Отговор #1 -: Април 13, 2007, 10:50:14 am »
Ами Пипи възможно е направиш малка температура, до към 37.5, която да е от утрогестана. Иначе, ако не се лъжа в листовката пишеше и за възможна сънливост и отпадналост.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #2 -: Април 13, 2007, 10:50:47 am »
Аз не съм имала никакви странични ефекти от него. Иначе съм чувала за сънливост, но това понякога е положителен, а не страничен ефект. :wink:
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Април 13, 2007, 10:57:03 am »
Pippi, аз при лечение с Дуфастон и Утрогестан се чувствах отпаднала и много ми се гадеше.  Отслабнах много, но пък проимах окосмение по лицето и пъпки по гърба.  Не зная дали се дължеше на утрогестана, дуфастона, комбинацията, или нещо в мен, но добрата новина е, че след това всичко отшумя.  Космите се махнаха, пъпките също, дори и килограмите си върнах  :lol:  Не се тревожи, важното е да се постигне заветната цел.  Надявам се всичко да е нормално и да не усетиш смущаваща разлика спрямо неприемането на лекарството.  :hello:
*
« Отговор #4 -: Април 13, 2007, 10:59:47 am »
много мерси за бързите отговори! не звучи страшно  :lol:
а за отслабването - бих го приела за страхотен положителен ефект  :lol:

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #5 -: Април 13, 2007, 11:04:25 am »
принцеска, верно ли ти комбинираха дуфастон и утрогестан 8O. баси
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Април 13, 2007, 11:05:31 am »
Утрогестана и дуфастона са от тия лекарства дето положителният им ефект е в пъти повече от страничните ефекти. Стотици, хиляди, милиони бременности са факт благодарение на тях - ТАКА ЧЕ ПИЙТЕ/ПЪХАЙТЕ си утрото и дуфата и многооо късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #7 -: Април 13, 2007, 11:11:56 am »
принцеска, верно ли ти комбинираха дуфастон и утрогестан 8O. баси
Лили, ми то и на Табакова й беше любим коктейл  :lol:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #8 -: Април 13, 2007, 11:14:29 am »
първоначално въпроса ми беше кой идиот ти назначи дуфастон и утрогестан в комбинация, но го редактирах...сега почти съжалявам че го направих 8)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #9 -: Април 13, 2007, 11:23:14 am »
от комбинацията на двете лекарства ли са се получили тези странични ефекти - окосмяване, пъпки? щото само от прогестерона май не стават такива неща?

« Отговор #10 -: Април 13, 2007, 11:30:52 am »
първоначално въпроса ми беше кой идиот ти назначи дуфастон и утрогестан в комбинация, но го редактирах...сега почти съжалявам че го направих 8)

Мдааа, трябва да кажа, макар да е против принципите ми, не звучеше особено кадърна лекарката която ми предписваше коктейла (провинциална лекарка, за която лекарствата се купуваха от залепената за кабинета аптека, знаете как става това в малките градове).  Това беше преди няколко години, но още помня, че все ме канеше да ходя на преглед на първия ден на цикъла, а после казваше -- ами то като си в цикъл сега, как да гледаме....  Предполагам, че ефектите/дефектите бяха по-скоро от комбинацията, въпреки че тя не счете вечното гадене за проблем.  Каза, хем ще поотслабна (бях 60 кг на малко над 1.7, не е като да съм била слоница)!!  Какво да говоря повече....
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #11 -: Април 13, 2007, 11:31:03 am »
ми то и двата са прогестеронови препарати

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #12 -: Април 13, 2007, 11:54:59 am »
Единственото оплакване, което имах от утрогестан, беше миризмата му  :balk_88:
Ама това са бели кахъри :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #13 -: Април 13, 2007, 12:29:14 pm »
Аз имах всички странични ефекти, описани в листовката, нищо че си го слагах вагинално. Гадене, прилошаване, сънливост, отпадналост, всичко това обаче не е толкова страшно - слагай си го и късмет! По принцип съм така - и витамини да пия, ако имат някакъв страничен ефект на мен ще се прояви! :D
*
« Отговор #14 -: Април 16, 2007, 11:47:14 am »
благодаря на всички за мненията!
днес го взимам за втори ден и засега нямам странични ефекти, чукам на дърво.

а кога идва цикъла след утрогестана? по-добре да не дойде, де, ама все пак, да питам :)

« Отговор #15 -: Април 16, 2007, 12:21:19 pm »
Ами при мен също се появиха всички странични ефекти  които бяха описани -въпреки че го слагах вагинално а бяха написани за орално  8O. Така че май всичко си е индивидуално.
« Отговор #16 -: Април 16, 2007, 12:29:23 pm »
Така че май всичко си е индивидуално.
Да :)
*
« Отговор #17 -: Април 17, 2007, 19:23:03 pm »
Най-разпространеният страничен ефект е бременност! :wink:
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #18 -: Април 17, 2007, 21:44:55 pm »
Аз пия утрогестан вече трети месец. При мен страничния ефект се появява около половин час след приема. Появява ми се страшен световъртеж и се чувствам така все едно съм пияна. Не мога да стоя права ,трябва да легна и започвам малко да завалям думите. Но това продължава най-много 30 мин. Но ако най-разпространения страничен ефект, както казва Le е бременност, то съм съгласна и цял ден да имам странични ефекти. Дано скоро има много положителни тестове за всички момичета от форума. Успех!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #19 -: Април 18, 2007, 10:43:17 am »
Най-разпространеният страничен ефект е бременност! :wink:

мерси, le, дай боже!