Здравейте и от мен!
Боровин, има и едни гребенчета за бебета, специално са махане на крусти - едни такива с топченца накрая на зъбците. Много са ефикасни. Знам го, макар че Никола, завалията, няма ни крусти, ни коса, но съм виждала едно мое близко бебе с такъв проблем и майка му се оправяше с един такъв гребен.
И още нещо за мазането и къпането. По съвет на кумата ми (дерматолог е), аз ползвам една работа, дето се нарича
Linola fat - all bath. Веднъж или два пъти седмично, във ваничката му за къпане сипвам по една мерителна капачка, водата става бяла, бебето хлъзгаво
и мирише доста прекрасно. Това нещо овлажнява кожата в дълбочина и няма нужда да мажеш след това и е мннного хубаво. Пробвай го
Мари, според мен това са градски легенди, любима. Кажи как си - дай повече подробности, че живо се интересувам
Мини, с какво го храните туй дете бре, манекен от малко
.
Новините от нас - Никола вече търчи из кошарата или леглото си и надава възторжени крясъци. Катери се по пръчките на леглото си и успява да се изправи сам - много е смешен. Когато е на земята и лази, също се опитва да се изправи, но засега стига само дотам да си вирне дупето високо и да се опре само на длани и крака - това, че стига само до там, доста го вбесява и започва да ръмжи.
Махнахме сутрешното АМ и сега кльопа попара от кисело мляко, плазмонки и плодово пюре - общо къмто 200 грама. Нямаше протести от промяната, макар, че аз очаквах да се цупи, защото Нутрилона му е мнооооого любим.
От промяната в режима, т.е. дневното оставане при баба и дядо, май нещастната съм само аз. Първите два дни обръщаше устната като го оставях, но днес например благоволи да ми махне за чао и да ми пусне една любезна усмивка. Свекър ми и свекърва ми простоооо.... нямам думи. Да са ми живи и здрави, гледат го прекрасно. Пу да не урочасам работата.
Това е от нас засега - цуффффки на всички