0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Разкритие в 21 г.с.
« -: Април 16, 2007, 21:11:27 pm »
Цял ден не съм на себе си. Снаха ми е от четвъртък в болница и докторите нехаят. Влезе с разкритие в 21 г.с. и до сега я бавят и още не са и направили серклажа. Междувременно и плацентата е излезнала през разкритието и шансовете стават от минута на минута по-малки, а нея чак за утре са я предвидили за шиене.
Кажете ми това нормално ли е или си е чисто лекарска немърливост?
Потресена съм, на края на силите си съм, не мога да се наплача, защото детето се разстройва и то .... е.а.и живота.
*
Re: Разкритие в 21 г.с.
« Отговор #1 -: Април 17, 2007, 09:46:39 am »
Ами според мен не е нормално. При мен след преглед на който се видя скъсена шийка, още на другата сутрин ми направиха серклаж. Защо я бавят твоята снаха, не мога да си го обясня. Ако съм на нейно място, такъв скандал щях да вдигна, та в цялата болница щяха да разберат. Много ще е жалко, ако стане късно :( 
« Отговор #2 -: Април 17, 2007, 10:56:11 am »
За съжаление мисля, че 21 г.с. е късно за серклаж :(
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #3 -: Април 17, 2007, 11:04:01 am »
Elixia,
ако снаха ти само лежи и иzобЩо не става е добре.
Аz докато лежах в болницата (в 25 г.с. zаради скъсена Шийка), жената до мене ми раzкаzа, как при нейната първа бременност е лежала 3 месеца в болницата, тъй като е имала раzкритие, а не са могли да я zаШият. Не са и раzреШавали дори до тоалетната да ходи. БеШе zапаzила бебето.
Дано и при снаха ти неЩата се оправят!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #4 -: Април 17, 2007, 11:16:02 am »
Момичета, да ви попитам нещо, скъсена шийка как се вижда, в смисъл при УЗ преглед или мануален? И при какви симптоми трябва да се обърне внимание на това дали не е скъсена шийката, че понякога ми се налага сама да подсещам доктори за дадени изследвания и неща.
Elixia, стискам палци всичко да е наред със снаха ти и с бебчето и.
*
« Отговор #5 -: Април 17, 2007, 11:36:05 am »
Момичета, да ви попитам нещо, скъсена шийка как се вижда, в смисъл при УЗ преглед или мануален? И при какви симптоми трябва да се обърне внимание на това дали не е скъсена шийката, че понякога ми се налага сама да подсещам доктори за дадени изследвания и неща.
Elixia, стискам палци всичко да е наред със снаха ти и с бебчето и.
На мен док го откри при преглед с УЗ. Симптомите са контракции и болки ниско долу.
НиЩо не пречи когато си на преглед да питаШ док дали Шийката е нормално "дълга".
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #6 -: Април 17, 2007, 11:45:18 am »
Мерси tanja, ще го направя още на следващия преглед, че то от внушение ли незнам от какво все болки ми се появяват. Според докторите всичко е наред, ама пуста паника. Майка ми каза, че най-накрая всички у нас ще родят покрай мен :oops:
« Отговор #7 -: Април 17, 2007, 12:12:41 pm »
И днес няма да е серклажа.... Изникнали изведнъж спешни раждания. Абе на тия доктори кой им е дал дипломите? Просто не мога да повярвам, че това се случва. И след това се чудят политиците, че толкова млади хора напускат страната.
Никога няма да се върна.

Помолете се за бебенцето ... отивам да се наревя.

tanja, а жената която е лежала до теб с разкритието и при нея ли е била излезнала плацената от разкритието? Сега те видях, че си ми горе долу комшийка. Не се учудвам, че е запазила бебето, все пак медицинското обслужване при нас и в България е със светлинни години разлика.
« Последна редакция: Април 17, 2007, 12:18:16 pm от Elixia »
*
« Отговор #8 -: Април 17, 2007, 12:17:33 pm »
Стискам палци за добър изход от ситуацията. Не могат ли да потърсят второ мнение? Това ми прилича на пълно безхаберие.
Късмет на бебчо и мама.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #9 -: Април 17, 2007, 12:20:47 pm »
White, отговорът е един, серклажа трябва да се направи час по-скоро. Въпросът е, че никой не го сърби за бебето и майката.
*
« Отговор #10 -: Април 17, 2007, 12:35:53 pm »
Нека се опитат да предложат пари. Знам, че е безумно, но в случая са най-важни бебето и майката. Бащата още ли не е хванал някого за гърлото?!
Дано не се забавят.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #11 -: Април 17, 2007, 12:46:54 pm »
Бе в кой град е това чудо? Все съм чувала разни истории, ама честно, такова не бях, това е извън всякакви граници на здравия разум 8O Ние освен да се молим, друго не знам какво можем да направим. Но наистина, аз ако съм таткото, да съм одушила половината персонал вече. Като преди това платя, за да си свършат работата и дай Боже, да спасят детенцето.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #12 -: Април 17, 2007, 12:51:30 pm »
tanja, а жената която е лежала до теб с разкритието и при нея ли е била излезнала плацената от разкритието? Сега те видях, че си ми горе долу комшийка. Не се учудвам, че е запазила бебето, все пак медицинското обслужване при нас и в България е със светлинни години разлика.
Elixia, не си спомням жената да ми е раzкаzвала такива подробности. Тя по съЩото време лежеШе в болницата, zаЩото имаШе отново опасност от преждевременно раждане и трябваШе да zадържи бебетата (тоzи път блиzнаци) поне докато навърШи 34 г.с.. И понеже иzраzих съжаление, че Ще стои толкова дълго в болницата, тя ми раzкаzа zа предиШната си бременност.
Стискам палци да zапаzите бебето!
« Отговор #13 -: Април 17, 2007, 12:58:11 pm »
White, брат ми не е такъв човек. Преди малко говорих с него по телефона, бил се примирил. Шансовете така или иначе били много малки.
marmotche, става въпрос за любимата ни столица и по-точно болница Св.Анна.´

Чичо ми сега ще ходи да говори с лекарите и да им предлага пари... Страшно грозна работа. Гаврят се с живота на едно дете за някакви си 500 лв и след това имат наглостта да се бият в гърдите и да викат, че са лекари. 
*
« Отговор #14 -: Април 17, 2007, 13:05:46 pm »
Как така се е примирил. Тук става въпрос за живота на неговот дете. Това нищо ли не значи за него?! Ако сам не си помогне и господ няма да може.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #15 -: Април 17, 2007, 13:19:53 pm »
Елихия,това което се случва е не просто небрежност,а престъпление и мисля че спешно трябва да се даде гласност на този случай в медиите.Когато почнат да им ходят по коридорите с камери и микрофони веднага ще намерят време и средства да си свършат работата.А може би и сигнал в лекарския съюз или здравната каса,знам ли.Защо бащата си трае.Как така се е примирил.Човек трябва да се бори,а когато става въпрос за беззащитно мъничко човече неговите родители са тези които трябва да се преборят за него.Успех!Дано бебето да е добре.След 1 ден почвам 21 г.с. и направо ми настръхна косата от ужас.Стискам палци за майката и детето.
*
« Отговор #16 -: Април 17, 2007, 13:38:14 pm »
Сега се сеЩам да попитам: поне сложили ли са я на системи, zа да спрат контракциите и родовият процес?
« Отговор #17 -: Април 17, 2007, 14:15:11 pm »
Доколкото знам е на системи, но това е само капка в морето.
Нямам нова информация, чакам и аз да мине малко време да звънна.
Ще ми се да вярвам, че докторите ще вземат парите и днес ще я зашият.
На някой правен ли му е серклаж със спинална упойка? За нея пак ли се иска да не си ял и пил нищо?
« Отговор #18 -: Април 17, 2007, 16:40:46 pm »
 Za spinalnata anesteziq също трябва да си гладен и жаден. По една проста причина- никога не се знае кога ще се наложи използването на обща анестезия в хода на манипулацията/операцията/анестезията/.
*
« Отговор #19 -: Април 17, 2007, 17:32:32 pm »
На някой правен ли му е серклаж със спинална упойка? За нея пак ли се иска да не си ял и пил нищо?
Лично аз досега не съм чувала на някой да му е правен серклаж със спинална упойка. Може и да има такива, но аз незнам. Иначе и за нея трябва да си гладен и жаден.
Дано оцелее бебчето!