0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

моля за коментар
« -: Април 17, 2007, 12:56:27 pm »
След тези резултати от изследвания докторката ми каза, че съм здрава (но ако искам да си избера някакви противозачатъчни и да ги пия  8O):
LH  - 5.58  (норм. граници 2.4-12.6)
FSH - 4.79  (норм. граници 3.5-12.5)
Пролактин - 669.9  (норм. граници 127-637).
В събота ходих при друг лекар, който ми изписа: Бромкриптин, Оргаметрил, Новинет и Полижинакс.
Бромкриптина трябва да го пия два пъти по половинка и ако ми понася да пия два пъти по едно цяло. Пих половинка и ми понесе, но като пих цяло ми беше зле. Гадеше ми се и ми се спеше. Освен това ми беше толкова студено, че навлякох всичките си фанели. Незнам дали е реакция от лекарствата. Сега пак минах на половинка. Оргаметрила трябва да го почна от 19.04.2006г., а в първия ден от цикъла ми трябва да започна да пия Новинет. След това трябва да отида на изследване, за да се види променило ли се е нивото на Пролактина. Нормално ли е да се изледват хормони след прием на хормонални? Преди бях на Новинет и трябва ше да спра приема му за три месеца преди да се направят хормонални изследвания.
Направиха ми и трансвагинална ехография:
Матка в АВФ с нормална форма и големина и ендометриум "М" фаза.
Двустранно яйчниците с нормални размери и дребнокистозни промени в структурата.
Кавум Дъгласи - свободен.

Тази ехография нищо не ми говори. Според вас всичко наред ли е? Извинявам се, ако въпроса ми е глупав  :?

Както се досещате шестмесечните ни опити за бебче са неуспешни.
*
Re: моля за коментар
« Отговор #1 -: Април 17, 2007, 13:03:02 pm »
Аз като върл противник на противозачатъчните, ще те посъватвам да не ги пиеш. Преди да започнеш да пиеш Бромокриптин, е трябвало да повториш изследването на Пролактина. Този хормон много се влияе от моментното състояние при взимането на кръв за изследване. Затова трябва да се почива поне 30 мин. преди да ти взимат кръв!
Необходими са изследвания на хормоните на щитовидната жлеза.
Прочети в темата на д-р Даскалов за необходимите изследвания преди забременяване.
Смени си лекаря, ако този не ти вдъхва достатъчно доверие.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Април 17, 2007, 13:16:04 pm »
Аз като върл противник на противозачатъчните, ще те посъватвам да не ги пиеш. Преди да започнеш да пиеш Бромокриптин, е трябвало да повториш изследването на Пролактина. Този хормон много се влияе от моментното състояние при взимането на кръв за изследване. Затова трябва да се почива поне 30 мин. преди да ти взимат кръв!
Необходими са изследвания на хормоните на щитовидната жлеза.
Прочети в темата на д-р Даскалов за необходимите изследвания преди забременяване.
Смени си лекаря, ако този не ти вдъхва достатъчно доверие.
Късмет.
За съжаление вече започнах да пия от Бромкриптина  :(.
Това е първото ми посещение при този доктор. Моя приятелка много го похвали. На нея и махаха огромна киста.
Не е ли рано да го сменям  :?.
*
« Отговор #3 -: Април 17, 2007, 13:30:00 pm »
Не ми харесва подхода му.
Потърси ли мнение в интернет за въпросния лекар. Не винаги мнението на приятелка може да бъде достатъчно обективно.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #4 -: Април 17, 2007, 13:58:27 pm »
Не ми харесва подхода му.
Потърси ли мнение в интернет за въпросния лекар. Не винаги мнението на приятелка може да бъде достатъчно обективно.

Не съм търсила мнение реди да отида  :(. Грешно ли постъпих като започнах да ги пия лекарствата?
*
« Отговор #5 -: Април 17, 2007, 15:19:58 pm »
не е сигурно, не се отчайвай и депресирай, аз не виждам нищо фатално. но ако ти е много зле от лекарствата и имаш много странични ефекти, говори с лекар. просто потърси второ мнение. виж на сайта има много инфо за различни лекари, избери си някой и виж какво ще ти каже.
Успех!

*
« Отговор #6 -: Април 18, 2007, 09:11:32 am »
Тайсия, нищо страшно не се е случило. Ако не се чувстваш добре от лекарствата, обади се на доктора.
Ако не си доволна от отговорите, отношението или резултатите от лечението му, смени го.
Дано не ти се налага да се научиш, че първо трябва да провериш информацията за някого поне два пъти, преди да се довериш.
Късмет. Всичко ще е наред.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #7 -: Април 18, 2007, 23:24:45 pm »
Най-добре се обади на док.,не се притеснявай.Успех
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #8 -: Април 21, 2007, 21:31:10 pm »
е как може за такова отклонение на пролактина да се изписва бромокриптин беееее. пък и неповторено изследването.
Taisia, този хормон много играе. изследвай го още няколко пъти и се лекувай при по-сериозно отклонение. твоето е незначително.
*
« Отговор #9 -: Април 22, 2007, 11:28:46 am »
Taisia, и аз мисля, че хормоните ти са наред. Отклонението е в пролактина, но ако не си го изследвала както трябва няма начин да е в граници. Повтори само пролактина. Ето как трябва - сутрин като станеш, без много да се помотваш се мяташ в колата, отиваш в лабораторията и чинно стоиш на едно столче поне 30 мин. и така влизаш да ти вземат кръв, чувала съм, че не трябва да пипаш и гърдите. По-сигурна отвсякога съм, че пролактина ще е с по-ниски стойности, освен ако не си го изследвала по правилата. Аз първия път като го изследвах беше 1472,88 и не по гореописания начин, когато го направих както трябва само след два дни - беше 817,23. Е, при мен си е висок, но това е друга тема. Успех! И опитай с по-читав лекар. Не се предписват просто така противозачатъчни, то да не е бонбони. Ти да не си опитно зайче, пък и като искаш бебе, защо са ти такива... Има др.начини:wink:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #10 -: Април 22, 2007, 12:39:43 pm »
е как може за такова отклонение на пролактина да се изписва бромокриптин беееее. пък и неповторено изследването.
Taisia, този хормон много играе. изследвай го още няколко пъти и се лекувай при по-сериозно отклонение. твоето е незначително.

абсолютно съм съгласна. повтори изследването в др. лаборатория както са ти казали момичетата, само да допълня, когато го изследвам - лежа 30 мин., гладна, жадна и никакъв секс предната нощ  :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #11 -: Април 22, 2007, 15:55:35 pm »
И от мен едно допълнение
Предната вечер без високо протеинови храни!!!(това ми го каза докторът,но по-късно-след като видя резултатът).
Аз така хапнах пържолка и бях над нормата-след 2 дена(беше ми 5ти ден)бях в границата безпроблемно.