0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
изследване на хормони
« -: Април 19, 2007, 11:10:46 am »
Zdraveite momi4eta!V petak 6te mi praviat hormonalen profil.PROGESTERON i PROLACTIN.Triabva li da pazia niakakvo hranitelno ili drugo vazdarganie.V kakvo se sastoi izledvaneto?SOS

Пиши на кирилица
« Последна редакция: Април 19, 2007, 11:15:10 am от Lali »
*
Re: izsledvane na hormoni
« Отговор #1 -: Април 19, 2007, 11:15:24 am »
Прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация.
Преди взимане на кръв за Пролактин се почива най-малко 30 мин. на място в лаболаторията.
И двете изследвания се правят с едно взимане на кръв от вената, най-добре сутрин на гладно и жадно.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: изследване на хормони
« Отговор #2 -: Април 19, 2007, 11:19:53 am »
сигурна ли си, че ще ти взимат кръв и за двете в петък?
както ти е казала white, прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация, а пролактин се изследва в началото на цикъла 2-5 ден.
иначе на мен док ми каза че мога да си пия кафе сутринта, само за яденето каза че е по-добре да не.

*
« Отговор #3 -: Април 19, 2007, 11:40:04 am »
  а пролактин се изследва в началото на цикъла 2-5 ден.
Не е вярно, за пролактина няма изискване на кой ден от цикъла да се изследва.
*
« Отговор #4 -: Април 19, 2007, 11:43:09 am »
Пролактинът най-често се изследва на 3-5 ден, само защото е удобно да го включат към другите хормони. :D Иначе може по всяко време.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #5 -: Април 19, 2007, 19:23:08 pm »
Здравейте момичета!
И на мен ендокриноложката ми ми каза, че пролактин може по всяко време да се изследва, без да се съобразяваш с МЦ, като обаче се спазват няколко правила - никакво мотане по пътищата и в къщи, най-добре като станеш веднага с кола до лабораторията, половин час пълен покой поне на едно столче, доколкото е възможно. Аз първият път като го изследвах направих голяма глупост - поразходих се пеша до лабораторията, постоях само 10 мин. и пролактина беше литнал до небесата.
А иначе и аз знам - най-добре сутрин на гладно. За прогестерона единственото условие е да е на 21 ден от МЦ, т.е 7 дни след ову.
Стискам палци всичко да е наред! :balk_602:
*
« Отговор #6 -: Април 19, 2007, 19:30:02 pm »
единственото условие е да е на 21 ден от МЦ, т.е 7 дни след ову.
Тази зависимост е валидна само за 28 дневен цикъл с овулациа на 14-ти ден.
Затова необходимото и достатъчно условие е 7дни след доказана овулация.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #7 -: Април 21, 2007, 22:32:11 pm »
Здравей, White!
Моята ендокриноложка всеки път ми казва как трябва да изследвам прогестерона на 21-я ден, без да уточнява, че всъщност важното е ову. Затова  уважавам този форум и всички тук :wink: :)