0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
24 г.с. болки в стомаха и повръщане
« -: Април 19, 2007, 15:34:10 pm »
Здравейте, в 24 г.с. съм и от снощи имам болки в стомаха - не мога да си намеря място чак гърбът ме боли - с продължителност от около три часа, след като повърна нещата се пооправят. Днес сутринта реших, че вече съм окей, но след като закусих се повтори същото. Моля ви кажете, вие имали ли сте подобен проблем и как го разрешихте. Дали това би могло да доведе до проблеми на бебчето. Благодаря ви.
« Последна редакция: Април 19, 2007, 15:53:34 pm от denito »

*
Re: болки в стомаха и повръщане
« Отговор #1 -: Април 19, 2007, 15:53:59 pm »
Обади се на док. Стискам палци да е само временно неразположение.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: 24 г.с. болки в стомаха и повръщане
« Отговор #2 -: Април 19, 2007, 16:53:06 pm »
Обади се на лекаря си!
Тези силни болки, та чак в гърба, малко на жлъчни кризи ми приличат,
поне при мен са такива.
Но тука можем само да гадаем ,затова се обади на лекаря си.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #3 -: Април 19, 2007, 18:35:17 pm »
Благодаря ви. Обадих му се и той ми каза, че най-вероятно е от увеличените киселини в стомаха, да взимам Алмагел и да ям по-малко, но по-често. Взех го и като с вълшебна пръчица ме успокои. Дано и занапред всичко да е наред.

*
« Отговор #4 -: Април 19, 2007, 21:40:01 pm »
Радвам се, че вече си добре. Хапвай честичко, примерно през 3 часа по малко и всичко ще е ок.
*
« Отговор #5 -: Април 19, 2007, 21:43:58 pm »
Спри за няколко дни храни от класа на зелето, зеления грах, леща, зелен боб и люспести зеленчуци (домати). Няколко дни на мляко, течни супички и хлебни да се отрегулира малко метаболизма в стомаха...
*
« Отговор #6 -: Април 19, 2007, 23:12:51 pm »
Солети! Яж солети и кисело мляко. Забрави за натуралните цитрусови плодове и сокове. Не яж също и зелена салата, спанак и др. зеленини. Казва ти го препатил стомахар  :wink:
В очакване ....
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #7 -: Април 20, 2007, 20:14:32 pm »
Момичета, благодаря ви много за помощта.  :bighug: Ще постъпя точно така, както ме съветвате. Днес съм добре, не съм имала проблеми, дано с това регулирано и хранене на малки дози, но по-начесто да ги предотвратя и занапред.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #8 -: Април 22, 2007, 20:11:40 pm »
Моето хлапе често има същите оплаквания. Много силни болки в стомаха и когато го попитам къде те боли казва навсякъде и високо горе дето е стомаха и ребрата и ниско долу... в такива моменти застава до масичката със сиропите и иска всичките да му ги дам един по един само да мине. После повръща и все едно че нищо не е било. След няколко часа пак може да се повтори.
При него обаче това се появява когато има нещо вирусно - грипче.
Него го лекуваме като поне 6 часа е на много строга диета - само обикновени бисквити и солети и кола. Лекарката ни каза разгазирана кока кола - тя успокоява стомаха. Като лекарство е Сиропче натриев цитрат. Това е за да не се нарушава балансът на солите в организма ако започне да повръща по-често. Ама той е на 4 де. Така че ти, ако искаш може само сол да си похапваш по малко. И ако и натриевият цитрат не помогне едва тогава деган.
Та исках само да ти кажа, че кока кола разгазирана наистина много помага.
Другото, което на мен ми помагаше срещу киселини, когато бях бременна беше една медицинска дъвка - не си спомням как се казваше, ама в аптеките тябва да я знаят. Една такава на камъчета стои в едни сини хартиени пликчета я продаваха. Като я подъвчех 3-4 минути и много добре обираше киселините.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #9 -: Април 30, 2007, 10:36:16 am »
Във същата седмица и аз получих жлъчна криза. С регулирането на храната проблема изчезва, но трябва да си имаш едно на ум до края на бременноста и да се ограничаваш. Успех

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #10 -: Април 30, 2007, 11:34:26 am »
hari_77 надявам се, че сега вече си добре. Аз вчера отново направих криза. Ти какво си позволяваш да хапваш и пииваш и какво не, че аз вече незнам нито какво да ям, нито какво да пия.

« Отговор #11 -: Април 30, 2007, 12:46:26 pm »
hari_77 надявам се, че сега вече си добре. Аз вчера отново направих криза. Ти какво си позволяваш да хапваш и пииваш и какво не, че аз вече незнам нито какво да ям, нито какво да пия.

Ами хапвам препечен бял хляб /за предпочитане е пълнозърнест/, сиренце /обезсолено - солта дразни на жлъчката/, салата само от белени домати със зехтин, може и сирене по Врачански /запечено сирене в дом. сос/. Само това ям  :(, а пропуснах да кажа че също е препоръчително, не тлъста риба на скара и всякакво месо, варено или печено и да не е тлъсто /за съжаление от както забременях месо хич не ми се яде/ За пиене, ако си привърженик на кафето, трябва да е по дълго със сметанки или мляко, за да е по разредено и аз не испивам цялото количество. Никакво газирано или сокове - само минерална вода поне първата седмица.

*
« Отговор #12 -: Май 01, 2007, 22:21:43 pm »
солената риба, консервите риба и яйцата също не се отразяват добре !