0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На колко години е твърде късно?
« -: Април 20, 2007, 17:37:27 pm »
Здравейте момичета,
Не че сам престаряла ама съм на 33 и тепарва ще започвам с АРМ и се притеснявам ако трябва да се стигне до повече от няколко опита, няма ли да бъде твърде късно вече. Горе долу за ин витро ги изчислявам по 1 опит на година. Затова моля ви пишете на колко години почнахте с опитите и кога успяхте. Ще ми вдъхнете кураж.
*
Re: На колко години е твърде късно?
« Отговор #1 -: Април 20, 2007, 17:46:49 pm »
Я като начало започни да смяташ по един успешен опит на година. :wink:
Не мисли толкова напред. Прекалено много неизвестни има пред теб. Отхвърлая едно по едно.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Април 20, 2007, 17:48:33 pm »
"На колко години е твърде късно?" Няма такъв въпрос. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #3 -: Април 20, 2007, 18:38:23 pm »
Миличка, това е прекрасна възраст и въобще не е късно  :D
Зареди се с положителни емоции, а ние ще стискаме палци за положителен тест!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Април 20, 2007, 19:12:06 pm »
на 50 може да е късно. на 33 - не е :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Април 20, 2007, 20:50:52 pm »
на 50 може да е късно. на 33 - не е :)

:good_post:
*
« Отговор #6 -: Април 21, 2007, 10:43:50 am »
И моето притеснение е възрастта - 34г. До скоро не бързах с правенето на бебок,но от 2 години така се вманиачих в идеята,че трябва да е преди 35,че може и това да е допълнителна причина за неуспеха !? Решихме да пробваме директно инвитро,заради проблем с тръбите и хормоните,тъй като нямам много време за лапароскопии,опити по естествен път,чакане,разочарования и т.н. Трябва да вярваме,че ще успеем и да преследваме целите си!Въпрос на време е всяка една от нас да достигне щастието :bori_003: :bori_015: :bori_005:да стане МАМА
*
« Отговор #7 -: Април 21, 2007, 10:55:10 am »
И аз май съм се вманиачила. Трябва да е преди 35 защото всички казват че след това е рисково и може детето да има увреждания. Звучи ужасно! А пак около мен всички като че ли забременяха тази година, хмм май трябваше да се замисля по-рано за дете. Затова и направих тази анкета да видя всички как се чувстват и дали е а както аз.
*
« Отговор #8 -: Април 21, 2007, 11:05:34 am »
И нашите приятели или вече имат,или вече чакат бебе.И на мен понякога ми става болно и тъжно,че не се получава.Но бързо ми минава,като помисля,че много скоро - след няколко седмици може би и ние ще чакаме.... Надявам се! :wink:
« Отговор #9 -: Април 21, 2007, 12:01:06 pm »
И аз май съм се вманиачила. Трябва да е преди 35 защото всички казват че след това е рисково и може детето да има увреждания. Звучи ужасно! А пак около мен всички като че ли забременяха тази година, хмм май трябваше да се замисля по-рано за дете. Затова и направих тази анкета да видя всички как се чувстват и дали е а както аз.

Е, я стига! Ами аз (и всички като мен) като забременях на 36, а сега съм вече по тая логика гаден бабишкер на 37 и след някоя друга седмица ще раждам, живот и здраве, детенце без увреждания? То проблеми с плода и на 25 може да има.
Дай го по оптимистично!
И успех!
« Отговор #10 -: Април 21, 2007, 12:13:54 pm »
Подкрепям Коринка. Наистина е нетактично спрямо момичетата, които са над тази възраст и дават всичко от себе си за да имат дете.
« Последна редакция: Април 21, 2007, 12:15:32 pm от Миники »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #11 -: Април 21, 2007, 12:27:04 pm »
Хей, няма такова нещо. Не ми слагайте думи в устата - не сам искала да засегна никого, напротив адски много се жъзхищавам на такива хора, просто мен малко ме беше страх от тоя фактор и именно тях помолих да ми вдъхнат кураж. Просто знаете какви ги говорят хората около вас, особено ония които вече имат дете. "Хайде нямаш време, след 1-2 години ще баде по-трудно"... и така човек се панира. Като че ли аз не искам да бързам та хората да ми го натякват. Понякога са толкова нетактични. Така че сори ако някой се е почувствал засегнат - не това имах в предвид.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #12 -: Април 21, 2007, 13:44:26 pm »
"Хайде нямаш време, след 1-2 години ще баде по-трудно"...

да, така е - след 35 години е по-трудно да се забременее. по принцип.
но това не значи, че "след това е рисково и може детето да има увреждания"!

единствено рискът от синдром на Даун се увеличава с възрастта на жената. рисковете от други увреждания са еднакви, независимо дали си на 20 или на 40.

аз съм на 40 години и 3 дни. имам син на 10 месеца и 3 дни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #13 -: Април 21, 2007, 13:47:29 pm »
И по принцип решението да имаш дете е рисково, независимо от годините.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #14 -: Април 21, 2007, 13:52:26 pm »
Просто знаете какви ги говорят хората около вас, особено ония които вече имат дете. "Хайде нямаш време, след 1-2 години ще баде по-трудно"... и така човек се панира. Като че ли аз не искам да бързам та хората да ми го натякват. Понякога са толкова нетактични. Така че сори ако някой се е почувствал засегнат - не това имах в предвид.

Да, така е. Те, такива, не приказват, направо си плещят, ей така - и те да покажат, че имат отношение, да изразят позиция, един вид. А всъщност ръсят пълни простотии. И естествено, че ще те панират.
Тук има жени, които и на 40 са родили живи и зрави бебоци!
А с предния постинг исках да кажа да не се шашкаш излишно, да гледаш напред и да правиш каквото трябва, да вярваш най-вече - което в един момент, понякога, наистина се оказва най-трудното.
*

Crystal

« Отговор #15 -: Април 21, 2007, 14:17:32 pm »
Хей, няма такова нещо. Не ми слагайте думи в устата - не сам искала да засегна никого, напротив адски много се жъзхищавам на такива хора, просто мен малко ме беше страх от тоя фактор и именно тях помолих да ми вдъхнат кураж. Просто знаете какви ги говорят хората около вас, особено ония които вече имат дете. "Хайде нямаш време, след 1-2 години ще баде по-трудно"... и така човек се панира. Като че ли аз не искам да бързам та хората да ми го натякват. Понякога са толкова нетактични. Така че сори ако някой се е почувствал засегнат - не това имах в предвид.
Мен нищо не може да ме спре да опитвам докато има надежда, най-малко пък годините...Просто живота на някои хора така се стича по независими от тях обстоятелства. Който го е страх че годините може да са пречка по-добре изобщо да не се захваща. И аз исках до 35 да родя, ама не е било писано така - мисед в 10 седмица след икси - иксито го направих докато още бях на 34 :(. И си навърших 35 с разбито сърце, но ще продължавам да опитвам.
« Последна редакция: Април 21, 2007, 14:22:10 pm от Crystal »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #16 -: Април 21, 2007, 17:57:39 pm »
моята позната е на 42 и има прекрасно момиченце на 1 годинака.Това е първата й рожба.Бременноста мина много леко и детенцето е живо и здраво. :D
*
« Отговор #17 -: Април 21, 2007, 18:20:14 pm »
айде ся глупости и излишни стресове, ми аз съм на 40 години и 10 дни, не съм спряла да се боря за дете и не мисля да спирам.
*
« Отговор #18 -: Април 21, 2007, 19:31:13 pm »
По принцип всичко е индивидуално. Аз узрях за идеята да си имаме дете едва на 34. Но до сега - вече четири години все нещо не е наред. Почвам да си мисля, че за мен процентът за добър край е изключително минимален, някакви си - 0,000002 процента. Ако мога да върна лентата назад, щях да заложа първо на децата и после работата. Но, връщане назад няма.
Надинчи, възрастта ти е направо младежка, не се плаши.
*
« Отговор #19 -: Април 23, 2007, 10:46:25 am »
Страхотни сте!!! Вече се чувствам много по-добре и имам сили да продължавам. И на хората които ми ги говорят че е късно ще знам какво да кажа. Четох дори че това е световна тенденция - в смисъл да се увеличава възрастта при бременните жени. И аз покрай кариерата оставих децата на заден план и майче страха ми е повече заради това си решение да не съжалявам жестоко, отколкото заради фактора години но сега разбирам че и на 20 да съм била пак съм щяла да имам такива проблеми така че смело напред.