0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Кюртаж и...след това
« -: Април 20, 2007, 18:49:55 pm »
Здравейте момичета! Отново ще задам въпрос по продължението на моята история. В крайна сметка след мисед в 6г.с. се наложи кюртаж, който беше във вторник. Док ме успокои, че всичко е наред и нямам основание за притеснение, а просто трябва да изчакам едно естествено възстановяване. Предупреди ме, че може да има кървене от 1-2 до 7-8 дни, защото е много индивидуално. Имаше слабо такова 1 ден, после стана кафеникаво, а днес, след порядъчно количество болки, като преди М. е доста по-силно. Нормално ли е това? До днес пих Доксициклин и Метергин и сега трябва да спра. Ще съм ви благодарна за отговорите и стискам палци на всички ви за хубави новини!!!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Кюртаж и...след това
« Отговор #1 -: Април 20, 2007, 20:28:28 pm »
Нормално е.
*

Lara

• 507
« Отговор #2 -: Април 20, 2007, 20:33:42 pm »
Благодаря за отговора! Така ми е по-лесно да гледам оптимистично на възстановителния процес и да се надявам на бъдещето! Успех на всички!  :)

*
« Отговор #3 -: Април 21, 2007, 09:53:00 am »
Нормално е.
Така е!!! Кураж мила Lara!!!!
*

Lara

• 507
« Отговор #4 -: Април 21, 2007, 17:41:44 pm »
Благодаря! Ще ми трябва и не смятам да го губя! Пожелавам го и на всички  останали, които имат нужда от него!  :grouphug2:

*

mama_tedka

• **
  • 50
  • Децата са най-голямото богатство!
« Отговор #5 -: Април 26, 2007, 10:38:51 am »
Здравей lara,не се притеснявай всичко това е нормално.И аз наскоро минах по същия път и знам как се чувстваш-успокой се и възтанавяването ще е факт.Поздрави и всичко най-хубаво!
*

Lara

• 507
« Отговор #6 -: Април 26, 2007, 20:21:31 pm »
Благодаря от сърце  :bighug:! Днес бях при Док и той ме увери, че всичко вече е наред и нямам никакво основание за притеснение. Стискам палци и на теб за едно здраво и сладко бебче следващия път в най-скоро време!  :bori_020:

*

mama_tedka

• **
  • 50
  • Децата са най-голямото богатство!
« Отговор #7 -: Април 27, 2007, 11:12:49 am »
Чул те Господ!Да се възтановиш много бързо-и бебчото ще дойде! :D
*

Lara

• 507
« Отговор #8 -: Април 30, 2007, 23:27:37 pm »
Здравейте отново, мили момичета! Пак ми се налага да попитам нещичко и разчитам на вас! Десет дни след кюртажа на 17.04. бях на преглед и, както споменах по-рано, доктора ми каза, че всичко е ОК. Имах притеснение само относно това, че кървенето още не бе спряло. Бе обаче оскъдно и Док ме увери, че скоро ще спре. Така и изглеждаше до днес, когато обаче се усили значително. Съпроводено е и с болка ниско вдясно, но нея си я имах още преди несполучливата бременност и не можаха да ми кажат на какво се дължи. Та, въпросът ми е каква може да е причината за това продължаващо кървене. Наистина усилването съвпада с датите на М от преди 2 месеца, но мисля, че за това е твърде рано. Док ми каза да очаквам след 30-40 дни от кюртажа. Ще съм ви благодарна за помощта! Много! Разбира се, ще посетя и лекаря, но сега просто ми се налага доста да пътувам и графиците ни в идните два-три дни трудно ще съвпаднат. Здраве и късмет на всички ви!!!

*
« Отговор #9 -: Май 01, 2007, 10:33:00 am »
Лара, аз бих потърсила второ мнение. Изпадала съм в подобна ситуация на твоята. При последния ми аборт ме абразираха 2 пъти през 2 седмици. Резултатът беше двуседмично обилно кървене и цикъл чак на 55 ден (и то предизвикан с лекарства). Имах и слепване на десния рог на матката, но никой не може със сигурност да каже дали е последица от последния или от предишните аборти.
Стискам палци всичко при теб да е наред и след няколко месеца пак да си бременна!
*

Lara

• 507
« Отговор #10 -: Май 01, 2007, 11:51:00 am »
Благодаря,  Sia - и за отговора, и за подкрепата! И аз мисля да потърся второ мнение. Имам доверие на лекаря си, но той няма навика да обяснява. Винаги тоговаря кратко на въпросите и понякога ми е трудно да се ориентирам, дори като задавам допълнителни. Успокоявам се от факта, че днес кървенето понамаля, ама не мога все да се чудя как ще е утре или след обяд. Здраве и хубави дни ти пожелавам!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #11 -: Май 01, 2007, 13:45:07 pm »
Лара , не ми се вярва да е менструално това кървене.Според мен трябва да потърсиш и друго мнение , или ако продължава още дълго,да посетиш пак твоя лекар.
 Аз имах аборт през Декември и ме чистиха 2 пъти в една седмица,месец по-късно аз продължавах да имам кървене,което не спря и след прием на лекарства.Оказа се,че още миам части от плацентата и се наложи 3-то абразио.
<br />
« Отговор #12 -: Май 04, 2007, 13:54:02 pm »
z22, това което пишеш е ужасно  :( Как може да има толкова безсъвестни лекари  :balk_149: Два пъти да не си свършат работата. Сигурно още се възстановяваш от такова престъргване. Кажи ни в коя болница се случват такива неща.
Lara, и мен ме кюретираха на 18.04. Казаха ми, че е нормално да кървиш до 2 седмици. И аз 2-3 дни след абразиото нямах кървене. После започнаха адски болки и отново прокървих. При прегледа ми казаха, че цервикса ми се е затворил веднага и не е пропуснал кръвта. Затова матката се е контрахирала в опит да я изхвърли. Сега имам само някакво зацапване с бежов цвят. Но, ако ти продължаваш да кървиш, май е най-добре да се консултираш с друг доктор, наистина.
*

Lara

• 507
« Отговор #13 -: Май 04, 2007, 19:44:19 pm »
Здравейте, момичета!
z22, съжалявам за това, което ти се е случило! Надявам се, че вече си се възстановила и всичко ще е наред!  :crossfingers:
Stivarip, благодаря за отговора и споделеното! При мен в момента също кървенето е слабо и като че ли остатъчно, но цветът е по-скоро кафяв. Все пак се надявам вече да спре окончателно   :wink: Надявам се и, че твоето възстановяване ще е бързо и успешно! Късмет занапред!  :rainbow: