0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Има ли увеличение на ivf процедурите?
« -: Април 21, 2007, 12:20:16 pm »
Момичета, знаете ли за увеличение на цените на ivf-процедурите? Една приятелка се върна от Олимед - Варна разплакана, и каза че са увеличили всичко- иксиране на яйцеклетка - по 250 лв. на всяка, трансфер- 500 лв., замразяване - всеки ембрион се заплащал , и т.н. ??? Бях чула, че и при Стаменов вдигнали цените... Някой да знае за увеличение при Щерев?
Навсякъде ли са вдигнали цените? Е, тогава вече я втасахме! И тази ли надежда ще ни отнемат...???
*
Re: Има ли увеличение на ivf процедурите?
« Отговор #1 -: Април 21, 2007, 13:07:27 pm »
Няма увеличение при Щерев :)

*
« Отговор #2 -: Април 21, 2007, 14:23:04 pm »
Аз правих през януари в АГ - Варна и мога да твързя, че няма промяна в цените. Не зная от тогава до сега дали нещо се е променило, но смятам, че не е. При стандартни дози лекарства, които дават се плаща около 2400 лв, като се купуват, ако се наложи допълнително, а за самата процедура инвитро - 1800 лв.
« Отговор #3 -: Април 21, 2007, 14:34:29 pm »
Бях чула, че и при Стаменов вдигнали цените...
Вярно ли е това?Някой знае ли колко е процедурата ин витро?Моля кажете,че това ми много важно.

« Отговор #4 -: Април 21, 2007, 14:52:16 pm »
На сайта на клиниката пише, че цената инвитрото е 1350лв.
« Отговор #5 -: Април 21, 2007, 15:44:06 pm »
Аз првих ин-витро при д-р Стаменов,като трансфера ми беше на 29 Март.Платила съм 2000лв. трвърдо за процедурите и прегледите,и още 1900лв за лекартсвата.Цената на процедурите е фиксирана,няма увеличение,но сумата се променя заради броя на инжекциите,които са необходими за стимулацията!
*
« Отговор #6 -: Април 21, 2007, 15:55:22 pm »
Зизи,няма промяна - поне в АГ Варна - този март месец правихме икси там и си платихме 1800лв.А приятелката ти е ходила в Олимед - те са съвсем друга клиника,друг екип - а бе нищо общо нямат с АГ Варна,където според мен поне е най-доброто място във Варна за такава процедура.За Олимед честно казано не съм чувала кой знае колко хубави работи - а така като гледам и финансово доста ти смъкват кожата 8O...То какво излиза - ако бях отишла там, 15-те яйцеклетки дето ми ги иксираха щяха да излязат 15 х 250= 3750лв,отделно 500лв трансфер... 8O 8O 8O ! Как няма да се разплаче приятелката ти,егати кожодерите...! :x
P.S.Понеже виждам,че Сарничка е споменала за лекарства - аз говоря САМО за твърдата сума, която се плаща в деня на пункцията за самата процедура - лекарствата въобще не става дума за тях, защото там сумата е различна при всяка жена - според това,как ти реагира репродуктивната система на стимулацията.
« Последна редакция: Април 21, 2007, 15:58:54 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #7 -: Април 21, 2007, 21:32:50 pm »
Counterfeit, понеже казваш, че сумата в АГ Варна се плаща в деня на пункцията, какво става ако не се стигне до трансфер? Имам предвид, че понякога и така става и някои момичета са писали за софийски клиники, че се плаща по-малка сума в такъв случай.

*
« Отговор #8 -: Април 22, 2007, 11:06:55 am »
Много ви благодаря за отговорите, момичета.
Аз ще разпитам по- подробно приятелката си, защото като говорихме тя беше твърде разстроена,защото разчиташе на клиниката, харесало и отношението, и т.н., има едно неуспешно икси там, но смяташе пак да направи опит уни месец... и сега с тия цени я утрепали... :?
*
« Отговор #9 -: Април 22, 2007, 12:48:39 pm »
Zizi,ако приятелката ти ще идва във Варна, надявам се няма да отиде пак в Олимед?? 8O Харесало й отношението...нали се сещаш,че като ти вземат такива пари,ще се държат поне добре,има си хас!...Но пак ти казвам,нека да проучи нещата добре първо,и ще види,че Олимед нямат кой знае колко пациенти(защо ли!) - хората се "тълпят" в АГ Варна.Едно,че в техния екип е може ни най-добрия ембриолог в България - д-р Александров,а и всички останали са изключителни специалисти,и друго че цената на процедурата си е като на повечето места - т.е. 1800лв.И най-важното - успеваемостта им е доста висока като проценти(40-50%).
Zina_z,не знам какво става когато не се стигне до трансфер - аз също съм си мислила за това,но не знам, а и не съм питала докторите.

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #10 -: Април 22, 2007, 13:03:06 pm »
Олимед, определено са се оляли. Въобще да не ходи момичето там.
*
« Отговор #11 -: Април 23, 2007, 11:11:19 am »
Зизи, цената в АГ Варна все още е 1800лв (информацията е от преди 2 дни).
А за Олимед - аз бях проверявала миналото лято - цената беше 3000лв само за процедурата без лекарства - то си беше и тогава безумие с тяхната никаква успеваемост.
Моят съвет е да не си дава парите за едното отношение приятелката ти. И в АГ не мога да се оплача от отношението - не те носят на ръце, но не съм срещнала лошо отношение, което да ме откаже да направя втори опит там, ако се наложи. А и не се е чуло нищо за промяна на цени в АГ Варна.
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #12 -: Април 25, 2007, 15:27:11 pm »
Момичета относно "Олимед",бях пуснала тема с въпрос за клиниката.Нямаше едно положително мнение,и набързо ме отказаха момичетата да започвам там процедура.Нямат много успешни опити(май един,но не съм сигурна точно).Та мисълта ми е че момичето директно да отиде в АГ(Варна)Може и да не се държат понякога мило,но важното е че знаят какво правят.А цените в Олимед са 8O 8O 8OНямат срам
*
« Отговор #13 -: Април 25, 2007, 18:50:33 pm »
Научих и още нещо: цената на замразен ембрион била по 250 лв.на всеки, а прегледа с трансвагинален ултразвук- 40лв.Вдигнали и цената на биопсията на тестис, и изобщо... тия са луди!
« Отговор #14 -: Април 25, 2007, 19:25:21 pm »
Жалко, че няма "черен списък" на клиниките. Само заради това брутално печалбарство бих гласувала да са там!
*
« Отговор #15 -: Май 09, 2007, 15:19:52 pm »
Значи цените в АГ Варна не са се променили. Аз правих ноември и ми излезе 4000 лв.
*
« Отговор #16 -: Май 09, 2007, 15:28:20 pm »
Ето цените за АГ-Варна:
 http://kozovski.hit.bg/ZeniFrameset.htm
*

Dia-11

« Отговор #17 -: Май 09, 2007, 15:59:29 pm »
Привет и от мен. Трансфера ми беше на 04.05.този месец. Няма увеличение на цените в АГ Варна. В нашата група имаше едно момиче, което не стигна до трансфер и плати 900 лв. за пункцияна. Това е което знам. Дано съм помогнала
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #18 -: Май 10, 2007, 23:04:14 pm »
В нашата група имаше едно момиче, което не стигна до трансфер и плати 900 лв. за пункцияна.

А защо не се стигна до трансфер при нея?
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #19 -: Май 10, 2007, 23:49:12 pm »
Аз правих ин-витро в "Олимед" декември 2005 год. Тогава цената беше 2000 лв.
Сега 3000 лв.  :balk_149: :balk_159:
Че какво се е променило??? Вярно, че отношението беше добро, държаха се мило
и любезно, но ........какво от това?!?