Скъпи майки, искам да Ви успокоя, че наличието на двурога матка не води задължително до стерилитет или до трудно износване на детето. Аз също имам силно изразена двурога матка и кистозен с калцирали кисти десен яйчник. Лекарите навремето казаха, че е невъзможно да имам деца.
Парадоксът, е че не само забременявам от една капка, но и съвсем нормално износвам децата си. Единственият проблем, е че карам цветни бремености и късно разбирам, че отново ще ставам майка. Децата ми задължително са в левия рог и някога при първото ми дете в VІІІ поликлиника в гр. София ми казаха, че то кой знае защо не е застанало правилно и е в ляво. По-късно консултациите и раждането ми се проведоха в Правителствена болница и там ми обясниха, че поради двурогата матка не може детето да се разположи централно и за това е в ляво. Децата са ми нормално изродени и преносени, и по време на третата бременност в деветия месец боядисвах апартамента ни - процес, който налагаше да се качвам и слизам по стълбата многократно и да вдигам 25 литрови кофи с боя. Всички около мене бяха много притеснени и прогнозираха, че ще причиня проблеми на детето, но единствения проблем, е че то е толкова упорито и инатливо, колкото и майка му.
Друг проблем, е че забременявам и в края и началото на менструалния цикъл - правилото, че седмица преди и след цикъл не може да се забременее за мене не важи.
Мисля, че всичко е въпрос на психика. Дори и след прогнозата на лекарите, че е невъзможно да имам деца аз бях твърдо убедена, че ще имам. И както вече споделих те всичките идваха спонтанно без да сме ги планирали - трима прекрасни сина.