0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за коментар на хормони!
« -: Април 23, 2007, 14:53:04 pm »
  На 4 ден резултатите са следните:
 TSH 0.697 ulU/ml  (0.49-4.67)
 LH  3.08  mlU/ml  (фолик:1-18)
 FSH 3.87  mlU/ml  (фолик:4-13)

на 21 ден
Progesteron 9.70 ng/ml  (фолик 0.27-2.61, лутеална 3.28-38.63)
Testosteron 0.46 ng/ml  ( 0.05-0.73)
Prolactin   13.79 ng/mol (1.39-24.20)

Благодаря предварително!
*
Re: Моля за коментар на хормони!
« Отговор #1 -: Април 23, 2007, 19:36:47 pm »
eli-di, не съм специалист, но по мое мнение хормоните са ти наред. :wink:
« Отговор #2 -: Април 23, 2007, 19:56:36 pm »
Благодаря bird_, притесняваме че ФСХ е малко под нормата.
Изследванията ги правих поради факта, че се появи след раждане неприятно окосмяване в областта на брадичката, както и това, че трудно свалям килограми
Направих и глюкозотолерантен тест, но там нещата са сравнително наред -на 2 час след прием на глюкоза е 7.6 при норма до 7.8, на гладно е 6.4-при норма до 6.00.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Април 24, 2007, 07:54:08 am »
Всичко е наред.
Само дето прогестерона се прави на 7 ден след доказана О., което може и да не е 21 ден от МЦ
Според мен това не е спазено и за това той е малко нисък.
Цитат
на 21 ден
Progesteron 9.70 ng/ml  (фолик 0.27-2.61, лутеална 3.28-38.63)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Април 24, 2007, 10:50:25 am »
Прогестеронът е нисък, определено. дано причината е тази, която казва denis.
ако все пак е изследван 7 дни след ову - мисля, че трябва да вземете някакви мерки с твоя док. това се оправя лесно, не е страшно :)

*
« Отговор #5 -: Април 24, 2007, 14:28:41 pm »
Според мен тези хормони са си супер.
FSH все пак е една идея под долната граница и не смятам че е толкова обезпокоително.
Също за прогестерона - подкрепям казаното от Денис.
Изследва се на 7ми ден след доказана ову. Затова е малко нисичък, би трябвало да е горе-долу към средата на реф.стойности.

Ти обаче май не правиш опити за забременяване в момента, а търсиш причината за друг проблем.
Не съм лекар, но си мисля, че нито един от тези 2 хормона няма много-много връзка с окосмяването. Прогестерона е важен за имплантирането на яйцеклетката, но май не вияе на окосмяването.

Май при такива проблеми се изследват хормоните на надбъбречните жлези... (ама сега като не се сещам кои бяха тези хормони... изветрял ми е мозъка...направо ме е срам че пиша, а нищо не казвам)
Освен тестостерона - имаше още няколко хормона които се изследват във връзка с такива проблеми - надявам се някой от знаещите да се включи. Май пак бяха някакви други видове "тестостерон"...
Доколкото знам проблемите с килограмите пак се свързват с мъжките хормони (освен окосмяването де)
Хубаво че си направила глюкозния тест.
Явно ще трябва да продължиш с изследванията за да се открие причината.

Успех.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #6 -: Април 24, 2007, 15:04:20 pm »
 Благодаря за отговорите, момичета!
 Да в действителност не правя опити в момента за забременяване, но тръгнах с тези изследвания поради факта, че ми бяха поставили диагноза поликистоза преди години и невъзможност за забременяване две години. След стимулация с клостилбегит забременях и родих преди година и три месеца! Но преди бременността тестостерона и другите хормони бяха зле и затова отново с гинеколога ми се насочихме към тях. 

*
« Отговор #7 -: Април 24, 2007, 15:54:53 pm »
Прогестерона е важен за имплантирането на яйцеклетката, но май не вияе на окосмяването.

Роми, сигурна ли си, че не влияе?
щото аз взимам утрогестан заради нисък прогестерон вече 10 дни, и забелязах, че космите ми растат значително по-бързо. никога не ми се е налагало да се епилирам през 3 дни, обикновено го правя веднъж на седмица...
не че това е проблем де (като се има предвид целта с която го взимам  :) ), но се зачудих, дали има връзка?

*
« Отговор #8 -: Април 24, 2007, 17:54:01 pm »
Прогестерона е важен за имплантирането на яйцеклетката, но май не вияе на окосмяването.

Роми, сигурна ли си, че не влияе?
щото аз взимам утрогестан заради нисък прогестерон вече 10 дни, и забелязах, че космите ми растат значително по-бързо. никога не ми се е налагало да се епилирам през 3 дни, обикновено го правя веднъж на седмица...
не че това е проблем де (като се има предвид целта с която го взимам  :) ), но се зачудих, дали има връзка?

Абе, за сигурна, не съм 100% сигурна... но май няма пряка връзка между окосмяването и прогестерона, така както обикновенно има връзка м/у тестостерона и окосмяването.
От доста време съм във форума, поне 3/4 от  момичета вземат прогестеронови препарати (Дуфастон, Утрогестан) и май не съм срещала питане или оплакване дали не е от тях.
Та за това изразих горното мнение.
Виж питания дали напълняват или пък дали закъснява цикъла от Дуфастон - често съм срещала.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"