0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Фоликул
« Отговор #20 -: Април 27, 2007, 20:09:11 pm »
Точно обратното - яйцеклетката живее 1 ден /на теория/,но по-добре го смятай 10-12 часа.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #21 -: Април 27, 2007, 20:42:01 pm »
Здравейте момичета!
А някой има ли представа какво се случва с базалната температура ако фоликула не се спука и претърпи обратно развитие? Вдига се както след овулация или си остава с горе-долу с еднакви стойности?
И още нещо - дължината на лутеалната фаза (ако пак може да се говори за такава при регрес)променя ли се или си остава същата както и в месеците с нормална овулация?
При мен имаше точно такава ситуация,БТ пак се покачи .ЛФ пак беше почти съща.
*
« Отговор #22 -: Април 28, 2007, 09:28:25 am »
Точно обратното - яйцеклетката живее 1 ден /на теория/,но по-добре го смятай 10-12 часа.

Точно за това смятам че сперматозоидите трябва да чакат яйцеклетката! Не обратното. Лично мое мнение базирано на логика - може и да греша. Естествено говоря за добро качество на спермата - с висока преживяемост.
« Отговор #23 -: Април 30, 2007, 12:16:05 pm »
А възможно ли е фоликула да се спука при размери 28-30мм?Пи мен на 14 ден се видя фоликул с размери 10мм,на 16 ден беше 16мм,а днес е 20 ден и БТ не показва да е минала овулацията,което ме озадачава,защото цикъла ми е 29-32 дни.Какво ли става с фоликула?Утре съм на доктор и ще се разбере,но ме интересува и вашето мнение?
« Отговор #24 -: Май 02, 2007, 14:03:00 pm »
Здравейте момичета!
А някой има ли представа какво се случва с базалната температура ако фоликула не се спука и претърпи обратно развитие? Вдига се както след овулация или си остава с горе-долу с еднакви стойности?
И още нещо - дължината на лутеалната фаза (ако пак може да се говори за такава при регрес)променя ли се или си остава същата както и в месеците с нормална овулация?
При мен имаше точно такава ситуация,БТ пак се покачи .ЛФ пак беше почти съща.
Ади, благодаря ти за отговора!
*
« Отговор #25 -: Май 02, 2007, 15:32:47 pm »
А възможно ли е фоликула да се спука при размери 28-30мм?Пи мен на 14 ден се видя фоликул с размери 10мм,на 16 ден беше 16мм,а днес е 20 ден и БТ не показва да е минала овулацията,което ме озадачава,защото цикъла ми е 29-32 дни.Какво ли става с фоликула?Утре съм на доктор и ще се разбере,но ме интересува и вашето мнение?

Какво стана с фоликула? как се е развил?
« Отговор #26 -: Май 02, 2007, 15:39:51 pm »
Фоликула се спука на 20 ден,а и Бт също показа овулация на 20 ден от МЦ.
« Отговор #27 -: Юни 24, 2007, 10:01:13 am »
Момичета може ли някой да ми обясни как е най-правилно да се прави фоликулометрия или как е правена при вас.При мен засякоха на 14 ден фоликул 19мм а ме извика лекарката за следващо проследяване чак на 24 ден :(
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

adi

• 7710
« Отговор #28 -: Юни 24, 2007, 10:11:43 am »
Момичета може ли някой да ми обясни как е най-правилно да се прави фоликулометрия или как е правена при вас.При мен засякоха на 14 ден фоликул 19мм а ме извика лекарката за следващо проследяване чак на 24 ден :(

след като при теб засякоха на 14 ден фоликул 19мм ,трябваше док да те викне пак на 16 ден да види как стоят нещата!При фоликулометрия те гледа док през ден.
този лекар май вобше не е наясно как се прави фоликулометрия  :lol:
« Отговор #29 -: Юни 24, 2007, 10:15:53 am »
И на мен ми се стори че нещо не е както трябва.Ама нали за това им се доверяваме.На 21-я ден ще ми проследи прогестерона..а другия месец ако ми дойде МЦ и другите хормони.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
« Отговор #30 -: Юни 24, 2007, 13:35:50 pm »
Може би е искала да види дали се е пукнал фоликула. Въпреки, че според мен е било редно да те викне до 19-ия ден.
Този цикъл бях на фолукометрия на 18-ия ден и док видя фоликул 17 мм. Извика ме отново след една седмица и фоликула вече го нямаше.  :)
/>
*

adi

• 7710
« Отговор #31 -: Юни 24, 2007, 17:12:42 pm »
И на мен ми се стори че нещо не е както трябва.Ама нали за това им се доверяваме.На 21-я ден ще ми проследи прогестерона..а другия месец ако ми дойде МЦ и другите хормони.

Прогестерона се изследва 7 дена след доказана ову! :D че док трябваше да те викне на 16 ден и да види дали не се е пукнал фоликула.
« Последна редакция: Юни 24, 2007, 17:15:14 pm от adi »
« Отговор #32 -: Юни 25, 2007, 09:31:21 am »
adi това означава ли че няма да е достоверно изследването на прогестерона :?Всъщност дори не знам дали е добър фоликул с размери 19. През април на 11 ден имах фоликул 26.8 но в десния яйчник-измерено при друг док. Вероятно някой от тях бърка но за съжаление не в моя полза.