0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ниво на естрадиола
« -: Април 30, 2007, 17:41:47 pm »
Искам да ви попитам момичета знае ли някой от какво означава ниво на Estradiol 29
 pg/ml Ж(фолик.: 39 - 189; лутеална: 48 - 309; менопауза-:0 - 77) на 5 ден от МЦ.Другите хормони са:LH -7.20mlU/ml  Ж(фолик.1-18, лутеална-0.40-20, менопауза-15-62),FSH- 5.76 mlU/ml Ж(фолик.:4 - 13; лутеална:2 - 13; менопауза:20 -138).
Много ви благодаря
/img][/url]
Re: Ниво на естрадиола
« Отговор #1 -: Април 30, 2007, 18:34:32 pm »
Мамишон, ако това ти е първо изследване на хормоните - пусни още едно на следващия цикъл, на 3ти ден + Инхибин Б.
Ако са под референтните граници - би могло евентуално да се говори за изчерпване на яйчников резерев, но така, от еднократно изследване нищо не може да се каже.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #2 -: Април 30, 2007, 19:52:51 pm »
rally_pat моята история е следната:На 35 години съм,от Пловдив.
Омъжена съм от 2000г. и досега се опитваме да си родим детенце.През първата година не се притеснявахме много
от това,че нищо не става,но след време тръгнах по лекари.Отидох на гинеколог и тя ми каза,че нищо ми няма
на мен а да направим спермограма на мъжа ми.Направихме я в ОБ-Пловдив и казаха че е добра.Да не се притесняваме
"то бебето ще стане".В началото на 2002г. друг гинеколог ми направи цветна снимка и констатира запушени тръби.
През 2002г. една приятелка ме заведе в МД-София при проф.Налбански,който ми направи лапароскопия,на която
махнаха кисти от левия яйчник и ми направиха финестрацио.Тръбите се оказаха проходими.Започнахме здраво да
работим за бебе,но не ставаше и не ставаше.Казваха да се успокоим и то ще стане.През 2004г. Налбански ми направи
контролна лапароскопия,на която се установи,че нямам нови кисти или друг проблем.Тогава направихме тест за
съвместимост и нова спермограма,които бяха много добри.И пак нямаше бебе.Тогава отидох при др.Матеев в МЦ"Бора"-
Пловдив и започнахме подготовка за инсеминация.Оказа се ,че не ми се пукат фоликулите.Мъчихме се почти година-
без резултат.И пак зачакахме да се случи чудото.Докато един ден прочетох в един вестник за др.Владимиров и
отидох при него на консултация.Той поиска нова спермограма по Крюгер и тест за антитела.И-нов шок.Мъжът ми имаше
под 6% нормални сперматозоиди и отивахме на ИКСИ.През октомври-ноември 2006г. при стимулацията за ИКСИ-то се
оказа ,че левият ми яйчник не отделя фоликули.Дестният отдели 6 яйцеклетки,оплодени-4,върнати-3.На 16-ят ден
кръвният тест беше положителен и.....радостта беше огромна,но не би.На 20-ят ден получих кървене и.....това беше
всичко.Док каза 4-5 месеца почивка и после пак.Но след това получих постоянно кървене почти 50 дни.Отидох при
др.Даскалов в "Торакс" и го излекувахме.Така през март т.г. бях вече при дл.Владимиров и направихме второ ИКСИ.
Този път обаче,въпреки големите дози Мерионал и Пурегон,се отделиха само 2 яйцеклетки,които се оплодиха и ми ги
върнаха.Обаче,те въобще не се хванаха.На 14-ят ден прокървих,а и теста беше отрицателен.Док каза,че яйчниковият
 ми резерв е изчерпан и от тук нататък да мисля за донорска яйцеклетка.Проблема е,че много се чака.В понеделник
ще правя пак хормони на 5-ти ден от МЦ,за да видим дали ще мога да направя още едно ИКСИ.Или тръгваме по
още по-трудния път. 
/img][/url]
« Отговор #3 -: Май 01, 2007, 12:06:26 pm »
mamichon - Миличка, съчувствам ти, още повече, че при мен положението е идентично :( Краят на миналата година правих първо ИКСИ, 3 фоликула на ляв яйчник, десния нищо, пунктирани 2, върнат 1 ембрион, неуспешно. Дозите лекарства (Гонал,Мерионал)накараха доста хора да се опулят...

Сега смятам да направя още един опит, и ако и той е неуспешен... и аз незнам...

Но това, което мога да те посъветвам, и което аз специално направих за собствено успокоение е да си пусна изследвания за изчерпване на яйчников резерв при доц. Конова в Плевен.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Май 01, 2007, 12:17:18 pm »
mamichon, аз също съм от Пловдив. От Окръжна болница всички СГ са "перфектни", ние всъщност се оказахме с 3,5% по Крюгер. Според мен и да пуснеш Инхибин - все тая, вероятно си с изчерпан ЯР, преди последната ти процедура беше ли на противозачатъчни?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #5 -: Май 01, 2007, 12:57:16 pm »
evro бях на Марвелон х2 табл. на ден преди и двете ИКСИ-та.Какво имаш на предвид?И искам да попитам какво знаете за донорската яйцеклетка?Много ви благодаря.А Конова какви иследвания би ми пуснала евентуално?
/img][/url]
*

evro

• 5167
« Отговор #6 -: Май 01, 2007, 13:13:30 pm »
като си бъбрим, ти си третото момиче с изчерпан ЯР, което преди стимулация е на противозач. и се наблюдава трудна стимулация. обсъди с док, дали при следваща стимулация не е по-добре без противозач.

А за Конова, ако не си правила имунологични - направи си. Иначе за инхибина - аз го намирам за излишен, така или иначе няма как да му повлияеш особено.

За донорските яйцеклетки знам, че ще трябва да поемеш стимулацията на донора.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #7 -: Май 01, 2007, 17:14:54 pm »
evro др.Владимиров каза ,че съм за дон.яйцеклетка.Обаче трябвало да чакам много.Предлагат ми лечение в Белгия,но док каза,че само в Испания няма да чакам.Чудя се дали да не пробвам още едно ИКСИ,чета по форума,че на третия път обикновено става,ама не знам.
/img][/url]
« Отговор #8 -: Май 01, 2007, 17:21:09 pm »
rally_pat последните ми дози бяха 1050Е Мерионал и 50Е Пурегон и с тях отделих само 2 яйцеклетки.А първият път(ноември 2006г.) с 450Е Мерионал през всички дни отделих 6 яйцеклетки,на всичко отгоре получих хиперстимулация,когато прокървих на 20-ят ден,на УЗД се видяха още 3 фоликула на десният яйчник.
/img][/url]
« Отговор #9 -: Май 01, 2007, 21:28:02 pm »
Мамишон, съжалявам за твоята история. Моят съвет е да не се предаваш лесно и да пробваш поне още едно Икси преди да преминеш към донорски яйцеклетки. Не забравяй, че има случаи, в които връщат 2 ембриона и те се хващат. Както и такива, при които връщат 6 и не става. Всичко е Божа работа. Не се предавай! А и две иксита не са чак толкова много, че да спреш да пробваш. Има толкова много случаи, в който докторите не дават надежди, а то става. Желая успех от сърце!
« Отговор #10 -: Май 01, 2007, 22:05:50 pm »
Zvezdichka притеснявам се че годините не са ми малко.Изгубих много врева за "спри да мислиш и ще стане".Иска ми се още едно икси,но ако не стане губя още 5-6 месеца.А и напоследък нещо левият яйчник ме боли почти постоянно и съвсем спирам да разчитам на него.Благодаря ти за добрите думи.Стискам палци на всички ни.
/img][/url]
*
« Отговор #11 -: Май 02, 2007, 19:30:21 pm »
Mamichon, много съжалявам за това през което си минала. Все едно аз съм го писала, само дето имам едно ИКСИ. Искам да те питам по какъв протокол те стимулираха и еднакъв ли беше и двата пъти?
« Отговор #12 -: Май 02, 2007, 21:39:10 pm »
Протоколът ми беше еднакъв и при двете иксита.Месеца преди икси пиех Марвелон х2табл. на ден и на 2 ден от цикъла започвах стимулация.Какво стана при теб първия път?
« Последна редакция: Май 02, 2007, 21:40:41 pm от mamichon »
/img][/url]
*
« Отговор #13 -: Май 03, 2007, 06:25:02 am »
Протоколът ми беше еднакъв и при двете иксита.Месеца преди икси пиех Марвелон х2табл. на ден и на 2 ден от цикъла започвах стимулация.Какво стана при теб първия път?
Аз бях по дълъг протокол. Първо ми сложиха половин ампула Декапептил Депо(3.75). Не отговорих добре на стимулацията и отидоха доста лекарства(около 27-28 пурегона х100 единици и около 60 ампули мерионал). Пунктираха 7 яйцеклетки, оплодени 4, върнати 3 на втори ден. Тръгнахме с идеята, че ще правим ИКСИ заради лоша спермограма и тъй като при мен не бе констатиран някакъв проблем си мислех, че всичко ще е наред. След това доктора предположи, че имам изчерпан яйчников резерв.
Според мен Декапептила играе огромна роля при стимулацията и затова те питах, дали след първия път сте сменили нещо в протокола.

*

evro

• 5167
« Отговор #14 -: Май 03, 2007, 10:50:40 am »
Аз бях по дълъг протокол. Първо ми сложиха половин ампула Декапептил Депо(3.75). Не отговорих добре на стимулацията и отидоха доста лекарства(около 27-28 пурегона х100 единици и около 60 ампули мерионал). Пунктираха 7 яйцеклетки, оплодени 4, върнати 3 на втори ден. Тръгнахме с идеята, че ще правим ИКСИ заради лоша спермограма и тъй като при мен не бе констатиран някакъв проблем си мислех, че всичко ще е наред. След това доктора предположи, че имам изчерпан яйчников резерв.
Според мен Декапептила играе огромна роля при стимулацията и затова те питах, дали след първия път сте сменили нещо в протокола.
и аз съм на мнение че при изчерпан ЯР, блокажа оказва влияние.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #15 -: Май 03, 2007, 12:35:22 pm »
И на мен ми е интересно какво значи, когато е под референтните стойности, но FSH-то е в норма.
В сайтовете, които съм чела по повод Естрадиола, съм срещала, че напротив, високите нива на естрадиол, съпътстващи високи нива на FSH са индикация за изчерпване на яйчниковия резерв.
Като гледам в този цикъл FSH-то ти е много добро  :D
http://www.sharedjourney.com/define/estradiol.html
Когато FSH-то е в норма, то ниските нива на естрадиол говорят за друго:
http://www.earlymenopause.com/tests.htm
« Отговор #16 -: Май 03, 2007, 14:36:30 pm »
mmery не мога да си го преведа,обясни ми с две-три думи какво пише,но имай на предвид,че в тези стойности са различни за геогр.положение.Благодаря ти.
/img][/url]
« Отговор #17 -: Май 03, 2007, 17:03:49 pm »
По принцип стойностите варират в различните лаборатории и у нас и по света. Но доколкото мерните единици са едни, а информацията от нета е за ориентир, то горе-долу може да се придобие някаква представа.
При много високи нива на FSH, влизащи в референтните стойности на менопаузата, тогава ниските нива на естрадиол /около и под 30 pg/ml/ потвърждават начало на менопаузата - тоест изчерпан яйчников резерв.
При нормални нива на FSH и ниски на естрадиол /според втория материал/ ниските нива на естрадиола може да се дължат на силно физическо натоварване, на ниско телесно тегло или на намален яйчников резерв.
В случая аз търся тънката разграничителна линия между намален и изчерпан яйчников резерв.
Разсъждавам си, че при първото все пак би трябвало да има някакви шансове без донорска яйцеклетка.  :D 
*

evro

• 5167
« Отговор #18 -: Май 03, 2007, 17:45:07 pm »
при тежки стимулаци и лош отговор - клоня към изчерпан ЯР :? за съжаление...

Те осмислят живота ни!

« Отговор #19 -: Май 03, 2007, 18:32:02 pm »
mmery нивото на ФСХ на 5 ден от МЦ е 5,76mlU/ml като реф. ст-ти на лабораторията за менопауза са:20-138mlU/ml=
/img][/url]