0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Момичета, вижте тази иформация.   

Банка отпуска целеви кредит за ин витро оплождане
4 Май 2007

СИБанк ще отпуска целеви кредит за семейства, които искат да имат дете по метода “ин витро”. Това каза пред журналисти в петък Радина Велчева, председател на фондация "Искам бебе", която организира кампанията.

Инициативата на СИБанк и фондацията има за цел да стимулира раждаемостта сред двойките с репродуктивни проблеми. За тази цел от банката предлагат и целеви кредит "Искам бебе".

Максималният размер на заема може да е 12 000 лева, а срокът на погасяване е най-много осем години. Лихвите са преференциални от 7.40 до 9.40% в зависимост от схемата на обезпечаване, а клиентите са освободени от стандартните кредитни такси.

От банката обясниха, че кредитът може да се погасяване еднократно или на етапи с възможност за ползване на 12-месечен гратисен период. От заема могат да се възползват и семейства, които искат да замразят стволови клетки от пъпната връв на бебето си.

Между 250 и 300 хиляди семейства у нас са бездетни и са им необходими средства за лечение, за да си родят деца, каза д-р Павлета Табакова, председател на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве.

--------------------------------------------------------------------------------
*

Nina

• 2643
Мели, вие сте положили доста усилия за това да има кредитиране и разбира се те очевидно се увенчават с успех. Поздрави и продължавайте все така да помагате сърдечно на всички момичета с проблемно забременяване заедно с други момичета от форума. Успех и много бебета на форума!

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Абе това добре нали. Отпускат кредити искат да стимулират раждаемостта. Ама повечето хора като не могат да си го позволят. То според мен не е толкова трудно да се изтегли един заем. Ама нали трябва да се изплаща след това. Като цяло държавата трябва да стимулира тази раждаемост като отпуска безплатни процедури. И какво значи " за семейства, които искат да имат дете по метода “ин витро”". То това не е по-желание. :? Не искам да изглежда черноглед постинга ми ама понеже аз съм от тея хора и за това така реагирам.
« Последна редакция: Май 04, 2007, 17:02:46 pm от naha »
*

Nina

• 2643
naha, човек винаги може да изтегли кредит, но тук доколкото прочитам има известни облекчения при лихвите, погасяването, гратисния период и т.н.  Все пак е нещо :) а е и една поредна постигната цел на хората от "Зачатие" - оптимистично е :)
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
 :) Дано да бъде от полза на много семейства. Не казвам, че е лоша идея нали. :) :balk_21:
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
ЗАчАТИЕ-СУПЕР СТЕ!Така като гледам можеха да сложат малко по нисък лихвен процент :oops:,примерно с 2 пункта,но и това е нещо!БРАВО!
« Последна редакция: Май 04, 2007, 18:17:47 pm от valikir »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Чудесно, обаче ще искат ли доказване на доход? Браво за инициативата на зачатие, успех има.
Преди малко по Нова ТВ даваха репортаж по темата.
За кредитирането на семейства за АРТ.
Ако не друго поне има отзвук.
Всяка възможност е ценна.

yahoo_17 :bori_017: :bori_018: :bori_019: :bori_020: :bori_021: :bori_022: yahoo_17
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
 :balk_47:
Отзвук има, но пак благодарени ена шепа хора, на които все забравям да благодаря.

Мели, огромно благодаря за всичко! :hug2: :flower: :kiss:

Все си мисля, че Инвитро центровете, ние пациентите и хората с огромни сърца трябва да сме екип, но дали това е плод на общите усилия?!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Дано това начинание има успех и надеждите на много хора да бъдат достежими.Успех
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Аз пък пожелавам на повече от нас, двойките, нуждаещи се от АРТ да могат да си го позволят (или чрез  собствено финансиране или чрез кредит).  :D Иначе инициативата, естествено е чудесна и се присъединявам към блгодарностите към хората, помогнали тя да стане реалност. :balk_46: :balk_81:

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
ЗАчАТИЕ-СУПЕР СТЕ!Така като гледам можеха да сложат малко по нисък лихвен процент :oops:,примерно с 2 пункта,но и това е нещо!БРАВО!
Ама много си скромна и ти!
Все пак е за първи път. Следващата банка може би ще реши, че този кредит много пасва на портфейла й и ще го даде с по-ниска лихва  :D. Много е добре, че са ни освободили от такси.
А бе с две думи на мен си ми харесва  :balk_47: :balk_47: :balk_47:.
Друг е въпросът как са го казали журналистите. Те винаги намират най-точните думи. "Максималният размер на заема може да е 12 000 лева, а срокът на погасяване е най-много осем години." Излиза, че ние искаме много повече. Ама това си е друга тема.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Припомням ви, че ще можете да задавате всякакви въпроси относно кредита на представител на банката в Деня на репродуктивното здраве - 16 юни.

Ако не можете да присъствате лично, задайте въпросите си тук - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=11520.0

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Това наистина е хубава новина, но какво ще правят хората, които вече имат по 1-2 кредита, при това към друга банка... :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Аничка, да се бориш със стерилитета не е нито лесно, нито евтино занимание.
Това е жалката действителност.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Така е Мели, но съм сигурна, че и да беше лесно, и евтино, едва ли хората щаха да се чувстват по-добре от това. Гадното е, ако наред с този здравословен проблем има и такива, от друго естество...
Яд ме хваща, като знам, че в Израел Касата поема всичко, процедурата по документите трае само 2 седмици, а на всичко отгоре казват, че успеваемостта там е 60%. Как де не му е мъчно на човек!  :(
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Вярно е това. Просто мал шанс да живеем в такава страна.

Димитър Кудоглу
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Мели, до сега винаги си ни подкрепяла и не си ни позволявала такива мисли да се прокрадват тук. А сега вместо да кажеш - имаш ли познати, би ли проверила как стои въпросът за лечение в Израел... изведнъж "мал шанс".
Не позволявай да ти убият оптимизма.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Ех, Тамара, така е, днес просто оптимизмът ми е на точката на замръзване.  :)
Истината е обаче, че в Израел нещата с репродуктивното здраве са доста по-напред, това е общоизвестен факт.

Димитър Кудоглу