0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nelly S

• *
  • 13
  • Това, което не те убие, те прави по-силен
Пункция
« -: Май 07, 2007, 15:56:19 pm »
Здравейте, в момента правя инсеминации, но като гледам как вървят нещата, май ще се стигне до ин витро на естествен цикъл. Това, което ме плаши е моментът с фоликулярната пункция. Може ли тези, които са я преминали да ми дадат повече подробности - какво се сличва, усещания преди и след, необходими изследвания и т.н. Благодаря предварително на всички  :D
Нека до всяко добро същество застане поне още едно
Re: Пункция
« Отговор #1 -: Май 07, 2007, 17:08:30 pm »
 :D Няма страшно  :D За изследванията доктора ще ти каже. А за пункцията-приспиват те с венозна упойка и не усещаш абсолютно нищо. Като се събудиш може да те наболява корема като при цикъл :D така че смело напред :D

*

Nelly S

• *
  • 13
  • Това, което не те убие, те прави по-силен
« Отговор #2 -: Май 11, 2007, 14:23:40 pm »
А правят ли някаква проверка за алергия към тази упойка? Какви са рисковете при пункцията и какво да направим, за да ги избегнем?
Нека до всяко добро същество застане поне още едно
« Отговор #3 -: Май 11, 2007, 14:43:34 pm »
За упойките се попълва анкетна карта, която ние бяхме пропуснали. И тъй като трябваше да действаме бързо, анестезеоложката ме разпита за алергии и т.н. Много бях притеснена, тъй като имам алергия към стоматологичните упойки. Но всичко мина добре. Мисля, че беше направила някакви проби. Не се притеснявай.
Минути преди пункцията ми взеха кръв от пръста.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #4 -: Май 11, 2007, 15:28:43 pm »
Nelly S, понеже аз имам алергия към полени и котета, когато имах среща с анестезиолога му споделих за нея!
Тази среща беше 10-12 дни преди пункцията, и той назначи да приемам превантивно
противоалергчен медикамент 5 дни переди пункцията!
Но ме изпрати и на алерголог, който да даде второ мнение!
Напрвих консултацията и тестване към определен вид медикаменти!
Самата алерголожката даде становище, като прие медикамента предписнан от него и допълнително
препоръча непосредствено преди пункцията ампула урбазон,
която ми поставиха със системата!И нямах проблеми!

Пожелавам ти късмет, Nelly S  yahoo_17!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #5 -: Май 11, 2007, 15:31:53 pm »
Ако до сега си имала някаква проява на алергия - към прах, цветя и треви, пчели , животни, ако си имала обриви или други прояви на алергия от определена храна или от някакви лекарства-задължително го напиши в анкетната карта, а ако няма такава-кажи на доктора-и на гинеколога и на анестезиолога. Ще ти направят проби за чувствителност към упойките и ще преценят какво могат да използват. Важното е да знаят ако си имала някакви алергични прояви преди това.

« Отговор #6 -: Май 12, 2007, 20:27:13 pm »
Привет!
Моята пункция беше преди 3 дни и определено ме беше страх доста  :)
но истината е, че не се усеща нищо, защото си под пълна упойка. После ти се спинка малко.
След пункцията си отидох на работа.
Няма страшно :D
Успех!
« Отговор #7 -: Май 12, 2007, 23:39:07 pm »
Nelly S сега работят с нови и съвременни упойки,които са с много по-леко въздействие върху организма.Ще се събудиш свежа(ако мога да използвам тази дума).Ако си по чувствителна може леко да ти се спи,но иначе си съвсем адекватна.Не се притеснявай.
/img][/url]