0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
Днес ходих на лекар след като си направих 3 теста за бременност и всички бяха положителни.След УЗ прегледа не се забеляза наличието на зародиш.Единственото, което се виждаше, са 2 образувания в левия яйчник с неясен произход.След като ми направиха изследване на бета чхг то се оказа доста високо(1098 мл при не повече от 3 седмици от зачеването).А нищо не се виждаше.Съмняват се за извънматочна бременност, но защо тогава бчхг е доста по-високо,вместо доста по-ниско?Възможно ли е това, че съм пила Клостилбегит да има някакво отношение към това?Много ще съм благодарна, ако се намери някой, който да може да ми даде някакво обяснение
*
Re: високо бета чхг при незабележим зародиш?
« Отговор #1 -: Май 07, 2007, 16:56:42 pm »
Първо да кажа, че силно се надявам да не е извънматочна бременност. Стискам ти палци за това! Според мен вариантите са два: докторът не е видял бременността, щом казваш не повече от три седмици от зачеването, това ще рече при ЛФ=14дни, че няма и седем дни закъснение! Това би било идеалният вариант.
Ако е извънматочна, бЧХГ си расте докато плодът се развива, започва да спада, чак след като плодът загине. :( Дано да е първият вариант и всичко да е нормално. Отиди на УЗИ след 2-3 дни най-много да те видят пак и предполагам, че докторът те е накарал да пуснеш второ бЧХГ след 48ч., за да проследи нарастването му. Ако не е - това е също индиректен индикатор за нормална бременност, който може да бъде направен. Успех!
*
« Отговор #2 -: Май 07, 2007, 17:09:05 pm »
Точно, Лани - ЧХГ не нараства по същия начин при извънматочна, както при вътрематочна бременност - не би трябвало да се удвоява през 48-72 часа - т.е. би могло да бъде индикатор.
Не мисля, че клостилът влияе на ЧХГ, само прегнилът, ако е слаган скоро около теста!
Но - най-добре, Атина, да отидеш на нов преглед и ново ЧХГ и дано всичко се нареди!
Успех!
*
« Отговор #3 -: Май 07, 2007, 18:14:15 pm »
Рано е да се види зародиш.Плодно сакче би трябвало да се види,ако е добър УЗ,но не е сигурно.Иди и при друг специалист и дано да се види това,което желаеш! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17Успех!!!
« Отговор #4 -: Май 07, 2007, 19:10:22 pm »
Ами всъщност през последните 3 месеца цикълът ми е редовен и е по 32 дни.Закъснениетоп ми е само с 4-5 дни и не съм вземала други лекарства.Бяха ми изписали Сиофор,но го спрях,защото ми ставаше много лошо от него.
*
« Отговор #5 -: Май 07, 2007, 19:25:57 pm »
Миличка, силно се надявам да не е извънматочна бременност. При моята такава отначало също не се виждаше нищо и ЧХГ растеше нормално. Чак след месец от евентуалната дата на зачеването се видя при ЧХГ > 1500. Желая ти късмет!

*
« Отговор #6 -: Май 07, 2007, 21:27:27 pm »
При т.н. гроздовидна бременност сьщо има високи нива на хормона,но там се наблюдава плацента без зародиш(докато при теб и плацента не се набюдава).Стискам палци изхода да е добьр. :crossfingers:
*
« Отговор #7 -: Май 08, 2007, 11:11:07 am »
Атина, Сиофор не се пие при ранна бременност!!!!!
Това трябва да са ти го казали. Добре, че си го спряла.
Може да се възстанови приема чак след 3-ти месец и при лекарско предписание.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #8 -: Май 08, 2007, 11:21:06 am »
дано да не е извънматочна!При мен беше така,когато бях бременна с близнаци-при първи преглед нищо не се виждаше,но седмица по-късно се видя.
<br />
« Отговор #9 -: Май 08, 2007, 13:43:47 pm »
Момичета,благодаря ви за успокоенията.Днес се консултирах с друг лекар и при прегледа той успя да ми покаже плодното сакче,което се оказа точно на мястото си,но е доста малко.А другото в яйчника ми е т.нар. жълто тяло и не е опасноЗа всеки случай се отказах от първата клиника,в която ходих(та там ми изкараха акъла и вчера цял ден плаках) и ще остана при този лекар.Името му е д-р Владимиров и май-само хубави неща прочетох за него :)
*
« Отговор #10 -: Май 08, 2007, 13:51:29 pm »
Хе-хе - наистина хубави неща ще прочетеш за него и то с основание, както сама си се уверила  :D

Много се радвам, че сте видели сакче - хайде сега на следващия преглед и сърчице да чуете, пък след 8 месеца и сладко бебче да гушкаш!  :D
*
« Отговор #11 -: Май 08, 2007, 15:39:31 pm »
Атина, Сиофор не се пие при ранна бременност!!!!!
Това трябва да са ти го казали. Добре, че си го спряла.
Може да се възстанови приема чак след 3-ти месец и при лекарско предписание.
Късмет.

Не винаги е така. Мен ме задължават да го пия до 5-я месец при евентуална бременност. Но това разбира се е строго индивидуално и предписано от лекар.

Атина, радвам се че всичко е както трябва. При мен два пъти при едноседмично закъснение на цикъла нищо не се видя и ако не бяха тестовете за бременност и чхг-то, нямаше и да разберем, че има бременост.
*
« Отговор #12 -: Май 08, 2007, 20:58:28 pm »
 :blob10: :blob10: :blob10: :blob10: :blob10: :blob10:Знаех си аз :D!!!
*
« Отговор #13 -: Май 08, 2007, 21:03:57 pm »
Atina_Eli, много се радвам, че така са се развили нещата! Лека и безпроблемна бременност и здраво бебче ти желая! :D
*
« Отговор #14 -: Май 08, 2007, 21:48:13 pm »
Atina_Eli, много се радвам, че всичко е наред!
Желая ти лека и безпроблемна бременност!

*
« Отговор #15 -: Май 08, 2007, 22:10:21 pm »
Atina_Eli, много се радвам, че всичко е наред!
Много хубава, лека и безпроблемна бременност и от мен :cheerleader: :cloud9: preggo ylinfant
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #16 -: Май 09, 2007, 22:20:12 pm »
Момичета,благодаря ви за успокоенията.Днес се консултирах с друг лекар и при прегледа той успя да ми покаже плодното сакче,което се оказа точно на мястото си,но е доста малко.А другото в яйчника ми е т.нар. жълто тяло и не е опасноЗа всеки случай се отказах от първата клиника,в която ходих(та там ми изкараха акъла и вчера цял ден плаках) и ще остана при този лекар.Името му е д-р Владимиров и май-само хубави неща прочетох за него :)
Супер, много е хубаво когато се случват хубави неща, още повече, че този доктор е страхотен, попаднала си на точното място :D :D :D
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #17 -: Май 09, 2007, 23:15:56 pm »
Много късмет и едно здраво и сладко бебче ти пожелавам!!!  :bori_018: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17