Има вероятност отношението им да се базира на това че сме чужденци. Въпреки че съпругът мие германец и на процедурите ходим винаги двамата. Плащаме си здравните осигуровки. Но наистина има разлика от един частен пациент/осигуряващ се сам/ и един от здравната каса, каквито сме ние.
Междудругото клиниката в която до сега бяхме е частна.
В болницата /държавна/ като бях, се държаха също неприятно и нетактично и на 2 рия ден като се развиках, не на английски, на немски и то как....след това всички бяха милички и кротички, чукаха на врата ми преди да влязат и ако говорех по телефона се извиняваха и излизаха.... Е значи може, както Перла казва човек трябва да си търси правата.
Днес посетихме нова клиника, мисля че е държавна, в Берлин. Не мога още да изразя мнение, но ми назначиха един куп нови изледвания, които такива в първата клиника не са ни правили.
Аз също имам лекари от които съм много доволна. Наример от моя зъболекар. Много добър лекар, внимателен, никакъв проблем с взимане на час. Мили и симпатични мед сестри. Също съм доволна /то не му е тук мястото, ама.../ от нашия ветеринарен лекар. Той спаси живота на котката ми. Направи всичко възможно. Добър, мил внимателен и си разбира от работата.
Тези неща съм сигурна, че навсякъде ги има. Не само в Германия. Човек просто трябва да намери точния лекар. Лошото е че точно този най- важния, който търся, не го намирам.