0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

кървене след мисед
« -: Май 09, 2007, 23:03:07 pm »
Направиха ми аборт в 9г.с.с вакум и казаха ,че е мисед.Кървях само вечерта доста ,а след това ми е кафяво и не толкова обилно .Нямам температура .Имам слаби болки .Вече е пети ден от тогава и още е рано за консултация .Лекаря каза да отида след 10-тия ден.Според Вас нормално ли е това ? Пих 3 дни доксициклин .Нищо друго .Кое е по -добре да кървиш или не ?Благодаря Ви!
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Re: кървене след мисед
« Отговор #1 -: Май 09, 2007, 23:12:11 pm »
Съжалявам за това, което ти се е случило!   :balk_145: И аз все се чудя и се притеснявам, но момичетата тук ми вдъхват кураж! Вярвам, че ще помогнат и на теб! Моя мисед бе в 6 г.с. и се наложи кюртаж. Първите три дни кървенето бе слабо, заради доксициклина, след това се усили, а после продължи да е кафеникаво, като още веднъж се бе засилило, но затихва /вече е 20-ти ден/. Когато на 10 ден  бях при док, той ми каза, че всичко е наред и остатъчното кървене ще спре. Това явно е много индивидуално. Знам, че е нормално да продължи до 2 седмици, така че е още рано да се притесняваш. Изчакай контролния си преглед, ако се чувстваш ок. Ако обаче имаш силни болки или кръвоизлив, обади се на лекаря си. Стискам ти палци всичко да е ОК!  :crossfingers:

*
« Отговор #2 -: Май 10, 2007, 11:37:22 am »
Миличка съчувствам ти, зная какво преживяваш, имах нещастието да преживея и аз, и то два пъти.
За кървенето ако не е силно, не се притеснявай, до една седмица е съвсем нормално да продължи. По-добре е действително да кървиш, отколкото кръвта да се събира в матката, защото има и такива случаи. Ако прокървиш силно, потърси незабавно лекар. Иначе не се притеснявай и иди на лекар както е по план като изтекат 10-те дни.
Стискам ти палци всичко да е наред.
*
« Отговор #3 -: Май 10, 2007, 20:23:34 pm »
Здравейте и от мен,
За съжаление и аз имам какво да кажа по въпроса, имам с какво да се оплача, какво да попитам... Искрено съжалявам за това, което сте преживели, думите не могат да ми помогнат да изразя съчувствието си..
Преживях спонтанен аборт, преди 2 седмици започнах да се изчиствам сама (тъй като бях в много ранен етап, доктора ми предложи да поизчакаме да се изчистя сама,преди да сме се втурнали да правим кюртаж)
От самото начало на бременността кървях, започна в датата на редовния ми МЦ, 14ти Април, след всичките кръвни тестове, съмнения за извънматочна бременност, липса на прогестерон, и какво ли още не, се разбра, че бременността няма да продължи, HCG падна..и аз все така си кървях. В деня, в който започнах да се изчиствам, кървенето се засили,придружено с болки, и ярко червена кръв. Така за няколко дена, и после, пак продължи с ръждиво-кафеникаф цвят, и малки парченца тъмно оцветена лигавица, вече 10 дена.. И нито спира, нито се засилва, полудявам вече, цял месец почти кървя.. Това нормално ли е? Имам насрочени тестове за HCG, след 5 дена, да видим какво е станало, как съм се изчистила и т.н, но аз мира нямам заради това кървене,ужас ме обзема, 4е може да се наложи кюртаж, моля ви, ако на някой му се е случвало подобно нещо да сподели с мен.
Благодаря

*
« Отговор #4 -: Май 11, 2007, 09:52:50 am »
Галионди, не се страхувай от кюртаж, не е страшно, на мен ми правиха и двата пъти, ако не си се изчистила е много по-добре да се направи, отколкото да кървиш и да се получат усложнения. Все пак се надявам, че няма да се наложи, все пак е била много ранна седмица.
Пожелавам ти късмет от все сърце.
*
« Отговор #5 -: Май 11, 2007, 17:30:47 pm »
jul4e, мила, благодаря ти за топлите думи.. надявам се да ми се размине, но не мога да спра да се притеснявам. Който е минал по този път прекрасно знае какво е чувството. Стискам си палци все пак, и на всички момичета от форума. Време е за хубави неща:)

« Отговор #6 -: Юни 01, 2007, 12:50:39 pm »
Здравеите, и аз след спонтанен аборт и кюртаж кървях доста време докторката ми казваше че всичко е ок. Но всички около мен на които се е случвало казваха че до 3 дни са се изчиствали. Аз отидох честно и при друк лекар само за консултация. Ако искаш направи го и ти за да си спокоина. Но наистина мисля че е строго индивидуално
<br />www.mtm.bg - Мобилни телефони, аксесоари, сервиз