0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

въпрос за броя на ембрионите
« -: Май 15, 2007, 13:31:15 pm »
Здравейте, вчера си взех документите, които трябва да попълним преди да започнем инвитрото (в Австрия). Единият от въпросите беше колко ембриона искаме да бъдат върнати: един, два или три. Разговор с лекаря тепърва предстои и предполагам че ще ни посъветва каква е обичайната практика. Въпреки това ми се иска да попитам тези които са правили инвитро: как беше при вас, имахте ли право на избор или процедурата е стандартна?
Re: въпрос за броя на ембрионите
« Отговор #1 -: Май 15, 2007, 13:34:33 pm »
Решението трябва да вземете съвместно с доктора.
Желая ти успех!

lb2f
*
« Отговор #2 -: Май 15, 2007, 13:44:20 pm »
Аз имах право на избор. Втория път бях склонна и 10 да ми върнат, само да стане.
Късмет, рискувай с три.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Май 15, 2007, 13:52:05 pm »
Да, аз точно за това се чудя: хем искам да увелича шансовете максимално, хем ме притеснява мисълта за 3 (да не говорим за половинката).
« Отговор #4 -: Май 15, 2007, 14:13:40 pm »
За съжаление не всеки върнат ембрион е бебе :?. За това мисля, че три е добро число.
Успех!
*
« Отговор #5 -: Май 15, 2007, 14:30:18 pm »
Здравей, Маринче!
Ето моят опит какво показва:
за броя на ембрионите въпросът изникна едва, когато настъпи денят на трансфера. До тогава не се знаеше колко ембриона ще оцелеят и ще се развиват нормално. Според шансовете да оцелеят (т.е. според качеството им) и според възрастта ми, док предложи колко ембриона да се върнат. В моя случай ми върнаха 4. Е, нито един не се захвана, но това е друг въпрос.

Иначе си права - и аз тръпнех да не се хванат и 4те, че тогава какво щях да правя. Но те пък спряха да се развиват. Сега пък си казвам, че и 4те да се бяха хванали, може би щеше да е добре. Така че остави на док да ти предложи количество според качеството.

Успех!  :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #6 -: Май 15, 2007, 15:20:16 pm »
на мен ми върнаха 6
« Отговор #7 -: Май 15, 2007, 16:22:28 pm »
На мен първият път ми върнаха 3 от 4 оплодени,защото 3 е официално разрешения брой.Вторият път ми върнаха само 2,защото имах само толкова.Но това ще го обсъдите с док. защото той преценява от твоето състояние доколко би могла да износиш евентуално една многоплодна бременност.
/img][/url]
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #8 -: Май 15, 2007, 17:01:42 pm »
в случая съм за 3.
Успех! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
« Отговор #9 -: Май 15, 2007, 17:14:54 pm »
На мен ми върнаха 3, максимално разрешения брой при нас.Ако бяха по-качествени, щяха да върнат само 2.
Като отидох при мойта докторка след първия ултра звук, който потвърди близнаци, тя каза:
О, боже, добре ,че не са 3. :lol:

И аз съм за 3 ;)

поздрави
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #10 -: Май 15, 2007, 17:22:39 pm »
Ако няма медицински показатели, които да възпрепятстват връщането на 3 ембриона давай смело. Увеличаваш шанса. Успеваемостта за 1 от 3 е по-голяма отколкото 1 от 2. Но до тогава имате време. Нека мине първо успешно всичко и накрая ще решите с доктора си най-удачния вариянт. Успех. :goodluck:
« Отговор #11 -: Май 15, 2007, 17:27:25 pm »
за броя на ембрионите въпросът изникна едва, когато настъпи денят на трансфера. До тогава не се знаеше колко ембриона ще оцелеят и ще се развиват нормално.

Точно така! Единствено тогава може да се прецини колко, според това колко са налице, на какъв стадии развити и с какво качество. Може и две, може и три - всичко зависи от това как ще са ембрионите. Ако има вариант да отбележиш три, а после ако са хубави да и върнат две, то и аз съм за три :)
Говорете с лекаря си и преценете добре нещата.
Той най-добре може да ви насочи в тази ситуация, с опита който има.

:crossfingers: Успех! :crossfingers:
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #12 -: Май 15, 2007, 17:53:36 pm »
Мен ми е малко странно това предварително решаване, колко да са ембрионите. Вероятно наистина става въпрос за нещо като формалност при оформяне на документите, информирано съгласие и т.н. А реално, решението за броя върнати ембриончета ще бъде взето след оплождането, с оглед броя и качеството на получените ембирони.
Колкото и да решите с Док да върнете, Марианче, ти пожелавам догодина по това време вече да гушкаш своето/те бебче/та :) Каквото има да стане - ще стане и с един ембрион! Скорошен пример - Роби, за която много се радвам - пу-пу-пу :)

« Отговор #13 -: Май 15, 2007, 18:54:35 pm »
Благодаря за отговорите, малко се поуспокоих. Аз също мисля че е формалност, защото въпросът е формулиран по скоро като "не искам да ми бъдат върнати повече от два". По принцип тук максимално допустимо е три.
Надявам се да мога да се включа в темичката на тези които ще правят инвитро през юни и ще се радвам на вашата подкрепа.
*
« Отговор #14 -: Май 15, 2007, 19:43:06 pm »
Маринче, говорете с доктора и питай дали ще оплодят всички яйцеклетки и дали ще ги оставят да се развиват, защото някои от момичетата от чужбина (мисля, че беше в Германия) казаха, че има ограничение в тази част и дали затова не те питат колко ембриона искаш. Пожелавам ти успех и да се похвалиш с положителен тест след процедурата!
*

mari 73

« Отговор #15 -: Май 16, 2007, 19:27:09 pm »
Благодаря за отговорите, малко се поуспокоих. Аз също мисля че е формалност, защото въпросът е формулиран по скоро като "не искам да ми бъдат върнати повече от два". По принцип тук максимално допустимо е три.

Аз чесно да си кажа.ако ме бяха попитали не бих  разрешила повече от два и доста се стреснах от думите на доктора по време на трансфера като каза:
*Ако имахме и 4 щях да ти ги върна всичките* (в случая бяха само 3)
Все пак е хубаво да ти оставят време да прецениш и ти и да се информираш за + и -.
При всеки проблема е различен. всичко е много индивидуално. зависи и от възрастта и т.н.
Понякога лекарите в стремежа си да ни зарадват с положителни резултати явно забравят да ни информират за рисковите и последиците.
Но каквото и да решиш. желая ти УСПЕХ!

« Отговор #16 -: Май 16, 2007, 21:36:45 pm »
Госта горе бях аз. Бързах и направвих малко каша sorry  :oops: :D
Аз чесно да си кажа.ако ме бяха попитали не бих  разрешила повече от два и доста се стреснах от думите на доктора по време на трансфера като каза:
*Ако имахме и 4 щях да ти ги върна всичките* (в случая бяха само 3)
Все пак е хубаво да ти оставят време да прецениш и ти и да се информираш за + и -.
При всеки проблема е различен. всичко е много индивидуално. зависи и от възрастта и т.н.
Понякога лекарите в стремежа си да ни зарадват с положителни резултати явно забравят да ни информират за рисковите и последиците.
Но каквото и да решиш. желая ти УСПЕХ!

« Отговор #17 -: Май 20, 2007, 13:45:50 pm »
на мен ми върнаха 6

А ти къде го прави? Не знаех че някъде е разрешено да връщат толкова много.
*
« Отговор #18 -: Май 20, 2007, 16:51:36 pm »
В Англия по закон ако си до 38 години ти връщат максимум 2, в някои клиники дори един, ако си от 38-40 ти връщат 3, над 40 години ин-витро и икси не правят
Успех
аз ли4но бих рискувала с 3  :D
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #19 -: Май 21, 2007, 10:52:49 am »
В Германия по закон е максимум 3. но на практика
до 35 -36 години ти връщат само 2. ако настоява пациента се попълват други документи. че е информиран за рисковете и ти връщат 3 на твоя отговорност.