0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ! Нова тук!
« -: Юли 23, 2004, 20:50:21 pm »
Здравейте всички! Моля Ви да ми помогнете със съвет. От няколко месеца  правим опити за бебе с мъжа ми, но нещо не се получава.  Мисля, че вече е време да предприема и аз някои стъпки за желаното бебе. Някой да ми каже ясно и конкретно как се мери тази Базална температура! Предпочитам първо да се справя сама с проблема и едва след това да ходя по лекари.
Предварително благодаря на всички!
С пожелание за пухкави и розови бебета!!!
*

Anonymous

Помощ! Нова тук!
« Отговор #1 -: Юли 23, 2004, 23:33:47 pm »
Здравей. Баз. температура /БТ/ се мери винаги по едно и също време /горе - долу/ сутрин веднага след събуждане, без да се става от леглото. Трябва да има минимум 3-4 часа сън. Мери се винаги на едно и също място - най-добре в ануса, но може и в устата или влагалището. Успех.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Помощ! Нова тук!
« Отговор #2 -: Юли 24, 2004, 22:16:00 pm »
Цитат на: didi1
Предпочитам първо да се справя сама с проблема и едва след това да ходя по лекари.

Здравей! Хубаво като желание, но нереално като изпълнение. Ами ако проблемът не е в тебе, а в партньора ти?

Първата стъпка в правилната посока се нарича спермограма.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Помощ! Нова тук!
« Отговор #3 -: Септември 07, 2004, 13:46:09 pm »
Мисля, че само с мерене на температурата няма да стане. Тя само ти показва дали същият месец имаш овулация. А аз да ти кажа си я мерих в началото и имах промяна в градусите, но след това се оказа, че имам проблеми с овулацията и трябваше да се лекувам. А и между другото при много жени тя е променлива(не всеки месец), затова е много трудно да се олучи моментът, все нещо не е както трябва. Така, че не се отчайвай давай напред.