0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за болничните
« -: Май 16, 2007, 18:17:14 pm »
Аз отново имам въпрос: по време на инвитрото трябва ли да си взема болнични или отпуска? Само след трансфера или по време на цялата процедура?
*
Re: Въпрос за болничните
« Отговор #1 -: Май 16, 2007, 18:25:45 pm »
Болничен ще ти трябва за деня на пункцията и за деня на трансфера. През останалото време само по някой час за преглед и инжекция. След трансфера можеш да продължиш нормалните си занимания, ако не са свързани с физически натоварвания.
Обсъди с лекаря си.
Късмет и положителен резултат.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Май 16, 2007, 22:35:34 pm »
Marin4e, зависи от къде си и къде ще правиш ин витрото. Аз съм от Бургас. До сега съм правила инсета и съм си вземала по един ден за всички прегледи и съм си пътувала веднага. Сега ще правя ин витро и няма да рискувам. Ще си взема 2 седмици болничен(не знам още как ще стане, но предполагам, че ще ми дадат) и ще си остана в София до трансфера и малко след него. Желая ти успех!

*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #3 -: Май 16, 2007, 22:58:45 pm »
мимичета, преди около година, в една подобна тема, някой беше писал, че давали по един месец болнични...
сега се изненадвам, че дават само по един ден...
ако не дават много болнични и аз смятам да си пусна отпуска...
ако някой има по-прясна информация, нека пише...
моля !
*
« Отговор #4 -: Май 16, 2007, 23:09:23 pm »
Никой не е казал, че дават по един ден! Аз писах, че си вземам по толкова. А White каза, че трябват по 1 ден за пункцията и трансфера. Дано се включат и момичета, които са правили скоро ин витро. Но мисля, че болнични са необходими. Поне в случаи като моя, защото на нас ни дават отпуск само през ваканциите. 

« Отговор #5 -: Май 17, 2007, 00:14:00 am »
От клиниката ми дадоха 7 дни (от деня на пункцията). Личната ми даде още 7 дни.
За следващия си опит не мисля да взимам повече от 7 дни.

lb2f
« Отговор #6 -: Май 17, 2007, 02:54:46 am »
Аз се притеснявам основно защото работя в дискотека: нощем, силна музика, цигарен дим. Но ще се консултурам с доктора,
« Отговор #7 -: Май 17, 2007, 08:19:12 am »
Аз правих инвитро декември 06...
През времето на цялата процедура по стимулирането болнични не се полагат, което е много тъпо, тъй като се налагат ежедневни прегледи и изследвания, а като не си от същия град ... Болнични се полагат от деня на пункцията общо 20 дена. Така че - носете си амбулаторните книжки в клиниките по инвитро в деня на трансфера.
Разбира се ако не желаете болнични просто няма да ви ги изпишат. Не ми се вярва от декември до май да има промени в правилата на болничните. Това е.
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
« Отговор #8 -: Май 17, 2007, 08:37:31 am »
Здравейте момичета.Аз правих ИКСИ на 29 Март.Болничен ми дадоха 7 дни от клиниката,където правех ИКСИ-то,после личния лекар ми даде направление за генеколог и ЛКК ми даде 30 дни болничен.А за преди пункцията не се полага болничен и бях 2 седмици в отпуск,защото всеки ден поне до обяд си на изследвания,прегледи,инжекции.Иначе за лежането след трансфера,лежах през цялото време и беше неуспешно!Успех на всички,на които им предстои!
*

Dia-11

« Отговор #9 -: Май 17, 2007, 09:21:05 am »
Здравейте и от мен. Аз правих инвитро във Варна през април тази година. Понеже не съм от Варна ме приеха в болницата с диагноза възпаление на яйчниците от първия ден на МЦ и така десет дни. След десетия ден ако останеш в болницата трябва да плащаш по 25 лв. на ден, което за условията които са там е много.При мен стимулацията продължи 10 дни. След това за пункцията и трансфера останах на хотел за по 2 дни, защото не исках да рискувам да пътувам веднага след процедурите. А болничния като цяло е за 30 дни.
« Отговор #10 -: Май 17, 2007, 09:54:45 am »
Здравейте момичета :D И аз съм една от многото които трябваше да мине през някои перипети но за съжаление все още сме само двама у дома.Предлагат ми инсеминация но до сега не видях някоя да се похвали че това е доста успешен метод.Поне процентите на успеваемост са доста ниски..не знам какво да правя.Докторите ми казаха че не виждат причина нито вмен нито в съпруга ми...Посъветвайте ме моля ви да се подложа ли на инсеминация...Благодаря
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #11 -: Май 17, 2007, 10:04:09 am »
Аз разбрах че от клиниката, където правиш ин витро ти дават 7 дни болничен с опция за продължаване. И ако искаш отиваш при личната лекарка за нов болничен след първите 7 дни, но мисля че тя трябва да те насочи към специалист за да ти го продължи, даже май трябваха подписите на няколко лекаря...
А каква е тази амбулаторна книжка, аз нямам такава.  8O А болнични не помня откога не ми се е налагало да ползвам, може би и затова нямам.
  09.11.2007
« Отговор #12 -: Май 17, 2007, 10:26:11 am »
А каква е тази амбулаторна книжка, аз нямам такава.  8O А болнични не помня откога не ми се е налагало да ползвам, може би и затова нямам.
:balk_160: Хммм, и аз така...  Кажете от къде да вземем тази книжка, моля?
« Отговор #13 -: Май 17, 2007, 10:28:18 am »
Предполагам се взима от личния лекар. Задължителна ли е ако ползваш болнични т.е. може ли да ти издадат болничен без амбулаторна книжка?  :oops:
  09.11.2007
« Отговор #14 -: Май 17, 2007, 10:54:25 am »
Хихикк, девойки - нещото наречено "Амбулаторна книжка" навремето го знаехме като "Картон"  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #15 -: Май 17, 2007, 11:01:53 am »
Ама ако не минаваме по каса, за какво ни е този картон да го носим там?  Или трябва да се отбелязва, че сме правили нещо?  Защото аз не смятам да известявам личния лекар за плановете си, но ако се наложи да си взема картона ще събудя подозрения  :?  Хайде, препатилите, кажете всички ли носехте тази книжка/картон?
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #16 -: Май 17, 2007, 11:19:37 am »
Момичета, тази книжка е " Лична амбулаторна карта " и
я има почти във всички книжарници, струва стотинки.
Мисля, че е хубаво да я имате за издаването на болничен, на мен лично
всеки болничен се записва там и се слага печат на лекаря, но все
пак това е поликлиника и се водя по касата.
А, що се отнася до частните клиники, не съм сигурна дали ще ви трябва за
там, питайте в клиниката.
*
« Отговор #17 -: Май 17, 2007, 11:30:43 am »
Момичета, тази книжка е " Лична амбулаторна карта " и
я има почти във всички книжарници, струва стотинки.
всеки болничен се записва там и се слага печат на лекаря

Независимо дали е частна клиника или държавна всеки болничен лист се записва в личната амбулаторна карта. В някои предприятия искат и амбулаторната карта заедно с болничния лист за да сверят данните, но в повечето частни фирми не ги искат. Но момичетата които желаят да им бъде даден болничен да си носят книжките  :lol: :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #18 -: Май 17, 2007, 11:33:32 am »
Независимо дали е частна клиника или държавна всеки болничен лист се записва в личната амбулаторна карта. В някои предприятия искат и амбулаторната карта заедно с болничния лист за да сверят данните, но в повечето частни фирми не ги искат. Но момичетата които желаят да им бъде даден болничен да си носят книжките  :lol: :lol:

Титката с плитката, страшна си :).  Много благодаря :bighug:.
*
« Отговор #19 -: Май 17, 2007, 11:39:54 am »
*Принцеска*   :bighug:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.