0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Извинявам се предварително за повтарянето на темата но имам следните въпроси към момичетата подали документи по касата и все още към момента 18,05 не получили резултат и информация.
Моите документи са подадени в РЗОК - Бургас на 07.03.2007 година. От началото на април всяка седмица проверявам и в Бургас и в София на телефона на д-р Клисурска но до момента нямам никаква информация. След вчерашният ми пореден разговор с д-р получа доста по късно.Пак според нея  края на юни.
Интересувам се има ли други чакащи и на тях какво им е отговорено.
Re: Отново относно документите по здравната коса
« Отговор #1 -: Май 18, 2007, 13:17:59 pm »
Моите документи са подадени на 28.03.2007 г.
От "касата" ми казаха, че най-рано през юни ще бъдат включени тези, които са подали през март.
Аз звънях преди 2 седмици и до тогава бяха подали 800 жени.
« Отговор #2 -: Май 18, 2007, 15:44:48 pm »
аз подадох на 13.03.казаха ми най-рано юни.на месец можели да разглеждат около 100 жени и затова ставало толкова бавно
*
« Отговор #3 -: Май 18, 2007, 19:11:02 pm »
Аз  подадох  документи на 28.03 и също нямам отговор.Когато позвъних в касата ми казаха,че ще ме уведомят когато имат резултат от София.Не ни остава нищо друго освен да чакаме. :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Май 18, 2007, 19:21:17 pm »
да бе хора, нещо утихнаха от касата. скоро никой не се е похвалил че е получил протоколи. аз се надявах за май, но както вървим ще ни оставят за юни.
/подала съм ги на 27.02, а сме разгледани в заседанието на 05.04/ :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #5 -: Май 18, 2007, 19:26:32 pm »
Евро, аз съм подала на 23.02 и съм разгледана на същото заседание в началото на април. На 03.05 ми дойдоха протоколите. Да не би и за този месец да е изпълнен лимита?  :?
  09.11.2007
« Отговор #6 -: Май 18, 2007, 19:57:20 pm »
Аз ги подадох на 05 март в София. В началото на миналата седмица д-р Клисурска ми каза че съм одобрена,но лимита от 100  раздадени протокола за месеца е изпълнен и  оставам за другият месец...евентуално  8O   От тогава не съм звъняла :?

*
« Отговор #7 -: Май 18, 2007, 20:21:24 pm »
Аз днес говорих с д-р Петрова от РЗК-Бургас и с д-р Клисурска. Отговорите и на двете бяха почти същите. Само за сведение, но аз съм една от късно подалите документи - 05.04.07 г. Д-р Петрова ме увери, че още в деня, в който имат резултат се обаждат веднага. За май месец вече били приключили. Д-р Клисурска пък ми каза да се настроя за септември, а ако имам много голям късмет, можело да ме огрее и за юли. Каза ми също, че няма начин да не ме одобрят, но трябва да се въоръжа с търпение. И да отбележа, че и двете дами бяха много любезни!.. Но сега, като виждам, че още има от февруари и март, търпението май пак ще ми се изчерпи...

« Отговор #8 -: Май 18, 2007, 20:36:23 pm »
Аз се опитвам да мисля позитивно  :balk_177:Някъде четох, че не било за препоръчване да се прави ин витро през най-горещите месеци :D   Единствено това ми поддържа търпението -  ако имах лекарствата трудно би могъл някой да ме убеди да го отложа за по-хладно време :lol:

*
« Отговор #9 -: Май 18, 2007, 21:28:55 pm »
Danny S и аз така се опитвам да мисля, мила! Но аз мога да отсъствам от работа (отпуск или болнични) само юни и юли месец. Предполагам, че септември-октомври е по-добре, но тогава никой няма да ме пусне!

*
« Отговор #10 -: Май 18, 2007, 23:00:35 pm »
момичета я по весело,какво сте се отчаяли.Вървете на морето да се усолите,на слънце да се  попечете, да си почините и мързелувате на воля  :bed: :balk_177:без да мислите за проблемите а само за хубави неща.И хоп ще ви се обадят от касата да си вземете протоколите и на есен с песен(защото сте си починали психически и физически)към някоя клиника с ампулите в ръка.Има една стара приказка "всяко зло за добро"откакто се ръководя от нея съм по добре психически.А лятото  не е най подходящото време за ин-витро,не само заради жегите ами и лекарите излизат в отпуска,и недаи боже да ти потрябват  не можеш да ги  намериш. 
« Отговор #11 -: Май 19, 2007, 21:37:56 pm »
Здравейте, момичета!

След като мъжът ми си направи операция от варикоцеле в началото на май, а аз - цветна снимка, резултатът е, че сме за ин-витро и трябва спешно да си подготвим документите, докато ЗКаса все още приема. Днес бяхме при Д-р Стаменов и подробно ни обясниха какви изследвания трябва да си донаправим. Имаме почти всички, без СПИН, хепатит В и С, васерман, кръвни групи, и моята кръвна картина. Тъй като разполагаме с много ограничено време (буквално имаме само понеделник на разположение), ще съм ви много благодарна, ако ме ориентирате за следните неща:

1/ Могат ли да направят ХИВ, Васерман, Хеп.В, Хеп.С и кръвни групи за 1 ден? - мислим за най-бързо да ги пуснем в Цибалаб в понеделник рано сутринта, но дали ще станат готови до следобед същия ден? Секретраката на Стаменов ни посъветва да действаме максимално експедитивно, понеделник да пуснем изследванията и вторник сутринта да идем рано в Клиниката, да ни дадат експертните становища и каквото там трябва да напише Стаменов и вторник следобед да подаваме документите в ЗКаса.

2/ Задължително ли се правят 2 спермограми? - ние имаме само една от клиника "Надежда", от март тази година. Сътрудничката на д-р Стаменов днес не спомена да правим втора спермограма, а на сайта на ЗКаса прочетох, че искат 2, при това от различни източници.Ние сме и с мъжки фактор, което се вижда на спермограмата (Крюгер 3%, подвижни под 40%, астено- и олигозоо-спермия).

3/ Има ли някакво значение за ЗКаса адресната ми регистрация? - в смисъл такъв, мъжът ми има постоянно местожителство в София, но аз не, само адресна регистрация тук. Личната ми карта все още се води в родния ми град. Секретарката на д-р Стаменов каза, че е добре да си направя копие от документа за адресна регистрация в София, защото на 1-2 жени им направили проблем в ЗКаса, като си подавали документите, но не беше сигурна точно какъв е бил проблемът, само, че е свързан с адресната регистрация. Иначе в София живея от 3-4 години, но адресната ми регистрация е от юни миналата година.

4/ Може ли мъжът ми да подаде документите в ЗКаса, или лично аз трябва да го направя? Ако е необходимо, да му направя пълномощно (нямаме все още граждански брак).

Момичета, много, много благодаря, ако някоя от вас знае нещо по горните въпроси. Може би ако имахме повече време, щях сама да се информирам за всичко в процеса на подготовка на документите, но сега имаме само 1 ден на разположение и трябва всичко да го свършим наведнъж.
« Последна редакция: Май 19, 2007, 21:40:54 pm от seasmilebg »
*
« Отговор #12 -: Май 20, 2007, 00:05:27 am »
Seasmilebg, здравей!
Ще ти отговоря, колкото мога:
1. Да, могат при това с едно вземане на кръв. В частните лаборатории стават до края на работния ден. Можете да си ги платите, а можете и да вземете направления, но става по-бавно. Спин е безплатен в ХЕИ. Ние ги направихме с направления, платихме само васерман. Разбирам, че бързате - затова отивайте право в лабораторията рано сутринта.
2. Ние също сме и с мъжки фактор, но и с женски. Ако в експертното становище пише женски проблем е достатъчна 1 спермограма. Аз подадох също с една, направена в същата клиника, а в становището ми пише - тубарен вторичен стерилитет.
3. За това не мога да ти кажа нещо. Направи си копия за всеки случай. Аз подавах в Бургас и лекарката, която ми приемаше документите ги разгледа подробно и ми даде да попълня една молба-образец на място.
4. Ами при нас молбата се попълва на място и подписът се слага пак там и се подава лично. Не си спомням точно, но едно момиче беше писало, че съпругът и и е подал документите. Ставаше въпрос за София.
Слушай какво ти казват от клиниката и подавай бързо документите! Желая ти бързо одобряване и после успех на процедурата!

« Отговор #13 -: Май 20, 2007, 00:49:32 am »
Seasmilebg, моите документи ги подаде мъжо.
От клиниката ми бяха дали всички необходими документи, включително и въпросната декларация. Аз ги бях подписала и комплектовала в папчица. Момчето ми запали колата и газ до областния град до РЗОК.  Дадох му и личната си карта за всеки случай, но не се е наложило да я представя.
По отношение на адресната регистрация - не съм 100% сигурна, но мисля, че трябва да подадеш в РЗОК по постоянен адрес. Можеш да дадеш софийския адрес за кореспонденция, за да ти изпратят там писмото.
Нека по въпрос 3 да се включаг и други момичета.
Успех още веднъж!
« Отговор #14 -: Май 20, 2007, 09:26:32 am »
Душка, Северина, благодаря ви много, милички! Дано да успеем да комплектоваме документите в понеделник и във вторник да ги подам в касата!Прегръщам Ви и двете и стискам палци и вас да ви одобрят!
« Отговор #15 -: Май 20, 2007, 09:46:23 am »
Ние с мъжа ми и двамата не сме с постоянен адрес в София. На документите писах постоянния адрес на мъжа ми, а за мен писах адреса си в София. Носех си бланката за адресна регистрация за доказателство. Когато регистрирах Рецептурната книжка се наложи да я дам на чиновничката, понеже имаше разлика с информацията от личната ми карта. Но не се е заяждала, просто ме попита за разликата и аз извадих бланката  8)
  09.11.2007
« Отговор #16 -: Май 20, 2007, 20:31:22 pm »
Ние с мъжа ми и двамата не сме с постоянен адрес в София. На документите писах постоянния адрес на мъжа ми, а за мен писах адреса си в София. Носех си бланката за адресна регистрация за доказателство. Когато регистрирах Рецептурната книжка се наложи да я дам на чиновничката, понеже имаше разлика с информацията от личната ми карта. Но не се е заяждала, просто ме попита за разликата и аз извадих бланката  8)

Жабче, мерси много!!!Такава надежда ми даваш, че документите можем да ги подадем в София! Аз днес си направих ксерокопие на адресната регистрация да го покажа в Касата, ако се наложи. А лично ли трябва да отида до Касата, за д аобясна разликата в адрса по лична карта и по местожителство, или мъжът ми може да подаде документите с копие от адресната ми регистрация?
« Отговор #17 -: Май 20, 2007, 21:21:55 pm »
Предполагам че копието от бланката за адресна регистрация ще е достатъчно.  :wink: Моите документи ги приеха, одобрена съм и дори вече си взех лекарствата. Успех ти желая!
  09.11.2007
« Отговор #18 -: Май 21, 2007, 19:51:33 pm »
Предполагам че копието от бланката за адресна регистрация ще е достатъчно.  :wink: Моите документи ги приеха, одобрена съм и дори вече си взех лекарствата. Успех ти желая!

Благодаря, Жабче! Дано наистина да няма проблем!
« Отговор #19 -: Май 22, 2007, 00:18:34 am »
seasmilebg, здравей мила :)
До къде стигнахте с документите? Готови ли сте вече с изследванията?
Стискам палци да успеете и да нямате спънки в касата!