0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Mama_D

• *
  • 1
  • Трябва да вярваш!!!
 Здравейте,

За първи път пиша, но много отдавна посещавам "Zachatie" и чувствам нуждата да споделя моята история и да кажа още веднъж едно голямо "Благодаря" на един човек.... Доц. Емилиана Конова !!!

Първо искам да уточня, че съм горда мама на 5-месечен бебок и чак сега намирам време да седна малко пред компютъра ( след като се приспахме )!

И така.... със съпруга ми решихме, че искаме да си имаме детенце и започнахме опитите, без да ни е минавало и през ум, че имаме някакъв проблем (започнахме през 2004 година). Забременях може би на 2-3 опит и естествено бяхме много щастливи, беше планирано, очаквано...на мъжа ми му предстоеше командировка в чужбина и тъкмо разбрахме, че съм бременна и той замина.... бяхме едновременно и щастливи и тъжни, но се успокоявахме взаимно, че всичко ще свърши благополучно.
Започнаха да се нижат бавно дните и аз бях със свито сърце, че лъбовта на живота ми я няма, но същевременно щастлива и горда, че нося у себе си астица от него.... след всеки преглед му разказвах колко е порастнало ембриончето, когато чуха сърчицето.....до един злощастен ден, в който ми съобщиха, че няма сърдечна дейност и се налага да го махнат... бях зашлевена жестоко от живота, не знаех на кой свят съм.... как да му съобщя новината.... както и да е, казах му... и двамата плачехме, а на всичкото отгоре бяхме и разделени. Аз на никого не бях казвала, е съм бременна, но направо споделих с родителите ми, че ще правя аборт по медицински показания (естествено преди да се реша на аборт ходих поне при 4-5 различни доктора, които потвърждаваха диагнозата),е... направих го! До тогава не знаех какво е пълна упойка, не знаех как се прави... нищо не знаех, не бях подготвена. След аборта се чувставх ужасно самотна, празна... бебчо го нямаше вече в мен, тъжна и отчаяна. Съпругът ми се върна от чувбина, говорихме, преодоляхме го някак и решихме, че живота е пред нас и не трябва да се отчайваме.... и така след 6-месечна пауза, аз от първия опит - пак бременна! Отново бяхме щастливи, но вътрешно нещо ме гризеше....беше ме страх да се зарадвам истински... съответно започнах да кървя и така последва втори аборт по мед. показания... бях втрещена.... пак бях сама, защото мъжа ми отсъстваше по работа.... тогава вече наистина бях съкрушена....просто не намирах смисъл в нищо.... междувременно когато започнах да кървя напуснах работа, за да се пазя, но уви!
Последва отново 6 месечна пауза пазене.... но аз не подозирах колко много ми се е отразило случилото се на психиката ми!!!
Смених много доктори, но никой не ми каза защо така се случваше.... а върха на глупостта беше когато един лекар ми заяви "да пробвам докато стане".. няма да му забравя тези думи...имало жени с по 7-8 аборта и пак износвали, така че да не се притеснявам толкова....не знаех как да реагирам, какво да му отвърна,,,,че психиката ми не е изтривалка...или че не искам да се чувтвам като опитен заек...и че все пак един живот имам и искам спокойно да го живея.... е нищо не му казах и излязах от кабинета почти разплакана...нямах никаква надежда, не знаех накъде да поема, не знаех правилната посока, никой не ми беше казал къде може да е проблема...да направя все пак някои изследвания... нищо... просто ходех на прегледи и ми вземаха парите, чувствах се като банкомат, от който за 5-10 минутен преглед си дръпваха по 25 лв постоянно...така беше известно време.... не се чувсвах удовлетворена, давах пари, а насреща нищо... и си казах СТОП, не може така да продължава, трябва да намеря изход сама.... и започнах да се интересувам, открих този сайт....открих Доц. Конова....тя ще остане завинаги в сърцето ми, защото благодарение на нея сега  гушкам сладкото си бебче, което осмисля целия ми живот !!!
След двата неуспешни опита решихме с мъжа ми да я посетим.... отидохме със свити сърца и с разочарованието, което ни беше обзело....Тя е страхотен човек и професионалист... веднага ни разясни всичко, което ни вълнуваше, пусна ни изследвания, откри ни проблема.... с една дума станахме й пациенти. Изцяло се доверихме на опита и професионализма й, повярвахме й безприкословно...тя стана част от ежедневието ни.... живеехме само с мисълта за Плевен и за доц. Конова!!! И така след набора от изследвания се откри, че имам проблем с щитовидната жлеза, антифосфолипиден синдром, от генетичните изследвания също излезе проблем....и така.... разбрахме къде е проблема и как трябва да се справим с него. След предварително подготовка с хапове, аз пак бях готова за забременяване...но какъв страх и ужас ме обзеха когато момента настъпи, още си спомням вечерта, когато се любехме с мъжа ми и когато в действителност си създадохме бебочето.... беше ме страх от всичко което ми предстоеше....дали този път ще се получат нещата...вярвахме абсолютно на доц. Конова и само надеждата ни крепеше!!! Е, забременях за трети път, но този път беше различно, бях въоръжена до зъби с лекарства и медикаменти, с информация, и най-вече с надежда и вяра и нещата се получиха!!!
Вярно цяла бременност бях на фраксипарин,витамин В6 и В12, неофолик форте и още куп лекарства(ходех си постоянно с торбичката с лекарствата) имах 6-7 вливания на имуновенин в Плевен, но всичко си струваше.... и всичко благодарение на прекрасната Доц. Конова!!! Искам сърдечно да й благодаря, защото тя върна смисъла в живота ни, показа ни правилния път и беше неотлъчно с нас по време на цялата бременност! Винаги ни е обръщала достатъчно внимание, винаги е усмихната и нито веднъж не сме почувствали някакво отегчение у нея(за разлика от тукашните лекари. Тя е прекрасна, изключително човечна и добронамерена, земна и практична!
БЛАГОДАРЯ ВИ Доц. Конова за всичко, което направихте за нас! Винаги ще помним добрината, топлотата и приветливостта, която излъчвате! Без Вашата подкрепа и помощ ние нямаше да успеем!

Пиша всичко това, за да вдъхна вяра и надежда на другите в подобно положение. Вярвайте и се борете! Има хора, които знаят как и могат да Ви помогнат да сбъднете най-съкровената си мечта!

Поздрави!
*
Re: Искам да изкажа своята благодарност!!!
« Отговор #1 -: Май 21, 2007, 14:24:20 pm »
Честито за малкия човек.
Нека расте здрав, силен и щастлив.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Май 21, 2007, 15:09:42 pm »
поздравления за успеха! колкото и трудности да сте имали, важното е, че сте ги преодолели! важно е и да се знае, че решение на проблемите почти винаги има, има и добри хора и специалисти, които да ни помогнат!
Да ви е жив и здрав бебока и да ви радва много!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #3 -: Май 21, 2007, 16:43:59 pm »
Честит син! С пожелания за хубави моменти оттук нататък!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #4 -: Май 21, 2007, 17:12:41 pm »
Честито!Много се радвам за вас!
Хубаво е, че има такива лекари и толкова щастие с помощта им!
Успех на малкият човек и да ви носи много радости!

*
« Отговор #5 -: Май 21, 2007, 22:12:38 pm »
Честита радост!
*
« Отговор #6 -: Май 21, 2007, 22:23:33 pm »
Честито! Да е здраво и щастливо детенцето ви и много да ви радва :)
« Отговор #7 -: Май 21, 2007, 22:25:49 pm »
Честита радост! Бъдете много щастливи! :D
А доцент Конова наистина е прекрасен човек!
« Отговор #8 -: Май 21, 2007, 22:30:51 pm »
Честито  :D

lb2f
*
« Отговор #9 -: Май 21, 2007, 23:27:42 pm »
Честит син! Да ви носи само положителни емоции!

*
« Отговор #10 -: Май 22, 2007, 08:10:45 am »
Честита радост! Да ви е здрав и щастлив малкия син и много да ви радва! 
     yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #11 -: Май 22, 2007, 09:35:17 am »
Честита радост!От тук нататък само положителни емоции! :goodluck: :goodluck: :goodluck: :babyflips: :sunshine: :sunshine: :sunshine:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #12 -: Май 22, 2007, 09:37:26 am »
Поздравления! :lol:
« Отговор #13 -: Май 22, 2007, 09:39:06 am »
Честит син! Да расте жив и здрав и мнооооого да ви радва! Желая много щастие на цялото семейство!
За пореден път си задавам въпроса: Тези лекари за какво точно са учили и кой им дава дипломите като постоянно доказват своето брутално невежество и некомпетентност?!  :o  Какъв ли е процентът на кадърните специалисти? Почвам да си мисля, че не е повече от 1 %.
*
« Отговор #14 -: Май 22, 2007, 11:17:12 am »
Честита радост Mama_D
Радвам се че сте намерили точния лекар и с помоща й сте дали живот на вашият син.
Бъдете щастливи, някой беше казал, че "хубавото, тепърва предстои" :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #15 -: Май 22, 2007, 11:18:49 am »
Да ти е живо и здраво бебчето и да расте умно и добро! За доц. Конова напълно подкрепям мнението ти - много е човечна, винаги се усмихва на пациентите си и работи, за разлика от доста нейни колеги, много методично докато намери проблема.
А за онзи "доктор", който ти е казал, че все някой път ще задържиш бебето... No comment!

*
« Отговор #16 -: Май 22, 2007, 11:21:03 am »
Честито да е живо и здраво бебчето, много радост да носи в живота ви! :)

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #17 -: Май 22, 2007, 12:01:48 pm »
Честито. Да ви е живо и здраво детенцето и много да ви радва  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #18 -: Май 22, 2007, 12:06:21 pm »
Честита радост!  :D
*
« Отговор #19 -: Май 22, 2007, 12:51:27 pm »
 :D Честито!