0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета
моля за мнение - имали ли сте подобни проблеми
инсеминация - след закъснение от 3 дни - ЧХГ - 45,6 - на другият ден мензис
Осем години исках да разбера причината за това защо не става бебето, а сега като все пак се канализираха нещата - въобще не ми харесва (че бебето става но не може да се задържи и развие). Не знам кой може да ми помогне- с лекарства ли, изследване или друго.
Моля ако има някой с тези проблеми и може да ми даде съвет да сподели
Благодаря ви много - чакам и проверявам през 5 минути публикациите.
*
Re: бебето става, но проблема е след това?
« Отговор #1 -: Май 21, 2007, 19:23:00 pm »
 Ако не е еднократен случай се консултирай с доц. Конова в Плевен. Тя ще те насочи към необходимите изследвания и евентуално лечение. Адресът и можеш да го намериш от началната страница на "Зачатие". Ако искаш да прочетеш подобни истории на момичета от форума, можеш да прочетеш подфоруми "Усложнения при бременност" и "Имунологични, генетични и неизяснени причини за стерилитет".
 Пожелавам ти, скоро да се открие причината и с подходящото лечение да гушкаш и твоето бебче!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Май 21, 2007, 20:59:07 pm »
ако се касае за еднократен спонтанен аборт - това е често срещано явление. почти всяка жена е имала поне един ранен спонтанен аборт. много от жените дори и не разбират за това, защото не целят забременяване и не правят тестове. та 3 дни закъснение и после мензис се приема нормално, а то е имало зачеване.

защо става - най-често поради хромозомен дефект на зародиша, нормално е да се случи. обикновено не се повтаря.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Май 22, 2007, 07:11:33 am »
Ако е единичен случей.....случва се. :(
Ако се повтори непременно трябва да направиш имунологични и генетични изследвания.Най-добре при доцент Конова в Плевен!Успех!!!!
*
« Отговор #4 -: Май 22, 2007, 10:54:50 am »
Кураж и много късмет.
« Последна редакция: Май 22, 2007, 16:44:12 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #5 -: Май 22, 2007, 12:35:14 pm »
При мен последните две бременности се развиха така. Първата стигна до третия месец, но последните, ако не се следеше всичко от лекари, нямаше и да разбера, че съм бременна. Направихме всички изследвания - имунологични, генетични, инжекции фраксипарин, още куп други лекарства, бях под лекарско наблюдение и въпреки това , накрая пак пометнах. В никакъв случай не искам да те обезкуражавам, дано при теб нещата не стоят така. Но аз си задавам този въпрос вече толкова време. И аз като теб си мисля, че може и да съм имала бременности, които съм загубила без да знам.
Ако не си направила имунологичните и генетичните, направете ги. Може там да е проблема . Успех.
« Отговор #6 -: Май 22, 2007, 13:31:34 pm »
А прегнил слагали ли са ти? Ако да, дали не е възможно повишеното ЧХГ да е от него?
« Отговор #7 -: Май 22, 2007, 13:54:08 pm »
Имунологични и генетични в Плевен!
Може да има проблем със задържането, ако това не е единичен случай.
Иначе може да е случайност. Това, че е станало с инсеминация, не значи, че непременно ще се задържи. :(
Кураж и много късмет.
И при мен се случи подобно нещо преди година. Кръвния ЧХГ беше положителен и след това ми дойде М. Имам съмнения, че и друг път е ставало, но тогава не съм правила кръвен тест, но уринните тестове са били положителни. От тогава започнахме изследвания и единственото, което се е установило до момента е тънка маточна лигавица. Сега чакам имунологичните и генетичните изследвания.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #8 -: Май 22, 2007, 14:40:08 pm »
стига с тия имунологични и генетични, де! какво ги ръсите на всяка манджа мерудия.
ако става дума за единичен случай, както го е описала жената, такова нещо се случва буквално на всяка жена.

към авторката на темата - моля, не пускай 2 еднакви теми в различни форуми.
« Последна редакция: Май 22, 2007, 15:00:02 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #9 -: Май 22, 2007, 15:04:24 pm »
стига с тия имунологични и генетични, де! какво ги ръсите на всяка манджа мерудия.

Благодаря за здравия разум!  Тези препоръки, давани твърде често, карат новите момичета, все още непреминали по целия трънлив път, да си мислят, че пропускат нещо абсолютно необходимо преди първите си стъпки към бебок.  Визирам себе си и загнездяващото се чувство, че трябва всички възможни изследвания да направя преди дори да има предположение, че са необходими.
« Отговор #10 -: Май 22, 2007, 15:10:59 pm »
Здравей jam!Иска ми се да науча ако е възможно дали все пак е пречка ползвания от мен при астма "Серетид"..Безпокоя се от това което прочетох в листовката му.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #11 -: Май 22, 2007, 15:16:16 pm »
Здравей jam!Иска ми се да науча ако е възможно дали все пак е пречка ползвания от мен при астма "Серетид"..Безпокоя се от това което прочетох в листовката му.

аз не съм лекар и не познавам медикамента. защо не пуснеш въпроса си в темата на някой от нашите медицински консултанти - примерно, д-р Даскалов? тя е най-отгоре поставена в този форум.

« Отговор #12 -: Май 22, 2007, 15:18:53 pm »
благодаря..вече го направих но още нямам отговор :(Просто чета твоите съвети които даваш и ..не знам реших че  ти също можеш да ми помогнеш...благодаря все пак :wink:
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #13 -: Май 22, 2007, 15:35:42 pm »
sugari75, изчакай. д-р Даскалов ще ти отговори, той винаги отговаря, макар и с малко закъснение.

*
« Отговор #14 -: Май 22, 2007, 15:41:45 pm »
Мери13 в друга тема е писала, че е правила имунологични в Плевен, а също е посочила, че е пациентка на д-р Даскалов в Торакс и при него е правила доста изследвания. Единствено генетични не е правила.

Мери13, единствено не се разбра това само веднъж ли се е случило или се повтаря. Ако е единичен случай, Джам е права. Ако се повтаря, просто се довери на лекаря си!

п.п. ако позволиш 1 съвет - пиши в 1 тема, защото така се объркваме и не можем да проследим твоята история, а от там и да ти помогнем с някакъв адекватен съвет.
« Отговор #15 -: Май 22, 2007, 18:37:46 pm »
Благодаря за подкрепата
при доц. Конова ходих миналата година към м. Май - точно след като се случи същото - положително ЧХГ и след три дни закъснение МЦ. Тя ми направи имунологични изследвания и ми препоръча директно да направя ИКСИ във Варна при д-р Александров. Варна е доста далече от там където съм и затова се обърнах за допълнителна консултация при д-р Даскалов. Много съм му благодарна за вниманието, но и той след като видя изследванията ми препоръча да се обърна към София - през октомври се срещнах с д-р Стаменов. Той пък ми препоръча да направим няколко инсеминации. Затова се вслушах в съвета му и започнах с инсеминации - на втората ЧХГ 45,6 и от тук вече знаете историята. Много стриктно спазвам какво ми казват лекарите и затова съм благодарна за вашите мнения - те някак ми дават по-реална представа какво се случва.
*
« Отговор #16 -: Май 22, 2007, 18:48:10 pm »
В добри ръце си!Ще успееш! Само още мъничко трябва да се бориш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #17 -: Май 22, 2007, 21:29:00 pm »
Благодаря за подкрепата
при доц. Конова ходих миналата година към м. Май - точно след като се случи същото - положително ЧХГ и след три дни закъснение МЦ. Тя ми направи имунологични изследвания и ми препоръча директно да направя ИКСИ във Варна при д-р Александров.

Какви бяха резултатите на имунологични изследвания?????Защо направо ти препоръча ИКСИ???
« Отговор #18 -: Май 22, 2007, 21:39:55 pm »
изследванията бяха в норма - с изключение на антиспермални антитела - 62,8 като трябва да са по-малко от 60.
Другото което ми препоръча е вливане с имуновенин + Аспирин протект и да чакаме бременост при естествено оплождане . Тъй като като дете съм имала алергична реакция към гамаглобулина - не посмях да си направя вливанията.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #19 -: Май 23, 2007, 00:02:13 am »
ами, mary_13, какво да ти кажа - аз съм същия случай. имам 2 спонтанни аборта преди третата си, успешно завършила бременност. първият аборт беше положително ЧХГ и след 4-5 дни - мензис. вторият аборт беше мисед - без сърдечна дейност изобщо.
и аз съм правила въпросните изследвания. откри се само някакво леко завишение на едно от анти-фосфолипидните антитела (при Конова, в София не го откриха).
тогава Конова не предписваше наляво и надясно вливания с имуновенин, тогава беше модата на аспирина и фраксипарина, та аз с тях карах.
не мога да се закълна дали е от тях или не, но третата бременност завърши с раждане.
не пречи да опиташ аспиринчето, но след като всичките ти имунологични са ОК, друго няма смисъл да правиш. просто търпение и кураж.
в медицината приемат за хабитуален аборт след 3 поредни спонтанни аборта, все пак.