0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: бебето става, но проблема е след това?
« Отговор #20 -: Май 23, 2007, 00:04:00 am »
Оф, тия генетични и имунологични ме хвърлиха и мен в размисъл! Днес бяхме в една клиника, от която чакаме повече от два месеца час и като разказахме на шефа на клиниката (той ни прие) за нещата, които са ни се случвали, попитахме и дали може да си направим въпросните изследвания. Той беше доста изненадан и каза, че няма смисъл от такова нещо. Много съм раздвоена. Аз исках, заради възрастта и евентуално, ако се открие нещо да се предпазим от евентуален спонтанен аборт (щото вече имам два) по-нататък. Той каза обаче, че никой не може да ни предпози от това и, че и инвитро да ни направи - няма гаранция, че няма да има помятане. В голям размисъл сме от днешната среща. Лекарят (един от водещите работи и в частна, и в държавна клиника) каза, че това са излишни разходи.
mary_13, не знам какво да те посъветвам и аз. А като чета как момичетата тук правят всички възможни изследвания и се чудя кой - крив, кой - прав?! Добре е, че поне на мъжа ми спермограмата е добра.
« Последна редакция: Май 23, 2007, 00:06:23 am от DivaRoza »
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #21 -: Май 23, 2007, 00:10:40 am »
Вижте, хора, никой човек и никоя двойка не могат да направят всички възможни изследвания на света. Именно тук е мястото на лекаря - да прецени за конкретния човек и конкретната ситуация кои са най-пододящите изследвания и в какъв ред да се направят.

mary_13, понеже не правиш инсеминации при нас, ако ми драснеш името си на бележка, ще проверя в досието ти и ще ти дам конкретен съвет какво е добре да се направи при тебе като поведение.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #22 -: Май 23, 2007, 00:33:12 am »
Мели, много си прав, мила!!! Ама, страхът е голяма работа, то не, че помага! Прави ми впечатление, че хората нещо са пощурели по тези имунологични и генетични. И аз се заразих. Да не са нещо на мода? Сигурно при някои се откриват проблемни места, но какъв е процентът и какви са индикациите, че трябва да се направят тези изследвания? Аз си мислех, че на моята възраст (38) са задължителни, но докторът каза - не. Вярно е и това, че хората в незнанието си опитват напосоки, та да сме сигурни, че сме направили, каквото е било в нашите възможности. Интересно ми е какво навежда лекарите на мисълта, че са необходими тези изследвания? Извинявам се, ако ви звуча невежо, но си е така на практика!!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #23 -: Май 23, 2007, 00:38:43 am »
Както казва jam, новата мантра е това.  :)

Довери се на лекаря си.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

hrisiel

• **
  • 79
  • non ho persso la fiducia!!!!
« Отговор #24 -: Май 23, 2007, 02:00:04 am »
здр. Дива Роза,  наистина  е  ти си  абсолутно права за
Цитат
Ама, страхът е голяма работа, то не, че помага! Прави ми впечатление, че хората нещо са пощурели по тези имунологични и генетични.
Но, ако  не  беШе  този  страх и  4аках гинеколога  да  се  накани да  пусне  определено  изследване ,имаики предвид   предните  ми забременявания  без  успех  за  съжаление които  са  три и  така  АЗ на  сама  глава  се  реШих  и направих имун.  изследвания  и     ето  4е  проблема  по4ти   се   Вижда  ,  за  в  момента все  осте  не е утвардено, поради  ред  др.  при4ини.Не искам   да  кажа  4е  гинеколога  не  си  върШи работата, но............немога да  се доверя.   Съжалявам,но............е  така.
Да , вярно  е  4е  всеки  вид  изследване  има   своята  последователност и е базирано на  друго изследване,но  именно  моята   самоинициятива ,винаги  сагласувана с  гинеколога ,  а  не  постуряване по имунологични и генетични изследвания, ми  помага да открия  състността  на  проблема.
За  това   мили  моми4ета ,  имаите   ваШите   колебания , питаите и  разпитваите ваШият   лик. гинеколог ,  а  не  със   отворена  уста и  примигваики :balk_100: :balk_134: да  приемате вс. негова  дума , за  око4ателен  отговор,  а никои  не  знае  каде  се  крие  той.
Това  е  мое  мнение , Благодаря. 
мн.  поздрави и  :balk_21: на  вс.  в този  форум.
« Последна редакция: Май 23, 2007, 03:27:31 am от hrisiel »

*

hrisiel

• **
  • 79
  • non ho persso la fiducia!!!!
« Отговор #25 -: Май 23, 2007, 02:40:41 am »
Скъпа,  Мери13,
Последният   така  казан  спонт.  аборт (след  11 ден от МЦ) беШе  по  състият  на4ин, както  при  теб ,  а  ве4е    моми4етата  ти  писаха ,  4е  това  е  съсвсем  нормално, статистиките   са  го  доказали  4е   доста  голям  процент жени правят сп. аборт ,  дори  без  да   разберат  и т. н., а  тв.  и  моят  слу4еи го  знем   и  не  мисля  4е е  повод  да  се  тревожиШ  толкова   много,дори  тук   в  Италия  не му  се дават толкова  голямо  зна4ение ,а за при4ините явно   плодът  не  е   бил  годен   за  своето  развитие ,  засто?,  как ?и какво ?,  не  го   мисли .
Трябва  да  се  продалжава   напред а  не  да  се тъп4е  на  едно  място  ,  добре    бебето  става   ОК,  зна4и     се  полу4ава  и  е Повод   да  мислиШ  за  следвастото  си  IUI.

Мила ,  извени ме    но,  ако   това   ти  е  първи  аборт  и то  в  толкова  ранна  бремоност е  абсурдно  да се тревожиШ ,  Пожелавам  ти    Успех  със  следвастото  ти  IUI, и  разбира  се     успеШен  край, едно  хибаво   :balk_118:  :babbycarrage:

Успех :balk_5:
« Последна редакция: Май 23, 2007, 03:47:37 am от hrisiel »

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #26 -: Май 23, 2007, 07:16:59 am »
Мери13,подкрепям мнението на jam!!!Пробвай с аспирин как то ти е препоръчала доцент Конова. :DУСПЕХ!
*
« Отговор #27 -: Май 23, 2007, 17:16:00 pm »
Джам, ади, ако самоинициативно се взема аспирин, то от какъв вид да бъде той и в каква продължителност да се приема? Благодаря!
*
« Отговор #28 -: Май 23, 2007, 17:18:18 pm »
Аспирин 80 или 100 мг. по една таблетка дневно СЛЕД овулация.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #29 -: Май 23, 2007, 19:08:09 pm »
Уайт, благодаря ти! Изчетох доста неща за аспирина, но някои са и доста противоречиви. Трябваше първо да прочета, а не да питам!  :D
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #30 -: Май 23, 2007, 21:17:30 pm »
Аспирин 80 или 100 мг. по една таблетка дневно СЛЕД овулация.
Точно така! :D
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #31 -: Май 23, 2007, 21:21:01 pm »
Погледнах досието ти, mary_13, но ти при нас си правила само малко изследвания и нищо повече. Само по тях не мога нищо конкретно и полезно да ти кажа, съжалявам.

Димитър Кудоглу
« Отговор #32 -: Май 23, 2007, 21:27:04 pm »
Благодаря за вниманието и бързия отговор
Може би най-добре е да направя още една консултация с д-р Даскалов, като естествено нося и другите резултати.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #33 -: Май 23, 2007, 21:29:34 pm »
Да, ако имаш и други резултати, невъведени преди.
Добре е да се събере всичко и да се подходи цялостно към проблема.

Димитър Кудоглу