0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
СЕРОФЕН ?
« -: Юли 23, 2005, 14:20:33 pm »
Здравейте,
След хормонални изследвания, макар че не ми каза за някакви отклонения,  лекарката ми назначи хапчета за регулиране на цикъла едно от които е Серофен,  сега го пия за първи месец,  другото лекарство беше вид прогестерон но не си спомням точно името. Може ли някой да ми обясни за какво се прилага Серофена и колко време ще трябва да го пия.
Имаме и проблем с мъжкия фактор но за сега не сме предвидили асистирани методи в близкото бъдеще, а тук прочетох че преди инсеменация се пие Серофен.... малко се притесних...

Може и някой линк да ми дадете да попрочета  :)

*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #1 -: Юли 23, 2005, 16:01:24 pm »
Пиша малко по спомени, защото беше преди доста време, но Серофена е като Клостилбегита, т.е. изписва се за стимулиране на овулация. Когато ми правиха една от първите стимулации, лекарката ми изписа Серофен - пих го един месец, но после имаше проблем с намирането и минахме на Клостилбегит. Спомням си, че тя ми каза, че Серофена е "по-пречистен" и се понася по-добре от организма. А другото ти лекарство вероятно е Дуфастон или Утрогестан - обикновено това изписват.
*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #2 -: Юли 23, 2005, 16:09:12 pm »
Да именно Утрогестан , Оксибор форте и Неофолик, с това се лекувам сега, макар че не знам какво точно не ми е в ред :)
Неяснотата ми идва и от това кокло време ще ги пия, и след като спра няма ли пак да ми се върне цикъла в старото положение.... нередовен и оскъден.
Има ли изобщо вариант да се нормализира организмът и да функционира нормално без таблетки......
 :)

*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #3 -: Юли 23, 2005, 16:16:45 pm »
Ами от това, което пишеш предполагам, че цикълът ти е нередовен, защото имаш проблем с овулацията. Серофена стимулира овулацията и следователно би трябвало да се нормализира цикъла. Тези стимулиращи препарати /Серофен, Клостилбегит/ се пият обикновено три месеца по схема в първата половина на цикъла - от 5-ти ден май беше, а прогестерона във втората половина. Неофолик е фолиева киселина и всяка жена във фертилна възраст трябва да го пие - предпазва плода от малформации, а за Оксибор форте нищо не знам - май е някаква добавка от типа на антиоксидантите, но не съм сигурна.
На мен още след първата стимулация цикъла ми се нормализира, така че не се притеснявай. Все пак зависи как организма ти ще реагира на лекарствата. И мисля, че е добре да те следят на УЗИ по време на стимулацията. А проходимостта на тръбите проверена ли е?
*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #4 -: Юли 23, 2005, 16:24:32 pm »
Не не са ми правили изследване за проходимостта, лекарката каза че е твърде инвазивен метод/ мисля че така го нарече/ и прецени че няма за момента основание да проверява. Огледа яйчниците на ехограф и каза че са нормални, макар че на пипане единият и се бе сторил малко по-голям, направена е цитонамазка, изследване за хламиди - отрицателно и хормоните.
Какво означава УЗИ ?  :roll:

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
СЕРОФЕН ?
« Отговор #5 -: Юли 23, 2005, 16:37:44 pm »
Цитат на: elitu
Не не са ми правили изследване за проходимостта, лекарката каза че е твърде инвазивен метод/ мисля че така го нарече/ и прецени че няма за момента основание да проверява. Огледа яйчниците на ехограф и каза че са нормални, макар че на пипане единият и се бе сторил малко по-голям, направена е цитонамазка, изследване за хламиди - отрицателно и хормоните.
Какво означава УЗИ ?  :roll:

УЗИ - Ултразвукофо изследване, демек, преглед с ехограф.
а на твоята гинеколожка прати много здраве от мене и й кажи, че стимулирането със Серофен е не по-малко инвазивна процедура от проверката на проходимостта на тръбите и още й кажи, че според добрата медицинска практика, не се прилага стимулация на овулацията без предварително да се провери дали тръбите са проходими....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #6 -: Юли 23, 2005, 16:46:21 pm »
То аз хубаво ще и пращам здраве  :D , обаче какво да направя не мога да настоявам за това изследване ....
Ако го отложа да кажем с година..... късничко ли ще е .

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
СЕРОФЕН ?
« Отговор #7 -: Юли 23, 2005, 17:55:45 pm »
Правенето на стимулация без проверкана проходимостта на тръбите си е безотговорност.
Хидротубацията /вкарването на физиологична течност под ултазвуков контрол, за да провери пропускливостта на тръбите/ не се покрива от касата и струва около 70-80 лв, така че може и сама да отидеш на си направиш.
*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #8 -: Юли 25, 2005, 07:46:41 am »
И като цяло тази стимулация има ли смисъл в момента, когато няма особени шансове да имам бебе по естествен път, защото при таткото нещата не  знам до колко са се подобрили , та поне за асистирано бебе да може да стане ..... тази седмица ще правим нова спермограма

Ако все пак няма някаква индикация че нещо не ми е наред с тръбите защо да се проверяват :roll:

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
СЕРОФЕН ?
« Отговор #9 -: Юли 25, 2005, 08:26:13 am »
Често единствената индикация за запушени тръби е продължителната невъзможност за забременяване.
Ако имате доказан мъжки фактор, то тогава и стимулацията при теб е излишна.
Стимулацията е многократно по-инванзивна за организма от хидротубацията.
*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #10 -: Юли 25, 2005, 08:40:55 am »
Имаме и мъжки фактор доказан , обаче и при мен не е ясно дали всичко е наред с този нередовен цикъл, та за това ме изследваха за да знаем дали да концентрираме нещата само върху съпруга ми или едновременно да се лекуваме.
И след като се е установило явно някакво хормонално отклонение.... знам ли та затова да са ми дадени таблетките...

Тази стимулаця вредна ли е за мен? Какво точно представлява?

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
СЕРОФЕН ?
« Отговор #11 -: Юли 25, 2005, 08:51:20 am »
При стимулацията, казано с думи прости, за един месец произвеждаш няколко яйцеклетки, готови за оплождане, които нормално ще произведеш за няколко месеца.
Предполагам, че знаеш, че момичетата се раждат с опреден брой яйцеклетки.
Някои от тях загиват още преди пубертета, после всеки месец загива по една, някои загиват от вредни условия, ренгенови лъчи, замърсен въздух, лекарства и т.н.
И в един момент яйцеклетките свършват, и тогава настъпва менопаузата.
Така, че всяка стимулация без тест за проходимост на тръбите е безотговорност.
*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #12 -: Юли 25, 2005, 09:12:00 am »
Колко месеца се прави тази стимулация, на мен ми е 3ти ден .... сега много се замислих.
И все пак ако тя се прави преди да се прилагат асистирани методи ..... аз мога ли да опитам с нещо такова .... и без това съм я започнала .....
Дайте ми някакъв съвет много се обърках .....

СЕРОФЕН ?
« Отговор #13 -: Юли 25, 2005, 09:24:03 am »
Препоръчително е до три месеца, но някой ги стимулират и по шест и след това се почива. Даже четох статия, че най-много шест месеца през Живота на жената можело да се правят такива стимулации, иначе можело да се предизвика менопауза. Иначе пиенето на такива стимуланти влияе още един два месеца след спирането. Не лекуват завинаги. Така че или билки, или спирате със стимулацията, докато не проверите тръбите и докато не се пооправи мъжкият фактор. Или ако замисляте асистиран метод.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #14 -: Юли 25, 2005, 09:30:18 am »
Ние сме ясни че бебето ще е със асистиран метод - няма как да оправим нещата при мъжа ми до толкова че да е естествено, обаче ще можем да го направим поне селед 2 години, защото нямаме физическото време да стане по-рано, на 17.09.05 заминаваме извън страната и не знам дали в такъв срок имаме време да пробваме нещо .....
АКО ГИ СПРА СЕГА СЛЕД 3-тото пиене тези хапчета няма ли да си объркам цикъла и хормоните и всичко.....

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
СЕРОФЕН ?
« Отговор #15 -: Юли 25, 2005, 09:33:20 am »
Лекарката ти каза ли ти да ходиш на прегледи за проследяване на нарастването на фоликулите?
Не ги спирай, щом си ги започнала, но за следващият месец обмисли нещата.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
СЕРОФЕН ?
« Отговор #16 -: Юли 25, 2005, 09:34:42 am »
Цитат на: elitu

АКО ГИ СПРА СЕГА СЛЕД 3-тото пиене тези хапчета няма ли да си объркам цикъла и хормоните и всичко.....

е не ги спирай сега, след като си почнала тоя цикъл!
но прочети тая статия:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=228&mode=&order=0&thold=0

и си помисли за в бъдеще...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

СЕРОФЕН ?
« Отговор #17 -: Юли 25, 2005, 09:36:28 am »
Ти така или иначе си пила вече, поне си довърши курса. Пък може да стане чудо я :D Обаче задължително да се проследи на ултразвук.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
СЕРОФЕН ?
« Отговор #18 -: Юли 25, 2005, 09:56:01 am »
Може пък е най- добре да отида при докторката и да я поразпитам по-подробно какви са и плановоте за моето бъдещо развитие :P  да обясни и да обмислим дългосрочна стратегия.
А да утре  май съпругът ми ще ходи на спермограма, но не знам дали не е по- добре след ден, поледната му еякулация е била на 24.07.2005 вечерта?
 :roll:

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
СЕРОФЕН ?
« Отговор #19 -: Юли 25, 2005, 12:54:42 pm »
Спермограма се прави след въздържание от три до пет дни.
Това за вас прави - четвъртък-петък.