Разбирам мъката ти Геми, и онова чувство на заседнала буца в гърлото всеки път когато някой попита, или намекне, а ти трябва да запазиш с покойствие и едва ли не с усмивка да кажеш "Рано ни е. По-нататък."
Доскоро и аз отговарях така. Но сякаш тези отговори се натрупваха в мен като заряд, и чувствах как при следващия такъв въпрос ще изкрещя "Искаме дете повече от всичко на света но се борим със стерилитет. Знаете ли какво е това въобще!".
В един момент реших, че ще споделя истината с най-близките. Обяснявах колкото мога по-научно, и с вяря че ще се справим. Не исках да прехвърлям болката си на слушателя. Тогава лъсна отношението на накои, които считах за приятели. Имаше реакции от сорта "Ама нали проблема е в него, кво си виновна ти." ,"абе я се успокойте, не го мислете","за какво са ви деца, това са много разходи". Това са реакции на хора, които се считат за ителигентни, и за мои приятели. Не аз бях за съжаление, а те....
Наскоро една позната, козметичка при която ходех преди време ме срещна. Преди да каже добър ден попита: Е не си ли бременна вече, нали ти се омъжи миналата година. Господи колко яд се образува е мен за миг. Исках да й кажа че е една проста селянка, да я нагрубя, да я ударя. Как смее да бърка в раната ми. Каква ми е тя?! Сигурно съм лош човек, но тогава усетих че искам да бъда още по-лоша. Нечовешка сила събрах за да кажа "не, не съм бременна". Добре, че разговора приключи до тук.
Старая се да бъда силна, и да не позволявам болката да ме обвземе. Времето минава и става все по-трудно. Коментарите няма да спират, а ще се увеличават. Хорската простотия няма да намалее и знам че ще има още много такива ситуации. Но аз ще се оправя. На инат ако трябва, но няма да им се дам. Не им се давай и ти.