0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
След клостил накъде?
« -: Юли 26, 2005, 09:50:47 am »
Здравейте момичета.Пих 2-ва месеца клостил и сега започвам трети последен курс.Доколкото разбрах като отида на фоликулм. ще ми бие прегнил.Чудя какво следва след това?Какви изследвания трябва да се направят освен хламидия?
*
След клостил накъде?
« Отговор #1 -: Юли 26, 2005, 09:56:58 am »
Според мен е трябвало хламидията да я направиш преди да започнеш да пиеш Клостилбегит. Не казваш дали ще правите инсеминация или естествено. Кажи повече за да може да ти се отговори.
*
След клостил накъде?
« Отговор #2 -: Юли 26, 2005, 12:07:20 pm »
Правим опити от известно време и нищо не става.Реших,че е крайно време да отида на лекар.Оказа се,че нямам ову.Започнохме с клостил вече 3-ти месец.За инсеминация мисля,че е рано,защото ние не сме си правили никакви изследвания и незнаем все още къде е проблема.Сега ще видим как ще завърши със стимулацията и ако няма резултати ще продължим натам.Само,че това натам ми е твърде неизвестно.Затова питам момичетата които вече са минали по този път да ми кажат какво трябва да правим по-натам.Тук има много компетенти хора и ми се иска да чуя и тяхното мнение освен това на докторката.
*
След клостил накъде?
« Отговор #3 -: Юли 26, 2005, 12:12:17 pm »
Безсмислено е да пиеш Клостилбегит, ако не си правила цветна снимка. Спермограмата също е задължителна.
Как се установи че нямаш ову?
Насочи се към специалист занимаващ се със стерилитет, а не обикновен гинеколог.
*
След клостил накъде?
« Отговор #4 -: Юли 26, 2005, 12:31:36 pm »
Липсата на ову се останови с ултразвук.След ката започнахме стимулацията всичко е наред.Всеки месец ходя и двата пъти имаше фоликули,но сега като отида пак на фол.мисля,че ще ми бие прегнил.Спермограма направихме вчера,но резултатите не са готови.Мисля,че още е рано да мисля зя стерилитет,защото може да се окаже проблема само в липсата на ову за което много се надявам.
След клостил накъде?
« Отговор #5 -: Юли 26, 2005, 12:51:23 pm »
Добре е , че имаш ову, но защо не са ти направили цветна снимка, и защо след като е установена не са те гледали за да се види дали се е спукал сам фоликула или е необходимо да ти бият прегнил. И всички изследвания се правят преди започване на стимулация, а не по време и след нея. Спермограмата е първото нещо , което се прави, от там се започва. Наистина и аз мисля , че трябва да отидеш при друг лекар, който да е наясно с проблемите ,свързани с репродуктивната система и стерилитета. Желая ти успех.
*
След клостил накъде?
« Отговор #6 -: Юли 26, 2005, 13:03:33 pm »
А_s_n  казаха ли ти на какво се дължи липсата на овулация, ето например при мен пролактина е висок и нямам овулация.Сега трябва да пия лекарства за да го смъкна.Инъче с клостилбегит и аз имам овулация но това е временно решение както знаеш-само 3 месеца и след това почивка.
*
След клостил накъде?
« Отговор #7 -: Юли 26, 2005, 13:06:23 pm »
Здарвейте,
Пета да те попитам само ходили при някой ендокринолог?Да споделиш опит и малко инфо.
Мерси предварително!
*
След клостил накъде?
« Отговор #8 -: Юли 26, 2005, 14:24:02 pm »
Здрасти, да ходих на ендокринолог и ми изписа да пия Бромокриптин,но аз понеже имам и други хормонални проблеми другата седмица ще ходя пак на ендокринолог, само че друг.Не мога да ти дам кой знае каква информация защото за пръв път се сблъсквам и аз с подобен вид лекари и май не уцелих правилният избор от първия път. :( Но продължавам напред.
*
След клостил накъде?
« Отговор #9 -: Юли 26, 2005, 14:34:53 pm »
Съжалявам,
кажи поне при кой да не ходим :(
*
След клостил накъде?
« Отговор #10 -: Юли 26, 2005, 14:48:33 pm »
Виж аз не искам да кажа че не е добра-просто ходих при нея с направление и естествено тя не се задълбочи много,много.Инъче казват че е добра и може би при други обстоятелства бих била доволна от нея.Пък и има нещо друго което съм го казвала много пъти един е доволен от един лекар, друг-от друг. :wink:
*
След клостил накъде?
« Отговор #11 -: Юли 26, 2005, 19:58:20 pm »
Освен УЗ друго нищо не сме правили.Сега мисля на своя глава да си направя изследвания,но незнам при кой доктор да отида.За мен всички са еднакви.Все пак моля който е минал по този път да ми каже какви изследвания трябва да си направя.За тръбите и хламидията разбрах.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
След клостил накъде?
« Отговор #12 -: Юли 26, 2005, 20:57:06 pm »
ASN -просто, ясно и точно ти казвам: СМЕНИ СИ ЛЕКАРЯ! ПРЕСТЪПЛЕНИЕ  е да те стимулират без проходимост на тръби два месеца и без направена спермограма! Нямам думи
*
След клостил накъде?
« Отговор #13 -: Юли 26, 2005, 21:53:44 pm »
Леле направо незнам какво да правя.Все си мислех,че това е лекарят за мен.Това е единствената лекарка която прави нещо.Преди една година ходих в майчин дом (още незнаех за този сайт и отзивите за болницата).Там отидох при светилото на болницата.Първо апаратурата е под всякаква критика.Легнах да ме преглежда и-прегледа премина в лекция на един студент.Няма да споменавам как съм се чуствала с два чифта очи вперени в мен.След изповедта ми от колко време не мога да забременея доктора ми каза-Момиче нищо ти няма.Ако не забременееш след 6м. ела пак.Ок послушах го,но все бебе нестава и нестава.Реших,че трябва да отида на друг лекар.След дълги разпити на мойте приятелки имаше две еднакви мнения за лекарката при която ходя в момента.Аз доста резервирано първия път я попитах в какво ще се състой лечението и тя ми каза първо ще проверим ОВУ-то.Просто като ми обърна внимание реших да и се доверя,но сега вече се колебая.Като чета и другите момичета какво пишат за лекарите си не са по-различни от моята.Честно казано вече незнам къде да отида и на кой да вярвам.
*
След клостил накъде?
« Отговор #14 -: Юли 27, 2005, 07:38:39 am »
В сайта на зачатие има много хубава статия за "изследвания при жената", можеш да я прочетеш(понеже не знам как да я направя активна), но и мъжът ти задължително трябва да направи спермограма ако до сега не е. :wink:
*
След клостил накъде?
« Отговор #15 -: Юли 27, 2005, 09:49:01 am »
Благодаря ти намерих всичко което ме интересуваше.Сега мисля като отида да попитам докторкота да направи цветна снимка и хламидия.Ако ми откаже ще я сменя.Мъжът ми си направи спермограма,но не е готова.Благодаря ви зя отговорите и вниманието :D
*
След клостил накъде?
« Отговор #16 -: Юли 27, 2005, 14:06:17 pm »
Дори и да не ти откаже цветна снимка и да ти я направи не се знае как ще действа по-нататък. Така, че я сменяй веднага. Никой специалист по стерилитет няма да ти назначи Клостилбегит преди цветна снимка.А тя го е направила.
Не си губи излишно времето и парите.
След клостил накъде?
« Отговор #17 -: Юли 28, 2005, 09:46:55 am »
Цитат на: gybka
Дори и да не ти откаже цветна снимка и да ти я направи не се знае как ще действа по-нататък. Така, че я сменяй веднага. Никой специалист по стерилитет няма да ти назначи Клостилбегит преди цветна снимка.А тя го е направила.
Не си губи излишно времето и парите.

Не забравяй най-важното - здравето!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
След клостил накъде?
« Отговор #18 -: Юли 28, 2005, 11:09:40 am »
В понеделник трябва да ходя на фол.немога толкова бързо да реша къде да отида.Явно ще се наложи и този път да отида,но след това незнам.Чудех се за Шейново за семейно планиране,но не съм много наясно в какво се състой,какво се прави и т.н.Ако вие сте запознати или сте ходили моля да обясните малко по-подробно.Със сигурност ще сменя лекарката,но не ми се иска сега да изпусна момента все пак съм пила клостила този месец.