0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mama_tedka

• **
  • 50
  • Децата са най-голямото богатство!
След усложнен спонтанен аборт в 6 г.с. загубих бебчо. :(А го заченахме с толкова любов и копнеж...Всичко това се случи по-малко от месец преди сватбата ни-бяхме решили с мъжа ми точно в големия ден да съобщим голямата и чакана вест,но уви...
Нито един лекар не ми каза,не загатна дори каква може да е причината.Момичета,мъката ни е голяма,детенцето ми го няма вече,мъжа ми е съкрушен и се обвинява...Опитвам се да съм по-позитивно настроена,да не тревожа хората около мен ,но е трудно...смазващо трудно.Изчетох всичко в интернет,всяка статия,всяко мнение и ненамирам отговор на въпроса Защо се случи.Всичко беше наред,а така да приключи.
Единственото което чувствам сега е празнота...
Re: Бебчо го няма вече....остана тъга и празнота
« Отговор #1 -: Май 30, 2007, 09:08:25 am »
Съжалявам за случилото си :(. Но много жени в ранни седмици получават спонтанни аборти. Сигурна съм, че скоро ще имаш своето бебче и ще бъдеш щастлива!
« Отговор #2 -: Май 30, 2007, 09:11:34 am »
Съжалявам  :(

lb2f
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Май 30, 2007, 09:33:33 am »
първо, да изразя съчувствие към случилото се.
второ, все пак искам да ти обърна внимание, че в 6-та гестационна седмица не може да се говори за "бебе" и за "дете". това все още е оформяща се купчина клетки. така си го написала - "няма го детенцето вече", че на човек може да му настръхне косата". колкото и да ти е мъчно в момента, осъзнай, че има огромна разлика между ранен спонтанен аборт и загуба на дете.
ако се разровиш из темите в тези форуми, ще видиш, че това е един от най-често задаваните въпроси - "защо се случи?". и отговорът е винаги един - "защото така се случва много често. природата коригира грешките си."
за да се случи ранен спонтанен аборт, най-често причината е хромозомен дефект в ембриона. случва се почти на всяка жена. обикновено не се повтаря. не търси причини, а се успокой и мисли за сватбата си. бебето тепърва ви очаква.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mama_tedka

• **
  • 50
« Отговор #4 -: Май 30, 2007, 09:50:23 am »
Дано да е скоро-чул те Господ!
Взимам си бележка за написаното детенце,но независимо че беше в ранен стадии да развитие аз го възприех точно така...
*
« Отговор #5 -: Май 30, 2007, 09:52:35 am »
Съжалявам!  :sorry:   :bighug:
Все пак искам да ти обърна внимание, че в 6-та гестационна седмица не може да се говори за "бебе" и за "дете". това все още е оформяща се купчина клетки. така си го написала - "няма го детенцето вече", че на човек може да му настръхне косата". колкото и да ти е мъчно в момента, осъзнай, че има огромна разлика между ранен спонтанен аборт и загуба на дете.
ако се разровиш из темите в тези форуми, ще видиш, че това е един от най-често задаваните въпроси - "защо се случи?". и отговорът е винаги един - "защото така се случва много често. природата коригира грешките си."
за да се случи ранен спонтанен аборт, най-често причината е хромозомен дефект в ембриона. случва се почти на всяка жена. обикновено не се повтаря. не търси причини, а се успокой и мисли за сватбата си. бебето тепърва ви очаква.
:good_post:

*
« Отговор #6 -: Май 30, 2007, 10:06:09 am »
Съжалявам много за ужасното ти преживяване! Съгласна съм, че има огромна разлика между ранен спонтанен аборт и загуба на дете, но те разбирам, защото болката е голяма. Купчинка клетки, в която започва да тупти сърчице..., разбити надежди, нови страхове... загубата си е голяма, поплачи си и после се обърни с надежда към бъдещето, къдете те чака твоето детенце.
Прегръщам те, мила!
*

mama_tedka

• **
  • 50
« Отговор #7 -: Май 30, 2007, 10:16:49 am »
lora.d благодаря за разбирането-найстина е смазващо,но се надявам скоро да се похваля и с хубава новина :)
Благодаря на всички Ви момичета!
*
« Отговор #8 -: Май 30, 2007, 10:54:59 am »
Мила Теди, съжалявам за случилото се.
Наистина природата коригира грешките си, както е написала jam.
Трудно е, но имай сили и вяра.
А сега се отдай на подготвяне на сватбеното тържество и кой знае ... на месения месец може да се похвалиш :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

mama_tedka

• **
  • 50
« Отговор #9 -: Май 30, 2007, 11:05:57 am »
Малко уточнение-сватбата ни мина,на 12 май си казахме ДА с мъжа ми...Момичета извинете за грешката
*
« Отговор #10 -: Май 30, 2007, 11:14:01 am »
mama_tedka, и аз така възприемам малката купчинка клетки още от първите дни едва ли не. Сигурно има разлика, както ни е писала jam, но никой не знае колко те боли. Всеки чувства болката индивидуално. Пожалавам ти да се наплачеш хубаво, да си изстрадаш и с нови сили да поемеш пътя към твоето детенце, защото на него му трябват силни мама и тате! :flower:
*

mama_tedka

• **
  • 50
« Отговор #11 -: Май 30, 2007, 11:32:54 am »
Благодаря на всички ви момичета-разбирането и утехата значат много за мен!
« Отговор #12 -: Май 30, 2007, 13:36:06 pm »
Съжалявам, мила :balk_144: Дано повече не изживяваш тази болка  :sorry: Приеми, че е било нещастна случайност и гледай все напред.
*
« Отговор #13 -: Май 30, 2007, 17:14:37 pm »
Съжалявам за загубата ти, но момичетата са прави! Не търси причина, защото няма да откриеш - нито ти, нито съпругът ти имате вина! Сега си повечко шокирана от това, което ти се е случило, но ще се съвземеш. Имаш цялото време на света - толкова си млада още! Радвай се на младоженството си и бъди сигурна, че следващият път всичко ще е наред!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #14 -: Май 30, 2007, 18:47:25 pm »
Мama_tedka , не унивай!
 :rainbow:Чадър и детелина от мен, да се скриеш от сълзите и късмет за утре!!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #15 -: Май 30, 2007, 19:24:55 pm »
Съжалявам. :(
Желая ти скорощно щастие!...Всяко зло за добро!
:bighug:
« Отговор #16 -: Май 30, 2007, 19:31:44 pm »
Съжалявам...  :(
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #17 -: Май 30, 2007, 20:26:50 pm »
Мила mama_tedka, толкова съжалявам за станалото! Наскоро преживях същото. Но, нали знаеш - нещата, които не ни убиват, ни правят по-силни...Ще е тежко и ще боли, но вярвам, че ще намериш сили да избършеш сълзите и да продължиш напред...Към многото хубави неща, които те очакват!  :bighug:

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #18 -: Май 31, 2007, 21:12:47 pm »
Съжалявам много... :(
Желая ти много сила и смелост да превъзмогнеш болката и съвсем скоро да бъдеш щастлива отново.

Според моето разбиране такова понятие като " купчина клетки " не съществува и звучи като все едно, че не става дума за човешко същество, което ще се роди след 9 месеца. 
Дори и в ранна бременност това е  човек. Не случайно в много страни аборта е забранен със закон.

За съжаление света не е перфектен и се случват " грешки " от различно естество.
На нас хората не ни е дадено да разполагаме с живота.
« Последна редакция: Май 31, 2007, 23:21:25 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

mama_tedka

• **
  • 50
« Отговор #19 -: Юни 01, 2007, 12:26:31 pm »
deep,благодаря за разбирането.Независимо ,че живота понякога е гаден,независимо че се чувствам смазана и празна,вярвам в доброто и в началото на новия живот.Искренно се надявам скоро време да се похваля с хубава и чакана новина.
Прегръщам всички ви :bighug: