0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Не мога да забременея
« Отговор #20 -: Юни 02, 2007, 17:54:05 pm »
джуфи, това, че имаш редовна менструация и овулация не значи че не е възможно да имаш хормонален проблем. добре е да си провериш хормоните, все пак. по-голямата част от хормоните се изследват в началото на цикъла, между 2 и 5 ден, и прогестерона седмица след овулация. все пак е добре лекар да ти назначи изследванията.
за секса - 3 пъти месечно не е малко, ако е гогато трябва. лекарите, които са ми мерили фоликулите са ми препоръчвали 2 пъти, през ден, около деня, в който се очаква да се пукне фоликула. ако не е когато трябва, няма значение колко пъти...
за серопрама - определено не пречи, по-скоро помага, нали ти помага на психиката и нервите :wink: а като стане чудото, ще е добре да го спреш за всеки случай (само не мога да разбера защо взимаш именно серопрам, от няколко години има ново поколение на този медикамент - ципралекс, по-добър е и може да се взима по-малка доза. не знаех че все още изписват и серопрам...)

*
« Отговор #21 -: Юни 02, 2007, 22:15:56 pm »
Да чувала съм за Ципралекс. Seroprama ми го изписа д-р Найденова, която е доста добър психиатър. Всъщност тя ми беше изписала и други антидепресанти, но след като ги взимах 6 месеца качих 5 килограма и моментално поисках да ги спра. Спирането не беше лесно, защото имах психологическа зависимост към хапчетата и така останах само на Seropram, който в най-скоро време ще спирам. А може ли някой да ми каже дали има някакви признаци за нарушение на хормоните. Аз когато бях в депресия си мислих, че може да е нещо от щитовидната жлеза и си изследвах хормоните MAT и TAT ли беше, нещо такова, трябва да проверя в изследванията. При тях всичко беше OK. Моля ви дайте някакви съвети по въпроса.  :a_cat_01:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #22 -: Юни 02, 2007, 22:23:02 pm »
когато съм пиела антидепресанти, съм ходила периодично при психотерапефта си. не съм търсила помощ от форуми, а от човека на когото съм се доверила. така че моя съвет е: слушай си психотерапефта и когато спираш приема на антидепресантите го прави постепенно, така както те е инструктирал лекуващия. ципралекса е добър медикамент за целта. ако се чустваш нестабилна - не сприрай приема на лекарствата на своя глава. депрсиите се отключват от много и различни фактори, не търси причините сама. желая ти късмет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #23 -: Юни 02, 2007, 22:33:21 pm »
Естествено, че и аз съм ходила периодично на психотерапевт. Просто казвам, че ако забременея ще трябва да спра лекарството, защото не се знае за страничните му ефекти. Това ме е посъветвал и самия доктор. :lol:
*

evro

• 5167
« Отговор #24 -: Юни 02, 2007, 22:40:29 pm »
да, това е добре че го държиш в течение. иначе имам дружка която спря антидепресантите си когато видя положителен тест. искам да кажа че ако състоятието ти налага да си пиеш хапчетата, то по-добре си ги пий. а ако си стабилна пробвай само с терапия /дъра-бъра с психото/ :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #25 -: Юни 02, 2007, 23:06:26 pm »
Благодаря ти за отговорите. Сега се чувствам добре, но понякога особено като ми дойде ми става зле. Поредния жалък опит за бебеправене се оказва напразен. Ядосвам се, упреквам се че имала възможност да имам деца и съм я пропиляла. После се успокоявам. Незнам понякога си мисля, че всичко това с проблемното забременяване е някакво наказание заради абортите. Тази мисъл много ме измъчва. Всички ти казват не мисли за това, а аз не съм робото и не съм програмирана да си изключвам мислите. Естествено, че не искам да мисля, но не се получава. Особено при вида на толкова майки по улиците. При всеки цикъл си казвам другия месец ще стане и така докога просто незнам. Уви, това е положението. Радвам се, че съществува този форум. Така намирам някаква утеха, а и получавам страшно полезна информация. :cheerleader:
*

evro

• 5167
« Отговор #26 -: Юни 02, 2007, 23:13:58 pm »
форума наистина е прекрасен и много полезен, но и в сайта на Зачатие са публикувани десетки статии и информация която е смляна и достъпна за потребителите. не се обвинявай и не се обръщай назад, пътя до зачатието е еднопосочен, НАПРЕД мило момиче само напред! :)

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #27 -: Юни 02, 2007, 23:33:13 pm »
Благодаря ти за милите думи. Ще гледам напред и ще се боря. "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще", нали така са казали хората. Мисля че днес доста си излях от душата и сега наистина се чувства по-добре. Чакам следващата овулация и дано опитите са успешни. :hello:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #28 -: Юни 03, 2007, 19:45:14 pm »
Е, какъв е проблемът със свършването не разбрах?
И не пускай нови теми за едно и също нещо, защото забравих каква беше твоята история и сега трябва да търся в старите.
Двете ти тема са слети вече.
Къде правихте спермограмата?
Направи си тест за проходимост на тръбите вместо да търсиш антидепресанти.
« Последна редакция: Юни 03, 2007, 19:51:27 pm от Lali »
*
« Отговор #29 -: Юни 03, 2007, 20:34:35 pm »
не мисля че антидепресантите и теста за проходимост на тръбите се изключват взаимно :)
знам колко е трудно да си оправиш психиката, когато нервите започват да ти пречат физически. антидепресантите са добър и безопасен начин да ти помогнат да се справиш. аз всъщност исках да кажа на djufi - не се притеснявай от това, че ги пиеш. като забременееш, ще ги спреш. аз съм почвала и спирала на 3 пъти... 2-рия път ги спрях на своя глава, щото реших, че съм се оправила, а и се притеснявах, че ако забременея ще ми пречат... е, беше грешка, чувствах се доста зле няколко месеца и се наложи да почна пак. но след като се поуспокоих, а предполагам и по други причини, стана и чудото. говорих с лекаря веднага след положителния тест и ги спрях постепенно за 2 седмици. да чукам на дърво, справям се доста добре и се надявам да е така и занапред -  и с психиката и с бременността :) казват че бременноста влияе добре на такива състояния.
така че, антидепресантите не ги мисли :) направи си изследванията и... успех!!!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #30 -: Юни 03, 2007, 21:31:16 pm »
Колкото и да пие антидепресанти, Пиппи, ако са и запушени тръбите никога няма да забременее.
*
« Отговор #31 -: Юни 04, 2007, 11:08:00 am »
Колкото и да пие антидепресанти, Пиппи, ако са и запушени тръбите никога няма да забременее.

спор няма :)
и аз имах други проблеми, освен нервите. т.е. може би проблемът с нервите произтича от другите проблеми и от дългото чакане и т.н., всички знаете как е...
просто исках да кажа, че антидепресантите не пречат на изследванията и на забременяването.

*
« Отговор #32 -: Юни 04, 2007, 17:13:06 pm »
Приятелят ми си прави спермограмата в Цибалаб. И възможно ли е да му има нещо при положение, че два пъти съм забременявала от него. 99% съм сигурна, че не ми е изневерявал. И двамата нямаме венерически заболявания. А за антидепресантите някои от вас не са ме разбрали. Те нямат нищо общо с опитите ми за забременяване. Тях започнах да ги пия по съвсем други причини още преди 2 години. А опитите ги започнах през есента. Може ли някой да ми каже какви последствия може да имат тези 2 аборта по желание. Правих ги преди 7 години при добър лекар. Всичко мина много добре, никаква болка, силни антибиотици, напълно редовни цикли, въобще все едно нищо не е било. Всичко прегледах, само тия тръби остнаха. Ще се радвам хора със сходни проблеми да ми пишат за това как е при тях. :flower:
*
« Отговор #33 -: Юни 04, 2007, 17:37:00 pm »
може би е добре да изчакаш да мине година от началотот на опитите ви, все пак 6-7 месеца не са ужасно много... ако пък се притесняваш и нямаш търоение, провери тръбите.
успех :)

*
« Отговор #34 -: Юни 04, 2007, 17:39:46 pm »
Можете да повторите спермограмата в клиника по стерилитет. Тази от Цибалаб е със съмнителен резултат най-вече по отношение на морфологията.
Първо зачестете контактите и после проверявай тръбите си.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #35 -: Юни 04, 2007, 18:43:21 pm »
Здравей и от мен, Джуфи  :)
Аз съм съгласна с Уайт, че трябва да си направите нова спермограма в специализирана клиника по стерилитет, а не в някаква (независимо колко "добра") лаборатория. 8O Казвам го защото и при нас първата СГ беше в лаборатория и се оказа с далеч по-добри резултати (както казва Уайт) за морфологията, а като я повторихме на по-подходящо място,истината лъсна.. :x Така че това е пътят.. А по въпроса за това, че имаш 2 аборта от същия младеж, мн. хора могат да ти кажат, че това не е гаранция, че проблемът не е в него. Все пак това е станало преди дооста време.  Иначе за спорадичния секс те разбирам напълно. И нашата връзка е от 10 години и на моменти е наистина трудно, но няма как.. Нали сме "слабия пол" та все трябва да измисляме "пъклени планове"  :evil: я за съблазняване я за нещо друго :bellydance: а да постигнем хуманните си цели. Така е, мила. Мъжете обичат да бъдат ласкани и ухажвани. И честта се пада на нас.. Кой е казал, че ще ни е лесно? Стискай зъби и действай :bed:

*
« Отговор #36 -: Юни 05, 2007, 16:46:34 pm »
Благодаря ти за милите думи. Ще поискам от приятеля си да си направи нова спермограма, но този път в някоя специализирана клиника. Можете ли да ми препоръчате някоя. Скоро трябва да съм в овулация. Аз си меря температурата всяка сутрин, но си правя и тестове, защото ми е малко тлудно да я разчитам правилно. И ще трябва да приложа някои женски хитринки пък да видим какво ще стане. Нали трябва да се прави секс поне 3 последователни дни, та не знам как ще стане. За 1 път да, но за три. Откакто почнахме бебеправенето не ми се е случвало такова нещо. Всъщност и това е най-изнервящото в цялата тази ситуация. Сигурно си мислите, че вече нещо не се привличаме. Но не е така. Всичко е в психиката. Ще продължавам с опитите, и ако до есента нищо не се получи ще си направя лапаро. И ако с неговата сперма всичко е ОК започвам инсеминации. Просто вече нямам търпение. Толкова много искам дете. :pink_dust_1:
*
« Отговор #37 -: Юни 05, 2007, 17:43:23 pm »
НЕ трябва да се прави секс в три последователни дни. по-добре е през ден около овулацията, така сперматозоидите са по-качествени, а и няма как да пропуснете момента. това са ми го препоръчвали лекари.
Успех!

« Отговор #38 -: Юни 05, 2007, 18:07:50 pm »
Приятелят ми си прави спермограмата в Цибалаб. И възможно ли е да му има нещо при положение, че два пъти съм забременявала от него.

И мойто мило има син от първия си брак, ама на - сега сме с диагноза "астенозооспермия" и с пълна сила се насочваме към второто си ИКСИ. Не трябва да се забравя, че много фактори оказват влияние върху сперматогенезата - цигари, нездравословен начин на живот, стрес, запарване, тесни дънки, тесни слипове, и какво ли още не....

Цитат
Можете да повторите спермограмата в клиника по стерилитет. Тази от Цибалаб е със съмнителен резултат най-вече по отношение на морфологията.
Напълно подрепям White  :D

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #39 -: Юни 05, 2007, 22:08:25 pm »
За съжаление, доколкото знам яйцеклетката САМО теоретично живее до 24 часа в женския организъм, а практически май животът й беше до 12-тина часа само. Но дори и да бяха 24 часа, със секс през ден би могло да стане само ако единия ден си правила секс вечерта а следващия път е след 24 часа (т.е. на сутринта) и всичко това ако сперматозоидите са с достатъчно дълга преживяемост. За съжаление това е горчивата истина. Иначе и на мен гинеколог ми беше казал за това през ден ама нещо не ни се получава... Моля ако греша в теорията си някой да ме поправи.