Здравей!
Отделно от теб бях пуснала тема, под ник Разтревожена бях пуснала подобна тема. Сега ще ти кажа какво стана при мен. След като се прегледах при моята лекарка, с нея обсъдихме какви са вариантите, ако бременността е наистина желана. Тя дойде с мен до Рентгеновото отделение, за да поговорим там с лекарите какъв е точно апарата и с какви параметри е рентгеновото облъчване. Те самите казаха, че дозата лъчение, което са ми дали е много подпрагово и няма да имам проблем. Но за всеки случай ми дадоха телефона на една лаборатория в БАН, където контролират самите рентгенови апарати, за да направим справка за параметрите на самия апарат и кога последно е бил проверяван и контролиран. От там ни казаха същото и че апаратът е изправен и облъчването е минимално. Но за всеки случай ни насочиха към ВМА в София с една радиологична лаборатория и там правят замервания на дозата лъчение, която си получила (ако е нужно такова изследване). На мен ми казаха, че при дозата, която съм получила при рентгеновата снимка, не се налага измерване. Ако желаеш, остави мейл за връзка и ще ти дам координати. Вярно е, че тези консултации не решават вместо теб, но все пак са основа, върху която да стъпиш, когато с гинеколога ти взимате заедно решенията по отношение на бременността. Аз реших да продължа напред с бременността и сега ми предстоят биохимичния скрининг и амниоцентезата:)