Лейди11, какъв е този протектор за леглото!? За стерилизатора, на мен такъв за 8 шишета ще ми върши ли работа, тоест ще ми стигне ли? Всъщност ако кърмя, за какво ще са ми шишенцата, освен за водичката? Лейди, ще чакам да разкажеш за тоновене в сряда. Кога се слушат, от коя седмица натам и това прави ли се при нашите лекари? Защото като се сетя за ЖК в Тина Киркова и ми призлява. Аз също мога да ида в МД.
Протектора за легло е ето това
Мисля, че ще ти стигне стерилизатор за осем шишета. Иначе си вземи шишета и биби, дори да кърмиш, защото е възможно примерно да ти се наложи да ползваш замразена кърма.
Тоновете се слушат от края на осмия и началото на деветия месец поне веднъж седмично. То тва с тоновете е да чуеш само сърчицето на бебо без да се прави узи. Прави се на ЖК а и да ти кажа не ми се иска да занимавам док с такива елементарни неща, като виждам на какво напрежение са подложени в клиниката.
За спането, четири спални комплекта ще ми стигнат ли, като за начало? Освен това трябва одеялца и спални чувалчета, нали? Тъй като отсега имам заявки от приятели за точно тези подаръци, да купя ли на всяко бебе само по един комплект като за начало?
Ми аз съм купила два комплекта, единия от който обаче не става за легло 140/60, а е по-голям и мисля да си купя още един комплект. Не бързай да купуваш дебели одеяла или олекотени завивки - все пак чакаме летни бебета.
Относно количките. За близнаци няма голям избор, за съжаление. Все са ниски, летни /с чувалчета за отгоре/ и на мен ми се струват супер тесни и къси. Но какво да се прави. Засега съм се спряла на един модел на Чиполино-Туини. Не е скъпа-350лв. или на Бертони, малко по-евтина е. В тази връзка кога най-рано могат да се изведат бебетата на разходка след раждането.
Бих заложила на Чиполино пред Бертони. И двете са китайски, но чиполино като че ли /съдейки от темите в бг-мама/ са по-качествени. Ние окончателно сме с тази количка
В нета има списъци с необходимите неща, но дали всичко влиза в употреба!?
Хм, дано не съм супер досадна с въпросите си, много ви благодаря предварително.
Еми не всичко би ти влезнало в употреба още от първия миг. Аз примерно няма да купувам бебефон - просто не ми трябва. Също няма да купувам въртяща се играчка за над леглото и активна гимнастика, а за вибриращ шезлонг пък да не говорим. Имам си малко по-особено мнение по въпросите за тези артикули.
Меджу другото, проведох един разговор с педиатърът, което смятам да ангажирам за проследяване на бебо. Та нейните съвети в кратце:
1. Дрешките и спалното бельо се избира от памук, по възможност с по-малко цветове /щампите на някои дрешки се оцветявали с боя, която предизвиква алергични реакции/;
2. Козметика - Себамед или Мюстела;
3. Прах за пране - Саво /израелски/ без да се ползва омекотител;
4. Шишетата и бибероните ми каза да си ги избера измежду НУК, Чико и Авент, а за силикон или каучук обясни че бебето само ще си избере.