0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните 4-та част!
« Отговор #160 -: Юни 18, 2007, 13:12:21 pm »
 kassi, само за размера на легълцата да вметна, че в bg-mama четох, че 70/140 се водел по-нестандартен и по-трудно се намирали чаршафи, завивки и т.н. Ако искаш поразгледай по магазините първо (да видиш дали е вярна тази информация). Ако са по поръчка не биха ли могли да ти ги направят 2в1 т.е. да стават и на кошарки, а като ти трябват легълца, да се махат пречките отпред? Ако ще ги правиш така, много е важно загражденията да са високи поне 60см, защото бебчовците се катурвали през тях като тръгнат да се изправят в кошарката. Това във връзка, че аз си бях харесала легло "Тренд", но пак в bg-mama четох, че това му е голям недостатък.
 Успех - и аз не съм суеверна, но съм решила да си купя само по-дребните неща, а по-едрите по списък бабите да се оправят. И без това ще горят от желание да правят нещо докато съм в болницата :lol:, така ще отърва Милото от превъзбудени гости.
« Отговор #161 -: Юни 18, 2007, 14:07:30 pm »
kassi, само за размера на легълцата да вметна, че в bg-mama четох, че 70/140 се водел по-нестандартен и по-трудно се намирали чаршафи, завивки и т.н. ти.
Няма страшно, намират се без проблем. нашето легло е с такъв размер, чаршафи си купих няколко комплекта страхотни -от Бебе маркет в Иван Вазов и в магазина, откъдето ни е леглото -Дибо.
За пазаруването -аз купих първите неща след като бях влязла в седмия месец. За след раждането бяха останали -леглото, количката, помпата и бебефона -но всичките ги бях избрала предварително. Една позната ми каза, че ако все пак съм суеверна мога да си купя всичко, което искам и да го оставя някъде другаде, в смисъл да не стои вкъщи -аз ги дадох на маяка ми. Тя ги беше изпрала и изгладила и ми ги донесе след раждането.
Хайде приятно пазаруване :D Това е страхотен момент. Не се лишавайте от него.
<br />[link=http:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #162 -: Юни 18, 2007, 14:21:50 pm »
За  легло 140/70 се води стандартен размер и за него има матраци и спално бельо в изобилие по магазините. В такова легло детето може да спи поне до 4-5 годишна възраст. Моето вече е монтирано в спалнята и не изглежда никак малко. Матракът го поръчах от Хепи дриймс на Стамлобийски защото ги водят хипоалергични и ортопедични. Купих си и протектора за матрак. 
Аз лично няма да купувам отделна кошара за игра, защото първо няма къде да я поместя, и второ разчитам, че живея в къща и на двора мога да устроя доста повече забалвения на вече поотраснал бебок.
Ако трябваше да избирам обаче, бих си взела от тези неща дето им викат басейн за игра - струва ми се по-широко и по-функционално.

За стерилизатора - все още не съм купила, но съм се ориентирала към електрическия на чико за 8 шишета.

Помпата за кърма - в сряда ще ходя да ми слушат тоновете в майчин дом и направо ще си питам акушерките какво препоръчват те. Всеки случай елктронната на авент няма да купя, щото не съм дъщеря на Рокфелер.

Приятно пазаруване на всички!

« Отговор #163 -: Юни 18, 2007, 15:06:56 pm »
За количките да ви предупредя - Чико например имат много добра гама, обаче и страшно неритмичен внос. Ако сте си харесали нещо тяхно и го няма в момента, в магазина на Чико (на автогарата) може да се капарира и да ви запазят количка, като има внос. Може даже да се плати цялата и да си стои в техния склад, докато се появи малкото човече. Аз не знаех тази подробност за вноса и съответно нямаше "моето" Чико. Мъжът ми отиде да купи количката, която ми беше план Б, но я сбъркал и купил друг модел. А той хем беше танк, хем не се сгъваше напълно, абе драма. Накрая пак си купих Чико, ама доста се измъчих междувременно. Така че аз бих си избрала и капарирала важните големи неща, да не стане после беля :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #164 -: Юни 18, 2007, 15:18:48 pm »
Благодаря ви за съветите на всички и изказаните мнения!

Искам леглата да са 140/70, за да ги ползваме поне до 5-6 годишна възраст, макар че ако наследят ръста на родата на мъжа ми /2 метра  :lol:/ сигурно ще им омалеят бързо, ама здрави да сме. Загражденията със сигурност ще са над 60см. Значи аз съм си измислила /силно казано измислила/ следния модел. Само отпред решетка, под леглото две нива чекмеджета и възможност за повдигане, когато са новородени, за да не се навеждам след операцията. Искам отделно да си поръчам скрин широк поне 140см. и висок 90см. за дрешките, защото все пак всичко ще е двойно при нас. Мисля леглата да са под ъгъл и между тях ракла за спалните завивки.
Дали да имат колелца леглата? Знам, че обикновено се придърпват нощно време към спалнята, но при мен като ще са две, едва ли ще смогвам.  :( Като начало ще спинкат при нас, има място, защото спалнята ми е от големите, пък после ще видим, исками се да ги отделя от възможно най-рано в детската стая. Надявам се, като са двечки да не се страхуват, но и това ще видим в бъдеще, както дойде така ще е. Още е рано за такива планове.

Лейди11, какъв е този протектор за леглото!?  :( За стерилизатора, на мен такъв за 8 шишета ще ми върши ли работа, тоест ще ми стигне ли? Всъщност ако кърмя, за какво ще са ми шишенцата, освен за водичката? Лейди, ще чакам да разкажеш за тоновене в сряда. Кога се слушат, от коя седмица натам и това прави ли се при нашите лекари? Защото като се сетя за ЖК в Тина Киркова и ми призлява.  :( Аз също мога да ида в МД.

За спането, четири спални комплекта ще ми стигнат ли, като за начало? Освен това трябва одеялца и спални чувалчета, нали? Тъй като отсега имам заявки от приятели за точно тези подаръци, да купя ли на всяко бебе само по един комплект като за начало?
Относно количките. За близнаци няма голям избор, за съжаление. Все са ниски, летни /с чувалчета за отгоре/ и на мен ми се струват супер тесни и къси. Но какво да се прави. Засега съм се спряла на един модел на Чиполино-Туини. Не е скъпа-350лв. или на Бертони, малко по-евтина е. В тази връзка кога най-рано могат да се изведат бебетата на разходка след раждането.
В нета има списъци с необходимите неща, но дали всичко влиза в употреба!?
Хм, дано не съм супер досадна с въпросите си, много ви благодаря предварително. Ваша: Касси

П.С. Ако искате, да си отворим нова тема точно за тези приготовления?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

lady_11

• 3217
« Отговор #165 -: Юни 18, 2007, 15:19:47 pm »
По въпроса за количките Чико аз си мисля, че няма да дам към 1000 лева за китайско изпълнение.
« Отговор #166 -: Юни 18, 2007, 15:22:03 pm »
Давайте идеи за колички и легла със снимки ако може :lol:
« Отговор #167 -: Юни 18, 2007, 15:45:41 pm »
http://www.dibobg.com/products.html
Моделът на нашето легло е Съни, само че предишния вариант -не се свалят част от дръжките. Много съм доволна, на 2 нива е. Изпълнението е много качествено и според мъжа ми се монтирало изключително лесно, което също не е без значение. А и на външен вид е красиво. към него допълнително си взехме и плот, върху който се поставя дъската за повиване. Не е с колелца, защото бебка си спи в собствена стая от самото начало. Първите 3 месеца и аз спях при нея. Съветът на мармотче е много добър. Ние бяхме капарирали леглото малко преди раждането и след това си го взехме.
Ще изровя моя списък за пазаруване и ще ви кажа какво от него е излишно. Мисля, че това ще ви е от полза.
<br />[link=http:
« Отговор #168 -: Юни 18, 2007, 15:52:30 pm »
http://www.dibobg.com/products.html
Моделът на нашето легло е Съни, само че предишния вариант -не се свалят част от дръжките. Много съм доволна, на 2 нива е. Изпълнението е много качествено и според мъжа ми се монтирало изключително лесно, което също не е без значение. А и на външен вид е красиво. към него допълнително си взехме и плот, върху който се поставя дъската за повиване. Не е с колелца, защото бебка си спи в собствена стая от самото начало. Първите 3 месеца и аз спях при нея. Съветът на мармотче е много добър. Ние бяхме капарирали леглото малко преди раждането и след това си го взехме.
Ще изровя моя списък за пазаруване и ще ви кажа какво от него е излишно. Мисля, че това ще ви е от полза.

Да, да, много ще е добре :D
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #169 -: Юни 18, 2007, 16:54:20 pm »
Който е от Пловдив или наблизо му препоръчвам детската стокова борса - "Вис Виталис"

http://www.visvitalisbg.com/indexx.html

Миналия месец станах леля на една сладуранка - Божидара, та от там накупихме  почти всичко за бебка.

Легълцето, което избрахме се казва Adelina, 70 / 130 ( това е размера на кошарата ), с люлеещ механизъм. Има допълнително скринче и ракличка, като върху тях има възможност бебето да се повива и преоблича. 
Отделно кошарката е прикрепена към долна част, която има три чекмеджета и след време се превръща в голямо легло с дължина 190 см. А като за капак кошара става на бюро... :D
Цвета е розов но много хубаво нежно розово, има също син, мисля, че имаше Бук и в зелено.

Ще потърся снимка и ще ви кача да го видите как изглежда.  :idea:

« Последна редакция: Юни 18, 2007, 17:42:01 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #170 -: Юни 18, 2007, 17:06:48 pm »
хехе, Дени, срамежлива ама дава дупарата :D не и остава много да си крие личицето :balk_102:

:lol: ами да устискам и другия месец и началото на август ще я видим госпожицата  :lol:

*

lady_11

• 3217
« Отговор #171 -: Юни 18, 2007, 17:07:18 pm »
Цитат
Лейди11, какъв е този протектор за леглото!?   За стерилизатора, на мен такъв за 8 шишета ще ми върши ли работа, тоест ще ми стигне ли? Всъщност ако кърмя, за какво ще са ми шишенцата, освен за водичката? Лейди, ще чакам да разкажеш за тоновене в сряда. Кога се слушат, от коя седмица натам и това прави ли се при нашите лекари? Защото като се сетя за ЖК в Тина Киркова и ми призлява.   Аз също мога да ида в МД.

Протектора за легло е ето това  
Мисля, че ще ти стигне стерилизатор за осем шишета. Иначе си вземи шишета и биби, дори да кърмиш, защото е възможно примерно да ти се наложи да ползваш замразена кърма.

Тоновете се слушат от края на осмия и началото на деветия месец поне веднъж седмично.  То тва с тоновете е да чуеш само сърчицето на бебо без да се прави узи. Прави се на ЖК а и да ти кажа не ми се иска да занимавам док с такива елементарни неща, като виждам на какво напрежение са подложени в клиниката.

Цитат
За спането, четири спални комплекта ще ми стигнат ли, като за начало? Освен това трябва одеялца и спални чувалчета, нали? Тъй като отсега имам заявки от приятели за точно тези подаръци, да купя ли на всяко бебе само по един комплект като за начало?

Ми аз съм купила два комплекта, единия от който обаче не става за легло 140/60, а е по-голям и мисля да си купя още един комплект. Не бързай да купуваш дебели одеяла или олекотени завивки - все пак чакаме летни бебета.

Цитат
Относно количките. За близнаци няма голям избор, за съжаление. Все са ниски, летни /с чувалчета за отгоре/ и на мен ми се струват супер тесни и къси. Но какво да се прави. Засега съм се спряла на един модел на Чиполино-Туини. Не е скъпа-350лв. или на Бертони, малко по-евтина е. В тази връзка кога най-рано могат да се изведат бебетата на разходка след раждането.
Бих заложила на Чиполино пред Бертони. И двете са китайски, но чиполино като че ли /съдейки от темите в бг-мама/ са по-качествени. Ние окончателно сме с тази количка

Цитат
В нета има списъци с необходимите неща, но дали всичко влиза в употреба!?
Хм, дано не съм супер досадна с въпросите си, много ви благодаря предварително.

Еми не всичко би ти влезнало в употреба още от първия миг. Аз примерно няма да купувам бебефон - просто не ми трябва. Също няма да купувам въртяща се играчка за над леглото и активна гимнастика, а за вибриращ шезлонг пък да не говорим. Имам си малко по-особено мнение по въпросите за тези артикули.

Меджу другото, проведох един разговор с педиатърът, което смятам да ангажирам за проследяване на бебо. Та нейните съвети в кратце:
1. Дрешките и  спалното бельо се избира от памук, по възможност с по-малко цветове /щампите на някои дрешки се оцветявали с боя, която предизвиква алергични реакции/;
2. Козметика - Себамед или Мюстела;
3. Прах за пране - Саво /израелски/ без да се ползва омекотител;
4. Шишетата и бибероните ми каза да си ги избера измежду НУК, Чико и Авент, а за силикон или каучук обясни че бебето само ще си избере.

« Отговор #172 -: Юни 18, 2007, 17:11:51 pm »
Който е от Пловдив или наблизо му препоръчвам детската стокова борса - "Вис Виталис"
http://www.visvitalisbg.com/indexx.html

Подкрепям с 2 ръце! При всяко пътуване до Пловдив това ми е задължителен елемент от програмата - чист, просторен, съвременен магазин с рафтове, по които може да си избираш сам и да се моташ, колкото искаш. Качествени дрешки от 100% памук, супер са! Има много добри бодита, ританки, жилетчици, пижамки, чаршафчета, одеалца, олекотени завивки, както и зимни дрешки. Тук в София знам 2 магазинчета, които продават само техни неща, но те са супер малки, изборът е ограничен и не може сам да си разглеждаш, ами трябва продавачката да ти ги подаде. Намират се на Пиротска, след кръстовището с Хр. Ботев в посока Опълченска, на около 500м, отдясно; и на Иван Асен, в посока към Румънското посолство, около 500 м след Орлов мост, пак отдясно. Ама нямат нищо общо с пловдивския магазин  :(
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #173 -: Юни 18, 2007, 17:12:52 pm »
 :(Момичета, да се оплача, от няколко дни ми е зле и предимно лежа. Предполагам че е от жегата и това, че кръвното ми е направо страшно ниско, но вчера ме заболя ниско долу в ляво и днес пак - като ставам да се разтъпча поне малко. Не са контракции, все едно яйчника ме боли. Горе-долу така ме болят по време на цикъл но двата в комплект, а сега само левият. Като си легна или седна - минава. Някой има ли идея какво е това и дали да безпокоя доктора?
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #174 -: Юни 18, 2007, 17:27:05 pm »
А дали няма някой, който от време на време да те рита там. Все пак си в 30 седмица и органите ти вече са малко поразместени. Като се размърда бебо може да удря и главички. А доктора не го мисли - това си му е работата да го безпокоиш. Няма само да се притесняваш я!
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #175 -: Юни 18, 2007, 17:34:34 pm »

Ето така изглежда леглото. Само да допълня, че цветовете на снимките изглеждат по-наситени. 
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 17:52:34 pm от deep »

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #176 -: Юни 18, 2007, 17:37:17 pm »
Лани, аз също имам болки като твойте, но те са в дясно.
Аз обаче имам операция на десния яйчник и ми казаха, че там
има сраствания и че така ще ме боли. Болките минават с но-шпа,
ако са по-силни Тилкотил/свещички/. На УЗ нищо не се вижда,
освен че там са крачетата на бебето. Все пак наистина обади се
на твоя лекар и питай. Дано ти мине по-скоро. Кофти е да боли :(
*
« Отговор #177 -: Юни 18, 2007, 17:45:12 pm »
Lan, щом ти е така от няколко дена и не ти минава, по-добре се обади на лекаря си, по-добре да си досадна отколкото да стане някоя беля.

За пазаруването за сега само столче за кола имаме поръчано, но тъй като ще го доставят при наши приятели в Германия ще си го видим чак наесен. За креватче сме се спрели на сгъваема кошара - нещо от тоя род: http://www.aiko-bg.com/index.php?gid=8&tid=35&pid=28739, ние много не се задържаме в София, всяка събота и неделя пътуваме нанякъде, а кошарата е сгъваема и може да се разнася. А както леля ми казва това бебе не е ясно на няколко месеца в коя пещера или на кой връх ще спи. Но, честно казано още ме е страх да пазарувам каквото и да е било за бебето, въпреки че ужасно ми се иска, но може като наближи повече да се престраша поне нещата които ще ми трябват от първия ден да купя.

А за ремонта, сега юркам милото да викне майстори за паркета в едната стая, че да мога да очистя след като го направят докато не съм станала много тежка. И тъй като не се спирам много, много съм решила да си се местя при майка ми в Търново, че да има кой да ме надзирава и да се грижи за мен. Милото си ме обича, но той си е едно голямо дете и аз като съм с него аз си се грижа за него, не той за мен.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #178 -: Юни 18, 2007, 17:57:24 pm »
А дали няма някой, който от време на време да те рита там. Все пак си в 30 седмица и органите ти вече са малко поразместени. Като се размърда бебо може да удря и главички.
Ритат ме по малко, но ритниците са отдавна и вече ги различавам. Контракциите също са отдавна и тях ги различавам. :)И операцията ме наболява, но като опъване такова и от другата страна.  :(Ако и утре заболи, вече ще го притеснявам доктора. Леко се смущавам, защото за щяло и нещяло го тормозя. Ако не бях бременна въобще нямаше да и обърна внимание на тази болка, нито е силна, нито е постоянна.
Иначе легълцето "Аделина" много ми харесва, дали са му достатъчно високи пречките?
« Последна редакция: Юни 18, 2007, 17:59:31 pm от Lan »
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #179 -: Юни 18, 2007, 18:09:45 pm »

Иначе легълцето "Аделина" много ми харесва, дали са му достатъчно високи пречките?

Lan, предполагам, че са достатъчно високи, защото доста е дълбока кошарката. :crib: Но това лесно може да се провери като се измери височината им.  :wink:

Дано болките ти отминат скоро!  :sunshine: