Здравей! Пожелавам ти да не чакаш още дълго и бързо да намериш решение на проблема. Значи аз също съм от 8 г. с мъжа ми и сме женени 5 год. Не се пазим от 5 г. и нищо не става. Преди 4 години мъжът ми най-накрая кандиса да си направи спермограма(защото с това се започва-първо се прави спермограма и после се започва с лечението на жената, ако при мъжа няма проблем). При нас положението беше катастрофално още при първата спермограма. Но аз поставих въпроса различно-бях 100% сигурна, че аз имам проблем, че или нямам матка или нещо не ми е наред, въпреки, че не съм имала никога проблеми гинекологични бях сигурна, че така съм родена-дефектна, защото мензиса си ми е бил редовен винаги, но си мислех, че имам нещо друго-не свързано с цикъла ми. С две думи бях абсолютно невежа по въпроса. И му казах, че той трябва все пак да си пусне едно такова изследване, за да си направя цветна снимка и да се види какъв ми е дефекта на мен.. И той кандиса след 1 година някъде. Е, аз бях шокирана от спермограмата му, но после се оказа, че той си е прекарал възпаление, орхиепидидимит и за всичко си има причини. Освен това му откриха и варикоцеле, което е също причина за намалената оплодителна способност. Просто говори с мъжа ти и му кажи, че ако иска да има деца ще трябва да се стегне и да се започва с изследванията. Дори и при него да е причината има много мъже с деца, чрез икси. Има си лечение на мъжки стерилитет, а и може да не се стигне до икси, но нещата не се решават за 1 ден или 1 седмица. Ние се борим вече 4 години и аз имам 6 инсеминации вътрематочни-неуспешни и едно инвитро неуспешно. Продължаваме с борбата. Желая ти успех!