Здравейте всички, отдавна не съм писала във форума на Зачатие. Някой от вас ме познават, поне по име, за други съм непознато лице.
ЩЕ започна от там, където спрях....
Предисторията - накратко - 3 години неуспешни опити за бебе, моите години.... вече 35. Изследвания - Цветна снимка, предположения за миома, хормони, хистероскопия, която напълно отхвърли миома и всякакви други съмнения за безплодие при мен.
При мъжа - спермограма - наличие на мъжки фактор. Категорично ИКСИ.
Първоначално мислех че ИКСИ то е нещо просто, въобще незнаех че става въпрос за АРТ и то по- сложно от ИНВИТРО и по- скъпо.
Започнах да се ровя в нета и открих "Зачатие" от където научих много неща и намерих много от отговорите на интересуващите ме въпроси.
Посетихме д-р Кацаров, диагнозата беше стеснени и уплътнени семенни канали, но изследванията, които направи на мъжа ми не показаха наличие на някаква инфекция, варикоцеле или др. подобно. Назначи му ОКсибор форте и Нолвадекс и комбинация от мед и тичинков прашец и пшеничен зародиш. След три месеца - контролна спермограма - още по - лоша. Аз бях почти отчаяна. Георги никога не падаше духом и беше твърдо уверен че ще имаме бебе по нормален начин, за мен това беше мираж и безумие!
Настоях да кандидатстваме по програмата за безплодие при жената към Здравната каса. Междувременно се равих и разпитвах много, за да избера кой е моят лекар и реших че това е д-р Владимиров. Направихме консултация с документите, които сме събрали и успяхме да се качиме на последният влак за прием на документи към Здравната каса - края на март 2006 г. ги подадохме.
Започна голямото чакане - 9 месеца! 9 месеца, в които Здравната каса буквално се гавреше със всички опити да разберем какмво става със молбите ни, кога ще бъдем одобрени. ДОкато траеше "Голямото чакане" реших че и двамата сме на годинки и че е нищо чудно да сме комбиниран фактор- и мъжки и женски и реших да направя изследвания на щитовидната жлеза, генетични и имунологини изследвания и на яйчников резерв. Щитовидната изследвах при д-р Тодорова, слава богу там нямаше никакви отклонения, при генетичните и имунологичните, които правихме във Плевен също, освен наличие на НК клетки 15% при норма 12 и препоръка за вливане на имуновенин, яйчниковия резерв беше в норма. През това време Георги пиеше витамин С и двамата пиехме витамините на Допел Херц. Взехме и чая от билковата аптека на ул. Поп Богомил и за него и за мене и чай пихме и опити правихме и....... нищо
И ето че най- после..... след проведени "Акция Буркан", многобройни интервюта, писма до парламента и мн. др. се полечи раздвижване в Здравната каса и..... един хубав ден, след безброй обаждания по телефона разбрах че сме одобрени!
Това беше моят миг, който очаквах с нетърпение!
Знаех че при ИКСИ от първия път е много трудно да стане и въпреки всичко бях убедена че ще стане, не исках да мисля че нямя да стане. Мечтаех и си представях къде ще са леглата за моите близнаци...... ами ако не стане..... не това не исках да го мисля, щях да го мисля после..... искам да стане.....
Горе- долу това бяха всекидневните ми мисли. Неможех да си избия предстоящото от главата. Взех лекарствата които отпусна касата /всичко на всичко 14 ампули Пурегон 100/. Кътах си ги в хладилника като златни яйчица.... и бегом при д-р Владимиров. Решихме че започваме!
Преглед на 16 ден от цикъла / за тогава имах час/. Вижда се задържан фоликул или жълто тяло. Назначи ми Марвелон 10 дни. При следващия преглед яйчници - чисти. Започваме Декапептила и чакаме М.Ц. , за да отида на 3 ден и да започнем стимулацията.
Никога преди това не бях пила противозачатъчни и след 10 тия ден мислех че веднага ще ми дойде, но неидваше. ЧЕтох пак листовката, питах момичетата от форума.... - да 6 ден след сипарено на лекарството трябваше да ми дойде. Започнах да се шашкам че нещо се обърка - точно в най - важния момент. А... през това време ГЕорги ми казмаше - ами ако си бременна. Това ми звучеше толкова налудничаво...... както предполагам на повечето от вас. Взех два теста за бременност. Единият го направих още вечерта - отрицателен...
Реших че трябва да поспортувам за да ми дойде по- бързо. Направих около 50 или 100 коремни преси - резултат мускулна треска но цикъл.... не.
На другия ден направих втория тест - веднага го видях че е отрицателен и го хвърлих, защото се и изпокарахме с половинката защото не ми идва!
"Като ти идва съм виновен, като не ти идва пак...." това бяха неговите думи. Сана ми криво, че пак на него го изкарах... и се сетих че теста много бързо го изхвърлих. Отворих кошчето за буклук, извадих теста.... и какво да видя
Това беше невероятно. Знаех си.... от тези лекарства си обърках хормоните съвсем, теста не е верен
Обадих се на Д-р Владимиров и накратко му казах какво става - т. е че теста ми е положителен, тоъ каза да отидеме в клиниката.
Отидохме, последва преглед в пълно мълчание. Док каза да пусна кръвен тест и да дойдем след 2 часа. Пуснах кръвен тест и отидохме да похапнем. Вече бях поуспокоена че поне док ще вземе всимко в свои ръце и ще се разбере защо не ми идва. Георги беше сигурен че съм бременна, аз сигурна че несъм и въпреки това...... една точица от мозъка ми ИСКАШЕ и го вярваше, а трезвия разум ми говореше че това е невъзможно. Минага 2 часа и се върнахме в клиниката. Имаше хора и изчакахме. По едно време Док. ме извика. Влязох в кабинета и той ми каза, със най- усмихнатия и прекрасен поглед :" Ами бременна си!" Теста е положителен. Това е втори такъв случай в моята практика и е 1:10 000.
Това беше най - прекрасния сън, който съм сънувала и..... беше ИСТИНСКИ!
Исках да изляза и да извикам пред целия свят, но ме беше страх, моето "чудо" да не избяга. Ето, сега седя и пиша, а "ТЯ" лекичко ме поритва отвътре и ми напомня че чудеса има.
Аз бях една от ВАС, и дори невярвах в чудеса! И още съм една от ВАС, но вече знам че стават чудеса!
Искам и вие да го знаете и да вярвате че и вашето "чудо" скоро ще се случи!
Пожелавам го на всяка една от нас! И най- специално на :
Ефирче - Знай че винаги съм се възхищавала на твоята борбеност, прямост и решителност! В много ситуации си била пример за мен, не мога да скрия че съм от твоя "фен" клуб. Много искрено се надявам много скоро да ни зарадваш с много хубави новини!
МИники, миличка, Само ти се досещаше какво се случва при мен
Много се радвам на вашето щастие и ти желая лека и прекрасна бременност и вече съм готова за Младостката среща!
Валя от Русе- чакам с нетърпение хубави новини от вас! Стискам палци и силно се надявам! :blowingdust:
Всички останали, пожелавам този форум за дългоочакваната бременност да се запълва с много бързи темпове и с много щастливи истории.