0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моетето най - съкровено "чудо".
« -: Юни 11, 2007, 00:42:27 am »
Здравейте всички, отдавна не съм писала във форума на Зачатие. Някой от вас ме познават, поне по име, за други съм непознато лице.
ЩЕ започна от там, където спрях....
Предисторията - накратко - 3 години неуспешни опити за бебе, моите години.... вече 35. Изследвания - Цветна снимка, предположения за миома, хормони, хистероскопия, която напълно отхвърли миома и всякакви други съмнения за безплодие при мен.
При мъжа - спермограма - наличие на мъжки фактор. Категорично ИКСИ.
Първоначално мислех че ИКСИ то е нещо просто, въобще незнаех че става въпрос за АРТ и то по- сложно от ИНВИТРО и по- скъпо.
Започнах да се ровя в нета и открих "Зачатие" от където научих много неща и намерих много от отговорите на интересуващите ме въпроси.
Посетихме д-р Кацаров, диагнозата беше стеснени и уплътнени семенни канали, но изследванията, които направи на мъжа ми не показаха наличие на някаква инфекция, варикоцеле или др. подобно. Назначи му ОКсибор форте и Нолвадекс и комбинация от мед и тичинков прашец и пшеничен зародиш. След три месеца - контролна спермограма - още по - лоша. Аз бях почти отчаяна. Георги никога не падаше духом и беше твърдо уверен че ще имаме бебе по нормален начин, за мен това беше мираж и безумие!
Настоях да кандидатстваме по програмата за безплодие при жената към Здравната каса. Междувременно се равих и разпитвах много, за да избера кой е моят лекар и реших че това е д-р Владимиров. Направихме консултация с документите, които сме събрали и успяхме да се качиме на последният влак за прием на документи към Здравната каса - края на март 2006 г. ги подадохме.
Започна голямото чакане - 9 месеца! 9 месеца, в които Здравната каса буквално се гавреше със всички опити да разберем какмво става със молбите ни, кога ще бъдем одобрени. ДОкато траеше "Голямото чакане" реших че и двамата сме на годинки и че е нищо чудно да сме комбиниран фактор- и мъжки и женски и реших да направя изследвания на щитовидната жлеза, генетични и имунологини изследвания и на яйчников резерв. Щитовидната изследвах при д-р Тодорова, слава богу там нямаше никакви отклонения, при генетичните и имунологичните, които правихме във Плевен също, освен наличие на НК клетки 15% при норма 12 и препоръка за вливане на имуновенин, яйчниковия резерв беше в норма. През това време Георги пиеше витамин С и двамата пиехме витамините на Допел Херц. Взехме и чая от билковата аптека на ул. Поп Богомил и за него и за мене и чай пихме и опити правихме и....... нищо :nono:
И ето че най- после..... след проведени "Акция Буркан", многобройни интервюта, писма до парламента и мн. др. се полечи раздвижване в Здравната каса и..... един хубав ден, след безброй обаждания по телефона разбрах че сме одобрени!
Това беше моят миг, който очаквах с нетърпение!
Знаех че при ИКСИ от първия път е много трудно да стане и въпреки всичко бях убедена че ще стане, не исках да мисля че нямя да стане. Мечтаех и си представях къде ще са леглата за моите близнаци...... ами ако не стане..... не    това не исках да го мисля, щях да го мисля после..... искам да стане.....
Горе- долу това бяха всекидневните ми мисли. Неможех да си избия предстоящото от главата. Взех лекарствата които отпусна касата /всичко на всичко 14 ампули Пурегон 100/. Кътах си ги в хладилника като златни яйчица.... и бегом при д-р Владимиров. Решихме че започваме!
Преглед на 16 ден от цикъла / за тогава имах час/. Вижда се задържан фоликул или жълто тяло. Назначи ми Марвелон 10 дни. При следващия преглед яйчници - чисти. Започваме Декапептила и чакаме М.Ц. , за да отида на 3 ден и да започнем стимулацията.
Никога преди това не бях пила противозачатъчни и след 10 тия ден мислех че веднага ще ми дойде, но неидваше. ЧЕтох пак листовката, питах момичетата от форума.... - да 6 ден след сипарено на лекарството трябваше да ми дойде. Започнах да се шашкам че нещо се обърка - точно в най - важния момент. А... през това време ГЕорги ми казмаше - ами ако си бременна. Това ми звучеше толкова налудничаво...... както предполагам на повечето от вас. Взех два теста за бременност. Единият го направих още вечерта - отрицателен...
Реших че трябва да поспортувам за да ми дойде по- бързо. Направих около 50 или 100 коремни преси - резултат мускулна треска но цикъл.... не.
 На другия ден направих втория тест - веднага го видях че е отрицателен и го хвърлих, защото се и изпокарахме с половинката защото не ми идва!
"Като ти идва съм виновен, като не ти идва пак...." това бяха неговите думи. Сана ми криво, че пак на него го изкарах... и се сетих че теста много бързо го изхвърлих. Отворих кошчето за буклук, извадих теста.... и какво да видя 8O :bfp:
Това беше невероятно. Знаех си.... от тези лекарства си обърках хормоните съвсем, теста не е верен :(
Обадих се на Д-р Владимиров и накратко му казах какво става - т. е че теста ми е положителен, тоъ каза да отидеме в клиниката.
Отидохме, последва преглед в пълно мълчание. Док каза да пусна кръвен тест и да дойдем след 2 часа. Пуснах кръвен тест и отидохме да похапнем. Вече бях поуспокоена че поне док ще вземе всимко в свои ръце и ще се разбере защо не ми идва. Георги беше сигурен че съм бременна, аз сигурна че несъм и въпреки това...... една точица от мозъка ми ИСКАШЕ и го вярваше, а трезвия разум ми говореше че това е невъзможно. Минага 2 часа и се върнахме в клиниката. Имаше хора и изчакахме. По едно време Док. ме извика. Влязох в кабинета и той ми каза, със най- усмихнатия и прекрасен поглед :" Ами бременна си!" Теста е положителен. Това е втори такъв случай в моята практика и е 1:10 000.
Това беше най - прекрасния сън, който съм сънувала и..... беше ИСТИНСКИ!
Исках да изляза и да извикам пред целия свят, но ме беше страх, моето "чудо" да не избяга. Ето, сега седя и пиша, а "ТЯ" лекичко ме поритва отвътре и ми напомня че чудеса има.
Аз бях една от ВАС, и дори невярвах в чудеса! И още съм една от ВАС, но вече знам че стават чудеса!
Искам и вие да го знаете и да вярвате че и вашето "чудо" скоро ще се случи!
Пожелавам го на всяка една от нас! И най- специално на :
Ефирче - Знай че винаги съм се възхищавала на твоята борбеност, прямост и решителност! В много ситуации си била пример за мен, не мога да скрия че съм от твоя "фен" клуб. Много искрено се надявам много скоро да ни зарадваш с много хубави новини!
МИники, миличка, Само ти се досещаше какво се случва при мен :wink: Много се радвам на вашето щастие и ти желая лека и прекрасна бременност и вече съм готова за Младостката среща!
Валя от Русе- чакам с нетърпение хубави новини от вас! Стискам палци и силно се надявам! :blowingdust:
Всички останали, пожелавам този форум за дългоочакваната бременност да се запълва с много бързи темпове и с много щастливи истории.
 :balk_103:
Re: Моетето най - съкровено "чудо".
« Отговор #1 -: Юни 11, 2007, 00:55:23 am »
Габи, това е страхотно.  :wave:
Честито чудо, мила.
Пази се и нека ТЯ  :bori_016: е здраво и усмихнато бебе, а след време и щастлива кака.  :ballons: :bighug:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #2 -: Юни 11, 2007, 04:22:34 am »
Честито чудо! Чудесата стават с много любов. Наслаждавай се пълноценно на всичко това и успех до края.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Юни 11, 2007, 07:41:41 am »
ЧЕСТИТО!!!!!Честито,мила Габи!!!!Прекрасна новина!!!!Дай Боже всекиму!
Желая ти лека и безпроблемна бременност!!!!

« Отговор #4 -: Юни 11, 2007, 07:47:21 am »
Честито, Габи!
 :D
Желая ти Лека и безпроблемна бременност  :babyflips:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #5 -: Юни 11, 2007, 08:45:55 am »
Поздравления! Лека бременност! Много щастие и много обич в семейството ти! Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #6 -: Юни 11, 2007, 08:49:20 am »
хей просълзи ме, честито ти малко чудо, което съвсем скоро ще стане голямо и ще можеш да гушкаш :D
*
« Отговор #7 -: Юни 11, 2007, 08:53:00 am »
Честита радост и лека бременност!  :bighug:
*
« Отговор #8 -: Юни 11, 2007, 09:06:00 am »
честита радост!!!
лека и безпроблемна бременност! :lol:
« Отговор #9 -: Юни 11, 2007, 09:08:18 am »
Честито, Габи!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #10 -: Юни 11, 2007, 09:11:22 am »
Страхотно .....
Честито истинско чудо! Те наистина ставали... :lol:

*
« Отговор #11 -: Юни 11, 2007, 09:13:14 am »
Честито мила Габи, :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: наистина че чудесата стават с много любов.
Каква радост само :) Дай Боже всекиму!
Лека, щастлива :cloud9: бременност
 :bighug: 
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #12 -: Юни 11, 2007, 09:17:02 am »
Ох, как обичам чудесата  :D
Честито, мила и лека бременност!
« Отговор #13 -: Юни 11, 2007, 09:21:10 am »
Честито  :D

lb2f
*
« Отговор #14 -: Юни 11, 2007, 09:24:13 am »
 :pink_dust_1:Честита радост! :pink_dust_1:

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*
« Отговор #15 -: Юни 11, 2007, 09:24:39 am »
Мерси момичета! ДАй боже такава радост всеки му! Видях че съм допуснала много правописни грешки, но няма да ги поправям. Искам още да допълня че в крайна сметка не правихме това "вливане" на имуновенин и вече съм в началото на 5 месец. /понеже имаше тема - има ли забременяли момичета с висок процент НК/. Но в никакъв случай немога да дам съвет че не е необходимо вливане!
Слушайте си лекарите, така, както аз продължавам да слушам д-р Владимиров. :wink:
*
« Отговор #16 -: Юни 11, 2007, 09:26:07 am »
Габи, честито, лека и безпроблемна бременност и най-хубавата бебка на света  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #17 -: Юни 11, 2007, 09:33:02 am »
Честито :D :D
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #18 -: Юни 11, 2007, 09:35:46 am »
                       Прекрасна новина,Габи!
                   Толкова много ме зарадва!
            Е,от това по-хубав подарък няма за вашето семейство!
        Бъдете здрави,все така се обичайте и в скоро време нека
     ви огрее онази дългоочаквана детска усмивка!

:goodluck: :goodluck: :goodluck: :goodluck: :goodluck:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #19 -: Юни 11, 2007, 09:39:57 am »
Честито! Лека бременност и много щастие ви желая!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън