0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
не ми се сърдете де, все пак съм блондинка  :lol:

сериозно-каква е разликата между хистероскопия и хистеросонография.кое е по-болезнено.
става въпрос за установяване наличието на евентуални полипи в матката или миома.
*
Хистероскопията е оглед на маточната кухина с малка камерка а пък хистеросонографията е цветна снимка,така мисля аз а ма не съм сигурна.И двете са ми ги правили и двете са болезнени ама търпимо,важен е резултата.Пожелавам ти успешни манипулации с хубави резултати!!!   
*
че аз си имам цветна снимка....  8O 8O 8O
*
Ами значи няма да правиш хистеросонография,ако се касае за полипи и миоми хистероскопията е по-доброто изследване, аз гледах на екран какво е дереджето вътре, слава богу всичко беше наред, даже коментирах лекаря кое какво е.
*
ааа, имайки в предвид цветната ми снимка, хистероскопия бих направила САМО с пълна анестезия! :(
*
Мимка, хистероскопията се прави задължително с пълна упойка.
Аз съм правила и диагностична, и оперативна. Възстановяването е за 2-3 дни при първата и за около седмица при втората.
Според мен това е най-достоверният начин за установяване на полипи и миоми. На цветната снимка доста неща могат да се пропуснат.
Кураж, това е част от пътя. А ти нямаш намерение да се отказваш, нали? :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Aко не бъркам:
хистеросонография - хидротубация
хистеросалпингография - цветна снимка
Хистероскопия

*
Aко не бъркам:
хистеросонография - хидротубация
хистеросалпингография - цветна снимка
Не бъркаш! :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
а тогава при хидротубацията нещо вижда ли се?

Кураж, това е част от пътя. А ти нямаш намерение да се отказваш, нали? :wink:

никакво отказване-не и този път.7 годинки така или иначе ми дойдоха в повечко, не ща доброволно да ги удължавам! :?
*
А какво е хидротубация,предполагам , че е изследването под ултразвук с някакъв специален разтвор, така ли е? 
*
А какво е хидротубация,предполагам , че е изследването под ултразвук с някакъв специален разтвор, така ли е? 

така е :)

http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=print&sid=224
*
ised, как така си гледала какво става на екрана?!  8O Не ти ли сложиха упойка?!

Мимка, виж в подфорума "Усложнения при бременност" тама има такава тема за хистероскопията от Малвина. И на мен ми правиха преди три месеца вече диагностична хистероскопия, но с пълна упойка. В онази тема разказах повечко какво и що. Не е страшно, не се плаши! Ще ти дадат и снимки на матката! Успех!

P. S. Мимка, ето адреса на темата:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=11598.0
« Последна редакция: Юни 14, 2007, 18:15:44 pm от DivaRoza »
*
И аз мисля че явно ще ти правят хистероскопия, още повече че казваш че е за съмнения за полипи и др. такива., пък и нали вече имаш цв. снимка.

И аз знам че хистероскопията се прави с пълна упойка. Краткотрайна, но все пак пълна упойка, защото е важно да си неподвижен.

Успех и хубав резултат от изследването ти желая. :)
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
Ами предложиха ми пълна упойка но аз много се страхувам от такава и отказах,беше доста болезнено но го изтърпях,правих я в майчин дом Варна при д-р Яков.Не съм имала усложнения,не съветвам някой да я прави като мен,просто аз исках да е с местна упойка и имах възможността да наблюдавам екрана това е. 
*
ised, ти си герой, бе момиче? Или аз съм нещо лигла, ама с упойка ми се струва по-поносимо. Защо да не си спестим болката, ако можем?
 Мимка, кураж и давай смело напред!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
С хистероскопията може да се види само матката, но не и проходимостта на тръбите, нали?

С хистероскопията може да се види само матката, но не и проходимостта на тръбите, нали?

Да и аз това искам да попитам - всъщност какво може да се оправи и диагностицира с хистероскопия? Каква въобще информация дава това изследване освен полипи и миоми и могат ли сраствания да се премахват или да се провери проходимостта на тръбите с него?

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Може да се огледа кухината на матката, да се отстранят полипи и миоми вътре в матката, евентуално слепване на матката, преграда.
Не могат да се премахнат външни обзаувания, сраствания извън матката и да се видят тръбите. За това трябва лапароскопия.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
:balk_21: мерси за отговора, White! Хубавото е, че това е неинвазивен диагностичен метод, до колкото разбирам. А и може да се съчетае с вкарване на контраст и проверка на тръбите, предполагам.