0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Mimoza24

ову тестове
« -: Юни 15, 2007, 21:51:02 pm »
Здравейте момичета, от около 5-6 месеца провим опити за бебче с моето Съкровище и сега имам един малко странен въпрос. :? Възможно ли е в продължение на четири вечери тестовете ми за овулация да са положителни/ показват две червени чертички/.Започнах да ги правя на 8 ден от МЦ/09/06/ и 2-3 дни бяха отрицателни. На 12/06 вечерта  теста показа 2 бледи червени черти, този от 13/06 беше по наситен. Вчера на 14/06 не си правих, защото мислех, че е излишно и че не е въможно за 3ти ден да съм в ову. Днес реших просто да проверя и какво беше учудванета ми когато видях пак 2 черти :o. Кажете ми нармално ли е , възможно ли е и опасно ли е?
*
Re: ову тестове
« Отговор #1 -: Юни 15, 2007, 21:57:23 pm »
На мен тестовете от опаковката Clear ovu test ми показваха цял месец две чертички. Не съм ги правила всеки ден и бяха различно наситени (ту контролната по-ярка, ту другата, ту и двете бледи или наситени). Просто или тестовете са били фалшиви или с мен е ставало нещо. Така и не намерих обяснение, но със сигурност е възможно.
« Отговор #2 -: Юни 16, 2007, 00:19:31 am »
Аз също съм правила тестове за овулация и до сега са отчитали точно./ходила съм и на фоликулометрия/ За да е положителен тестът е важно тестовата линия да е по наситена от контролната. А ако и двете ги има не означава, че тестът е положителен. Прочети добре указанията за употреба.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Юни 16, 2007, 07:13:27 am »
Ето за по-голяна нагледност- кога е (+) и кога (-)

Резултата от теста

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Юни 18, 2007, 09:24:45 am »
Само веднъж съм правила ову-тестове. Звездичка е напълно права. Трябва тестовата лентичка да е с по-наситен цвят от контролната. Само тогава теста е положителен и ти ще бъдеш в овулация през следващите 24-48 часа. Важно е също тестовете да се правят по едно и също време на денонощието.
*
« Отговор #5 -: Юни 18, 2007, 09:33:20 am »
И аз си правя тестова За Ову.. макар и рядко ,но много трудно намирам по еденична бройка...
« Отговор #6 -: Юни 19, 2007, 15:41:40 pm »
И аз си правя тестова За Ову.. макар и рядко ,но много трудно намирам по еденична бройка...
Че то, с един тест няма как да засечеш ову  8O
*
« Отговор #7 -: Юни 19, 2007, 16:00:27 pm »
Че то, с един тест няма как да засечеш ову  8O
Възможно е, ако знаеш точната дата на Ову. Аз в последните месеци ползвам 1-2 броя тестове, защото ми засича овулацията на 21-и ден точно. По рано ползвах 3 опаковки(15 бр.), но вече мисля, че не е необходимо. Пък и какво, купуваш си 5 бр. ще имаш и за следващия месец - в най-лошия случай. В най-добрия - ще скъсаш останалите с голям кеф.  :D
/>
« Отговор #8 -: Юни 19, 2007, 16:06:04 pm »
Не те ли е страх, да не я изпуснеш случайно  :? Аз ги почвам по-отрано.
*
« Отговор #9 -: Юни 19, 2007, 16:14:45 pm »
Аз също ползвам Clear Ovu Test и съм доволна. Мисля, че тези 5 броя в комплекта са напълно достатъчни ако си правиш теста в подходящите 4-5 дни в зависимост от цикъла. При мен също (+) резултат понякога е повече от един ден т.е две еднакво наситени черти, но винаги има един ден, в който тестовата е по-наситена от контролната и тя ми е показателната. (+)-ия резултат е индивидуален в зависимост от концентрацията на хормона, така че дори и в случаите в които няма по-голямо насищане на тестовата черта - две еднакво наситени могат да се считат за (+). Това мойе да го потвърди и БТ.  А все пак има и един тест за бременност, който може да свърши добра работа... :D
*
« Отговор #10 -: Юни 19, 2007, 17:27:49 pm »
Не те ли е страх, да не я изпуснеш случайно  :? Аз ги почвам по-отрано.
Първите месеци много ме беше страх и бяхме фиксирали съвсем точно бебеправенето. После обаче това непрестанно дебнене на момента започна да ме травмира, а и него също. Сега проверявам само контролно, тъй като вече се усещам кога ще овулирам и по цервикалната слуз. Пък и като бебеправим по-честичко 15-ина дни около датата - няма лошо :) И без това като го правим по програма не става както трябва.
/>
*
« Отговор #11 -: Юни 19, 2007, 17:55:17 pm »
vera много си права, наистина е много изнервящо ама какво да се прави като сме се хванали на това хоро... ще го играем до край!:)
*
« Отговор #12 -: Юни 22, 2007, 09:55:26 am »
Здравейте, за първи път си правя ову тестове от тези 5+1 броя Clear Ovu май че бяха.
Почнах ги по-отрано, за да проверя как работят /а и нали при диагноза СПКЯ били положителни и преди овулация, та да проверя/, но досега два правих и тестовата линия направо на въображение я виждам. Много е бледа, почти незабележима.
При Вас как е? Може би са с изтекъл срок моите или така трябва да бъде?
Правя ги вечер, като спазвам инструкциите - два часа преди това никакъв прием на течности, и т.н. ама нещо много бледа тая контролна линия.
Ще споделите ли Вашето мнение?

*
« Отговор #13 -: Юни 22, 2007, 10:45:29 am »
Здравейте, за първи път си правя ову тестове от тези 5+1 броя Clear Ovu май че бяха.
Почнах ги по-отрано, за да проверя как работят /а и нали при диагноза СПКЯ били положителни и преди овулация, та да проверя/, но досега два правих и тестовата линия направо на въображение я виждам. Много е бледа, почти незабележима.
Правя ги вечер, като спазвам инструкциите - два часа преди това никакъв прием на течности, и т.н. ама нещо много бледа тая контролна линия.
Здравей!Тестовете се започват она определен ден от МЦ.При теб колко дни е цикъла?
*
« Отговор #14 -: Юни 22, 2007, 10:50:47 am »
Макси, тестовата винаги е почти незабележима преди овулацията. Контролната е тази, която задължително трябва да се появява. След като се повиши LH се появява и тестовата и когато е еднакво наситена по цвят /или по-сила/ с тази на контролната тогава се смята, че Ову. предстои. Има голяма разлика. Няма как да не забележиш различното оцветяване на лентичката.
/>
*
« Отговор #15 -: Юни 22, 2007, 11:35:00 am »
maxi, както ти е казала Вера тестовата черта в началото е бледа и постепенно се насища с наближаване на О., след което отново избледнява. Докато контролната трябва да я има задължително. Срока на годност е изписан на всяка единична опаковка, така че можеш да го провериш. Аз ги ползвам и съм много доволна. Понякога взависимост от партидата е възможно оцветеността да е малко по-бледа (случвало ми се е да ползвам червени и сини лентички), но като цяло ако теста отчита повишаване на хормона няма как да не направиш разлика в различните дни. Успех.
*
« Отговор #16 -: Юни 22, 2007, 11:41:18 am »
Извинявам се за грешката. Аз не съм се изразила правилно. :oops:

Макси, тестовата винаги е почти незабележима преди овулацията. Контролната е тази, която задължително трябва да се появява. След като се повиши LH се появява и тестовата и когато е еднакво наситена по цвят /или по-сила/ с тази на контролната тогава се смята, че Ову. предстои. Има голяма разлика. Няма как да не забележиш различното оцветяване на лентичката.
Контролната е много бледа чак незабележима, а тестова още не съм видяла. Притеснява ме точно това, че контролната би трябвало да е наситена независимо дали съм в овулация или не.

Здравей!Тестовете се започват она определен ден от МЦ.При теб колко дни е цикъла?
Цикълът ми е средно 32 дни, но този месец пих Клостил от 3 ти до 7 ми ден по 50 мг на ден. Док каза, че трябвало да правя тестове,защото от стимулацията цикълът ми щял да се скъси на 28 дни. Та сега се мъча да ги разгадая. Иначе сега ми е 12 ти ден от цикъла, а тест правих на 11ти и на 9 ти ден /това беше за проба само :oops:/

*
« Отговор #17 -: Юни 22, 2007, 11:48:26 am »
Maxi, причина за НЕ отчитане на контролната черта може да бъде и неправилното потапяне на лентичката, т.е. тогава теста е невалиден. При мен така се случи първия път, когато бях потопила лентичката малко повече от необходимото и тогава се получи същия резултат като при теб. Трябва да бъде потопена до стрелките...Успех следващия път.
*
« Отговор #18 -: Юни 22, 2007, 11:49:07 am »
Понякога взависимост от партидата е възможно оцветеността да е малко по-бледа (случвало ми се е да ползвам червени и сини лентички), но като цяло ако теста отчита повишаване на хормона няма как да не направиш разлика в различните дни. Успех.

И при мен се е случвало в зависимост от марката. В последно време попадам на тези със синьото оцветяване и чертичките са доста по-бледи. Съветът ми е да пробваш друга марка.   :)
/>
*
« Отговор #19 -: Юни 22, 2007, 11:59:14 am »
Мерси много за отговорите.

Може би неправилно потапям лентичката. Уж е точно до стрелките, ама я държа на ръка и може да се размества нещо /че е много неудобно да я подпра с нещо/
Както и да е ще пробвам и друга марка пък ще видим.

Успех, момичета и повече бебчета!