0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Цветна снимка
« -: Юни 18, 2007, 13:55:34 pm »
Здравейте момичета! Благодаря Ви че Ви има! Толкова много неща научих от този форум, но в момента ме вълнува нещо, което поне аз не прочетох.
МОЛЯ Ви, кажете ми какво точно представлява и как се прави цветната снимка и дали МНОГО боли. Една приятелка ми каза, че било все едно да ти правят операция без упойка.
Скоро ми предстои това, а колкото повече наближава, толкова повече ме хваща шубето.
 :balk_144:
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
Re: Цветна снимка
« Отговор #1 -: Юни 18, 2007, 14:29:08 pm »
big_eyes, поразрови малко форума и ще намериш инфо и интересни линкове за цветната снимка.
В кратце - вкарване на контрастно вещество в матката, за да се проследят тръбите чрез рентгенови снимки.
Операция без упойка звучи ужасно и, според мен, неточно описание на процедурата. Ако е направена без упойка, обикновено ти предписват обезболяващи. В крайна сметка хората имат различна търпимост на болка, някои нищо не усещат. Аз лично бих сравнила болката при цветната снимка с болката при мензис. Във всички случаи е търпима и заради целта си струва. :)
Успех и не се плаши, процедурата е дълга 3 мин. :)  :D

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #2 -: Юни 18, 2007, 14:36:56 pm »
Мен не ме боля - усетих само леко напрежение от навлизащото вещество. А имам нисък праг на болка ;) При всички положения не е нещо непоносимо, а все пак дава ценна информация. Пожелавам ти безболезнено да мине и да ти покаже две хубави проходими тръби!

*

big_eyes

• 432
« Отговор #3 -: Юни 18, 2007, 14:38:09 pm »
БЛАГОДАРЯ!!!
Значи не е толкова страшно, имайки предвид моите болки всеки месец.
за едно бебче съм готова на всичко всичко, но все пак, начина, по който ми я представиха, ме поизплаши.
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*
« Отговор #4 -: Юни 18, 2007, 14:45:20 pm »
Най-важното е да направиш преди това микробиология, за да избегнеш качване на инфекция в матката и тръбите.
Преди самата процедура пий един Аулин или Нимезил, или сложи свещичка Тилкотил.
Хапни нещо, защото контрастът сваля кръвното и може да ти прилошее.
Другото е само формалност. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

big_eyes

• 432
« Отговор #5 -: Юни 19, 2007, 08:39:36 am »
а ако снимката покаже, че тръбите ми не са проходими, тогава? предполагам, че се лекува, или греша?
Хубав-Рошав
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #6 -: Юни 19, 2007, 08:57:33 am »
Снимката показва само дали са проходими. Другото го казва доктора след това.
Ако не са проходими и го разбереш навреме ще си спестиш много излишни лутания и време за излишни процедури.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #7 -: Юни 20, 2007, 10:27:45 am »
Твоята приятелка от къде го измисли, операция без упойка. :lol:
Не се плаши, и да има болка тя е поносима и е за 3 минути.
Важен е резултата. Вземи си нещо болкоуспокойтелно и разбира се задължително микробиология преди това. Стискам палци всичко да е наред :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #8 -: Юни 20, 2007, 11:29:15 am »
Важен е резултата. Вземи си нещо болкоуспокойтелно и разбира се задължително микробиология преди това. Стискам палци всичко да е наред :D
Ааа, не само микробиология, и хламидия също трябва да направи  :lol: Хайде успех  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #9 -: Юни 20, 2007, 21:17:01 pm »
Ааа, не само микробиология, и хламидия също трябва да направи  :lol: Хайде успех  :lol:
:balk_103: разбира се, шашнах се от уперацията без упойка и забравих за хламидия :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #10 -: Юни 21, 2007, 07:48:10 am »
:balk_103: разбира се, шашнах се от уперацията без упойка и забравих за хламидия :lol:
То е нормално да се шашнеш от такова описание....

Между другото да ви кажа - като правих хидрото, Владимиров ми обясни, че цветна снимка или хидротубация се приемали доста по-спокойно от девойки с болезнен цикъл отколкото от тези, които го карат все едно комар ги ухапал... Явно болката е една и съща, ама пусто мен като ме боли кръста, а не корема и не мога да преценя...

Айде успех  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #11 -: Юни 21, 2007, 09:42:37 am »
Да, Рали, точно така е :)
Моментната болка е същата като при болезнен цикъл
с няколко идеи по-силна, но добре че е кратка.
Не е болка за умиране и се търпи.
Неприятна работа, но минава...резултата е важен :)
Така че big_eyes  не се притеснявай :)
Щом цикъла ти е болезнен, значи имаш представа какво да очакваш :)
Успех !
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #12 -: Юни 21, 2007, 14:25:32 pm »
Да, Рали, точно така е :)
Моментната болка е същата като при болезнен цикъл
с няколко идеи по-силна, но добре че е кратка.
Не е болка за умиране и се търпи.
Неприятна работа, но минава...резултата е важен :)
Така че big_eyes  не се притеснявай :)
Щом цикъла ти е болезнен, значи имаш представа какво да очакваш :)
Успех !

Мен не ми беше толкова гадно от болката, колкото от усещането на студената маса, рентгенът над мен (направо ме хвана клаустрофобия) и докторът, ровещ и потракващ с разни инструменти между краката ми. Гадно усещане, но за кратко. Важното е, че на снимката се видяха супер тръбичките :)

« Отговор #13 -: Юни 21, 2007, 14:27:31 pm »
Права си :) И това е така. На мен по едно време краката ми започнаха да треперят, и аз не знам защо, не можех да ги спра :) Абе не е приятно, но е важно да се направи, минава и отминава :)
*

big_eyes

• 432
« Отговор #14 -: Юни 21, 2007, 16:28:21 pm »
а да Ви попитам, евентуална непроходимост на тръбите как се лекува?
Хубав-Рошав
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #15 -: Юни 21, 2007, 16:37:25 pm »
Айде сега "нероден Петко". Ти не си мисли, че тръбите ти са непроходими, ще си мислиш, че са проходими и всичко ти е наред и съвсем скоро бебчето ще стане. Мислейки позитивно ще съкратиш времето до заветната цел. Успех и не се притеснявай!
*

big_eyes

• 432
« Отговор #16 -: Юни 21, 2007, 16:48:46 pm »
миличка, всеки ден си мисля точно това, на както виждам, явно наистина има нещо в мен, което е невидимо с просто око
Хубав-Рошав
*
« Отговор #17 -: Юни 21, 2007, 16:53:00 pm »
А спермограма направили ли сте?
*

big_eyes

• 432
« Отговор #18 -: Юни 21, 2007, 17:15:24 pm »
Да правихме 2, 1-та - добра,преди 2 год.,  2-та - не, в началото на месеца: подвижни на сперматозоиди 22%, изписаха му трибестан за 2 мес. Лекарят каза, че може да е моментно състояние.
Опитите ни са от 3 години
Хубав-Рошав
*
« Отговор #19 -: Юни 21, 2007, 17:22:55 pm »
При недобра спермограма, практиката е да се направи още една контролна спермограма преди да се назначи лечение, точно за да се избегне "моментно" състояние. Друга практика е да се търси причината за недобрата спермограма преди да се назначи лечението.
big_eyes, надявам се, че сте се насочили към клиника по репродуктивна медицина и всичките ви изследвания и лечения са проследявани от специалист.